in

The Handmaid’s Tale 4. Sezon Onayı Aldı

Margaret Atwood’un klasik distopyası The Handmaid’s Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) eserinden uyarlanan diziye 4. sezon onayı geldi!

handmaids tale sezon 3
- Reklam -
- Reklam -

Margaret Atwood’un aynı adlı eserinden uyarlanan The Handmaid’s Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) dizisi 4. sezon onayını aldı. Şu sıralar 3. sezonu devam eden yapım henüz sezon finaline gelmeden yeni sezon için onayı kaptı.

Dilimize Doğan Kitap tarafından kazandırılan Damızlık Kızın Öyküsü’nden ilhamla uyarlanan bol ödüllü seride gözler şimdiden 4. sezonda. Distopya türünün başarılı örneklerinden olan eser aynı zamanda Hulu platformunun en çok izlenen işleri arasında.

The Handmaid’s Tale 3. sezonuyla 14 Ağustos’ta final yapacak. Ancak 4. sezon için bir yayın tarihi henüz duyurulmadı.

- Reklam -

handmaids tale sezon 3 ic

Dizinin başrolünde Mad Men dizisinden hatırladığımız Elisabeth Moss var. Kadrodaki diğer isimler ise şöyle: Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O.T. Fagbenle, Max Minghella ve Samira Wiley.

Yürütücü yapımcı kadrosunda ise Bruce Miller, Warren Littlefield, Daniel Wilson, Fran Sears, Ilene Chaiken, Eric Tuchman, John Weber, Sheila Hockin, Frank Siracusa ve Moss yer alıyor.

Diziye ilham olan romanın arka kapağına birlikte bakalım:

Hiç kimsenin yüreği mükemmel değildir.damizlik kizin oykusu

- Reklam -

“Biz iki bacaklı rahimleriz, hepsi bu.”

Kadın, “bunaltıcı düşlerden uyandığı” bir sabah, hiçliğe dönüşmüş olarak buldu kendini. Artık bir adı yoktu, düşüncesi, benliği, arzusu yoktu ama bir rahmi vardı. Yaşamını kolonilere sürülmeden, öldürülmeden, Damızlık Kız olarak sürdürmesini sağlayan rahmi. Artık âşık olmayacaktı, sevmeyecekti, onaylanmış bir dilin ötesine geçmeyecekti. Duvarlara asılmış sıra sıra cesetler, tek gerçeğin savaş ve üreme olduğunu hatırlatıyordu. Özgürlük hatırlanmayacak kadar uzaktaydı…

Margaret Atwood’un başyapıt niteliğindeki feminist distopyası Damızlık Kızın Öyküsü, bütün distopyalar gibi geleceğe dair bir paranoyayı değil, içinde yaşadığımız gerçeğin ta kendisini dile getiriyor. Erkek egemen muhafazakâr bir rejimin üremeyle sınırlandırdığı, mahrem örtülerin  ardına gizlediği kadın bedenleriyle bize aşina gelen bir gerçeğin.

Anlatılan bizim hikâyemizdir!
Ayrıca Margaret Atwood tarafından kaleme alınan eserin devam kitabı “The Testaments”ın 2019 Booker Prize’da uzun liste adayları arasında yer aldığını hatırlatalım.

The Handmaid’s Tale

Peki siz The Handmaid’s Tale dizisini takip ediyor musunuz? 4. sezon onayı hakkında ne düşündünüz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Tv Line

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Daha kaç sezon sürecek acaba? 3. sezonu daha izlemedim ancak ikinciden biraz fazla mı uzuyor hissi yerleşmeye başlamıştı. Umarım sakız gibi uzamaz.

  2. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    3’e hiç bulaşma yaa. Gerçi ben 3. sezonunun yarısına bile gelmedim ama cidden uzuyor da uzuyor. Çok severek başlamıştım diziye halbuki.

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Ya çünkü devam edecek bir konu da yok ki. Aslında ikinci sezon kitabın bıraktığı ucu açık kapıyı tamamlayacaktı. Belki orada noktalayabilir ve zirvede tamamlardı diziyi. Ama yok, aynı şey tekrarlayacak belli ki her yeni sezonda.

  4. Avatar for Bilge Bilge dedi ki:

    Ben katılmıyorum yorumunuza pek. İkinci sezonu izlerken ben de biraz huylanmaya başlamıştım tekrara düşmeye mi başlıyor dizi sanki diye. Ama üçüncü sezondayım yani gayet güncelim şu an ve hoşuma gidiyor aslında gidişatı. Karakterlerin geçmiş hayatlarına dair kesitler sunmaları şu an gördüğümüz kişilikleriyle pekiştirme açısından güzel bir detaydı mesela. Sistemin mimarlarının yaşantılarına göz atmak da öyle. Ama 4. sezon fikrinden yine de korkmuyor değilim çünkü şu anki geldiği noktayı 2-3 bölümle gayet güzel noktalayıp final yapabilir bence dizi.

  5. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    Tam olarak “2-3 bölümle gayet güzel noktalayıp final yapabilir” dediğiniz konu için zaten uzadığını ve sıktığını düşünüyorum. İlgi çeken konular yok değil evet ancak dizi bu konuları üçüncü plana atıyor, çok yavaş işliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jon Bernthal

Jon Bernthal: “Oyunlarda Karakter Canlandırmak, Dizi ve Filmlerde Oynamaktan Zor”

Babil Kayıp Rıhtım

Babil.com’dan Kayıp Rıhtım Okurlarına Özel İndirim Kodu