in

HBO’nun Last of Us Dizisi, Game of Thrones’un Bütçesini Aşabilir

The Last of Us dizi bütçesi için iddialı açıklamalar geldi. Sevilen video oyunun HBO tarafından yapılan uyarlaması, maliyet açısından Game of Thrones ile yarışacak.

the last of us dizi bütçesi
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun yeni video oyun uyarlaması The Last of Us dizisi, kanalın bir başka yapımı Game of Thrones’u bütçe açısından aşabilir. Meşhur oyun serisinden ekranlara taşınacak yapım için iddialı açıklamalar geldi. Dizinin bölüm başı bütçesinin 10 milyon doları bulacağı ifade ediliyor.

Naughty Dog adlı oyun firmasının ünlü oyun serisi, ilk olarak 2013 yılında oyunseverler ile buluşmuştu. Bir zombi kıyameti sonrasında hayatta kalma öyküsüne odaklanan yapım, oyun dünyasında çokça sevilen işler arasına katılmıştı. Hikâyenin devamı niteliğindeki The Last of Us Part II ise 2020 yılında yayınlanmış; hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler almıştı.

Video oyun dünyasından sinema ve diziye uyarlanan yapımların sayısının hızla artması ile birlikte, The Last of Us da tıpkı Cuphead, Uncharted, Assassin Creed ve Prince of Persia gibi yapımlarda olduğu gibi birlikte uyarlama macerasına atılanlardan oldu.

- Reklam -

The Last of Us HBO Dizi

Kadrosu yavaş yavaş şekillenen dizinin başkarakterleri Ellie ve Joel için açıklanan isimler ise Game of Thrones’un eski oyuncuları oldu. Bella Ramsey ve Pedro Pascal yapımın başrol koltuğunu paylaşıyor. İkili Taht Oyunları’nda Lyanna Mormont ve Oberyn Martell’i canlandırmıştı.

Gelen son açıklamalar, Game of Thrones bağlantısının yalnızca oyuncularla sınırlı olmayacağını gösteriyor.

The Last of Us Dizisine Dikkat Çekici Bütçe

Televizyon dizileri artık sadece televizyon dizisi değil. Bölümlere ayrılmış gişe rekorları kıran filmler gibiler. Disney+’ın Star Wars ve Marvel yapımları, Paramount+’ın Star Trek’i; Netflix, Hulu ve Amazon’un yapımları dijital yayın dünyasını başka seviyelere çıkarttı. Bu hareketli trendin önemli bir parçasını HBO ve HBO Max cephesi oluşturuyor.

Çekimleri şu sıralar Kanada’nın Alberta bölgesinde gerçekleştirilen yapım hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Kaynaklar, serinin bölüm başı bütçesinin en az 10 milyon dolar olduğunu kaydediyor. Dizinin çekim sürecinin toplam 12 ay sürecek olması da bu maliyeti katlayan etkenler arasında. 1. sezonun toplamda 10 bölümden oluşması planlanıyor. Anlayacağınız dizinin ilk sezonu, güçlü bir blockbuster’la yarışacak bir meblağa mal olacak.

- Reklam -

HBO’nun diğer dev yapımı Game of Thrones’un son sezonda bölüm başı bütçesi 15 milyon dolardı. Dizinin final sezonunun 8 bölüm sürdüğünü hatırlatalım.

The Last of Us Dizi Chernobyl

The Last of Us dizisinde bütçenin bu kadar yüksek tutulması, görsel efektlere ve evren yaratımına ciddi paralar ayrıldığını hissettiriyor. Öte yandan kanalın bu yapıma olan inancı da oyunun hayranlarını heyecanlandırmış durumda.

Dizinin yaratıcı koltuğunda oyunun da yazarı ve yönetmeni olan Neil Druckmann oturuyor. Ona eşlik eden isim ise Chernobyl yazarı Craig Mazin.

Siz bu bütçeleri nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: io9

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jeff Bezos uzay yolculuğu blue origin

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos Uzay Yolcusu: İşte Bugün Gerçekleşecek Uçuş Hakkında Tüm Detaylar

fatih sultan mehmet epik şiir keşif

İtalya’da Fatih Sultan Mehmet Onuruna Yazılmış 15. Yüzyıldan Kalma Şiir Keşfedildi