in ,

The Great Gatsby Dizi Oluyor: F. Scott Fitzgerald’ın Klasik Eseri Ekrana Uyarlanıyor

The Great Gatsby dizi oluyor. F. Scott Fitzgerald’ın kült romanı Muhteşem Gatsby için yeni bir uyarlama geliştiriliyor.

The Great Gatsby Dizi
- Reklam -
- Reklam -

F. Scott Fitzgerald imzalı The Great Gatsby dizi oluyor. Türkçeye Muhteşem Gatsby olarak kazandırılan roman, sinema filminden sonra şimdi de televizyon için adapte ediliyor. Projenin başında ise The Tudors ve Vikings dizilerinin yaratıcısı Michael Hirst yer alıyor.

İrlanda asıllı Amerikan yazar F. Scott Fitzgerald’ın ilk olarak 1925 yılında yayımlanan kült eseri Muhteşem Gatsby; çöküş, toplumsal karışıklık, idealizm, Caz Çağı ve ölçüsüzlük temaları işleniyor.

Kitap daha önce 1926 yılında Herbert Brenon tarafından, 1949’da Elliott Nugent tarafından, 1974’te Jack Clayton tarafından, 2000’de Robert Markowitz tarafından ve 2013’te Baz Luhrmann tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Son uyarlamada Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan ve Joel Edgerton gibi oyuncular yer almış, yapım 2 de Oscar ödülü kazanmıştı.

- Reklam -

Şimdiyse bu popüler kitap bir kez de televizyon ekranı için karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Bir Yorum Olacak The Great Gatsby Dizisi, Mini Dizi Olarak Hazırlanıyor

Dizinin yaratıcı koltuğunda Michael Hirst (The Tudors, Vikings) oturuyor. Yapımın ortak yapımcıları arasında ise A+E Studios ve ITV Studios America bulunuyor. Şimdilik serinin hangi kanal için hazırlanacağı açıklanmış değil. Michael Hirst, dizinin senaryosunu da kaleme alacak isim olarak karşımıza çıkıyor. Yapımın bir mini dizi olarak geliştirileceği de belirtiliyor.

Dizi, çağdaş birçok uyarlamada olduğu gibi “yeni bir yorumu” izleyiciyle buluşturacak. Yapım odağına 1920’li yılların New York’undaki Afro-Amerikan topluluğunu odak noktasına taşıyacak.

The Great Gatsby Dizisi

- Reklam -

Gelen bilgilere göre yapım bir “yeniden yaratım” olacak. Parçalanmış bir Amerikan rüyasını modern bir bakış açısıyla işleyecek yapım, gizli yaşamları da keşfetmeyi hedefleyecek ve Fitzgerald’ın zamansız vizyonunu yakalamaya çalışacak.

The Great Gatsby dizisi için henüz bir yayın tarihi ya da oyuncu tercihi açıklanmış değil.

Öte yandan 2010 yılından beri F. Scott Fitzgerald’ın telifi serbest kalmış durumda. Yani bu uyarlamalarda “aslına sadık olma” konusu artık bir önem taşımıyor. Buna en dikkat çeken örnek ise geçen günlerde gündemimize taşıdığımız The Great Gatsby Undead adı ile yayımlanan Vampir romanı oldu.

Peki siz  yeni dizi uyarlamasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Kitaba bakarak kısa soluklu bir dizi olacağına inanıyorum ama illa suyunu sıkacaklardır kitabın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bridgerton 2. sezon

Bridgerton İzlenme Rakamları ile Netflix Rekoru Kırdı

Seyyahlar ve Kâşifler Kitabı

Seyyahlar ve Kâşifler Kitabı: İnsanlık Tarihinin En Namlı Gezginleri Öykülerde Buluşuyor