in

HBO’nun “The Last of Us” Dizi Uyarlaması Yayına Başladı: İşte Yapıma Dair Bilinen Tüm Detaylar

The Last of Us 1. bölüm BluTV’de yayına girdi. Başrolünde Pedro Pascal ve Bella Ramsey’nin yer aldığı dizi hakkında önemli detayları bir araya getirdik.

The Last of Us 1. Bölüm ile BluTV'de Başladı
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us 1. bölüm Türkiye’de BluTV kanalı üzerinden yayına girdi. PlayStation’ın en önemli ve popüler yapımları arasında yer alan oyunun dizi uyarlamasının başrollerinde Pedro Pascal ve Bella Ramsey yer alıyor.

Bu sabah itibarıyla macerasına başlamış olan The Last Of Us dizisi, aynı zamanda bir video oyununa dayanan ilk HBO dizisi olma özelliğini taşıyor. Dizinin başrollerinde Joel Miller rolüyle şu sıralar adını The Mandalorian ile geniş bir kesime duyuran Pedro Pascal ve Ellie rolünyle Game of Thrones oyuncusu Bella Ramsey bulunuyor. Oyunun bir dizi uyarlamasının geliştirildiği haberi ilk olarak Covid-19 pandemisinin tüm dünyaya yayıldığı sıralarda gelmişti.

İlk eleştirileri övgü dolu olan The Last Of Us, popüler PlayStation video oyununun kurduğu hikâyeyi takip ediyor. Uyarlama kısaca, Joel’in bir çare bulma umuduyla zombilerle dolu tehlikeli bir kıyamet sonrası yolculukta, hastalığa bağışıklığı olan 14 yaşındaki Ellie’ye eşlik etmesini ve bu sırada yaşadıkları aksiyon dolu maceraları anlatıyor.

- Reklam -

The Last of Us 1. Bölüm Yayında: BluTV’de Başladı

The Last of Us 1. Bölüm Ne Anlatıyor?

Oyunun hikâyesini birebir anlatmakla kalmayıp daha da genişleteceği söylenen dizi hayranları tarafından uzun süredir bekleniyordu. Nihayet bugün, sabah 06.30 itibarıyla The Last of Us 1. Bölüm BluTV üzerinden yayınlandı.

When You’re Lost in the Darkness (Karanlıkta Kaybolduğunuzda) başlığıyla yayınlanan ilk bölüm, ortaya çıkan gizemli bir salgın sonucunda Miller ailesinin hayatının alt üst olmasını konu ediniyor. 1 saat 25 dakikadan oluşan ilk bölüm senaryosu, dizinin yaratıcıları Craig Mazin ve Neil Druckmann imzalarını taşıyor.

Diziyi geçen hafta erkenden izleme şansına sahip olan bazı eleştirmenler, yaptıkları ilk yorumlarda izleyicileri ve özellikle oyunun hayranlarını çok iyi bir dizinin beklediğine yer verdiler. Ayrıca dizinin oyundan farklı bir senaryo çizgisini takip etmediğini, ancak ekrana uyarlarken farklı teknikler kullandıklarını belirttiler. Aynı zamanda bütçesi sebebiyle çok iyi bir sinematografiye ve müziklere sahip olduğu da aktarılan yorumlar arasında. Yapımın bölüm başı bütçesinin 10 milyon doları bulduğu bilgisi paylaşılmıştı.

The Last of Us 1. Bölüm Yayında: BluTV’de Başladı

The Last of Us 1. Sezon Bölümleri Yayın Tarihi

Toplamda 9 bölümden oluşacak ilk sezonun, şimdiye dek sadece ilk iki bölümünün isimleri paylaşıldı. Her bölüm için yayın tarihi şu şekilde olacak:

NOT: Dizinin orijinal yayın tarihi bir gün öncesinden olsa da, BluTV ertesi günün sabahında erken saatlerde diziyi yayınlayacak. Bizler de tarihleri Türkiye’ye göre baz alarak belirttik.

1. Bölüm: When You’re Lost in the Darkness / Karanlıkta Kaybolduğunuzda  (16 Ocak 2023)

2. Bölüm: Infected / Enfekte (23 Ocak 2023)

3. Bölüm Long Long Time (30 Ocak 2023)

- Reklam -

4. Bölüm Please Hold My Hand (6 Şubat 2023)

5. Bölüm Endure and Survive (13 Şubat 2023)

6. Bölüm Kin (20 Şubat 2023)

7. Bölüm Left Behind (27 Şubat 2023)

8. Bölüm When We Are in Need (6 Mart 2023)

9. Bölüm Look for the Light (13 Mart 2023)

The Last of Us 1. Bölüm Oyuncuları

The Last of Us 1. Bölüm Oyuncuları

Dizinin ilk bölümünde Pascal ve Ramsey’ye eşlik edecek oyuncular ise şöyle:

  • Anna Williams rolüyle Ashley Johnson
  • Kathleen rolüyle Melanie Lynskey
  • Theresa ’Tess’ Servopoulos rolüyle Anna Torv
  • James rolüyle Troy Baker
  • Riley Abel rolüyle Storm Reid
  • Marlene rolüyle Merle Dandridge
  • Tommy Miller rolüyle Gabriel Luna
  • Sarah Miller rolüyle Nico Parker
  • Perry rolüyle Jeffrey Pierce
  • Bay Adler rolüyle Brad Leland

The Last of Us Fragmanı – Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(BluTV tarafından paylaşılan Türkçe altyazılı fragmanı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.)

The Last of Us 1. bölüm sonrası sizlerin dizi ile ilgili beklentileriniz arttı mı? Sizce de söylendiği gibi bugüne dek bir oyundan uyarlanan en iyi dizi olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ortaçağ Cinayeti Kafatası İncelemesi ile Çözüldü

700 Yıllık Cinayetin Korkunç Detayları, Kafatası Kalıntılarında Yapılan İnceleme Sonucunda Gün Yüzüne Çıktı

Chucky 3 Sezon Onay

Ünlü Korku Karakterinin Yeni Maceralarını Anlatan “Chucky” Dizisi 3. Sezon ile Devam Edecek