in

HBO Uyarlaması “The Last of Us” Dizisinin Çıkış Tarihi Yanlışlıkla Sızdırıldı

The Last of Us dizisi için çıkış tarihi belli oldu. HBO’nun ünlü oyun serisinden ekrana taşıyacağı yapımın yayın günü, ‘yanlışlıkla’ açıklandı.

the last of us çıkış tarihi hbo
- Reklam -

The Last of Us dizisi için çıkış tarihi netleşti. HBO, başrollerini Pedro Pascal ve Bella Ramsey’nin paylaştığı ünlü oyun serisinden uyarlanacak yapımın yayın gününü hiç hesapta olmayan bir şekilde duyurdu.

Naughty Dog imzasını taşıyan ve 2013 yılından beri PlayStation’ın en önemli markaları arasında bulunan The Last of Us, televizyon uyarlamasına kavuşuyor. Bir zombi kıyametinde geçen yapım, hayatta kalanların dramatik öyküsünü oyunculara başarılı bir şekilde sunmasıyla da adından söz ettirmişti.

İlk fragmanı geçen eylül ayında yayınlanan dizinin yayın tarihi, HBO Max uygulamasındaki anlık bir hata nedeniyle ortaya çıktı. Dizinin tanıtım sayfasını ziyaret etmek isteyen kullanıcılar, yapımın prömiyer tarihiyle karşılaştı.

- Reklam -

the last of us çıkış tarihi

The Last of Us Dizisi Çıkış Tarihi Yetkili Kişilerce Onaylandı

The Last of Us dizisi tanıtım sayfasında, yapımın 15 Ocak 2023 tarihinde izleyicilerle buluşacağı yazılıydı. Prömiyer günü, daha sonra dizinin yapım ekibinden bir yetkili tarafından da onaylandı.

15 Ocak tarihi, HBO’nun son hiti House of the Dragon’ın da yayınlandığı pazar gecesine denk geliyor. Kanalın pazar gecesi yayınlanan bir başka yapımı olan Emmy ödüllü The White Lotus ise 11 Aralık tarihinde final yapıyor. Dolayısıyla, prime gün/saat olarak bakıldığında kanalın vitrin yapımlarından birisi olması hedeflenen The Last of Us için de bu tarih son derece mantıklı.

Dizinin başrolleri olan Joel ve Ellie rolleri, Game of Thrones’tan da rol arkadaşları olan Pedro Pascal ve Bella Ramsey tarafından canlandırılıyor.

Yapımın yönetmenliği, HBO’nun Chernobyl dizisini de yöneten Craig Maizin tarafından gerçekleştiriliyor. Naughty Dog’dan Neil Dracukmann da projeye yürütücü yapımcı olarak katkı sunuyor. Dizi, oyunun hikâyesini de genişletmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

The Last of Us fragmanı

HBO’nun amiral gemisi olarak gördüğü dizilerden birisi olan The Last of Us, bütçe açısından da Game of Thrones ile kıyaslanıyor. İlk sezonu toplamda 10 bölüm sürecek yapımın bölüm başı ortalama bütçesinin 10 milyon dolar olduğu kaydediliyor.

Modern uygarlığın yok edilmesinden 20 yıl sonra başlayan hikâye, hayatta kalmayı başaran Joel ile 14 yaşındaki Ellie’nin, karantina bölgesinden kaçmalarıyla başlıyor. İkili hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorunda kalırken ortaya dramatik bir anlatı da çıkıyor.

Siz dizi uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler - Aykut Ertuğrul

Aykut Ertuğrul’un Yeni Öykü Kitabı “Evrenin Yatışmaz Yapısı” Raflardaki Yerini Alıyor

fate The Winx Saga 3 sezon iptal

Netflix Uyarlaması “Fate: The Winx Saga” Dizisi 2. Sezonun Ardından İptal Edildi