in ,

The Last of Us Uyarlamasında Bella Ramsey’nin Ellie Rolüne 100’den Fazla Oyuncu Arasından Seçildiği Açıklandı

The Last of Us dizi uyarlamasını ekrana uyarlayan ekip, Ellie rolü için 100’den fazla oyuncu ile görüştüklerini açıkladı.

The Last of Us Dizisi Ellie Rolü
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us dizisinin yapımcıları Ellie karakterine hayat veren Bella Ramsey’yi nasıl seçtiklerini anlatıyor. Yaratıcı ekip, genç oyuncunun performansından çok memnun.

The Last of Us dizisi oyuncularından Bella Ramsey için ilk yorumlar dizinin yapımcılarından geldi. Aynı isimli oyundan uyarlanan HBO’nun post-apokaliptik dizisi izleyicilerle buluşmak için gün sayarken Ellie karakterine hayat veren genç oyuncu Bella Ramsey’nin performansına dair ilk ipuçları verildi.

Oyun dünyasının en bilinen yapımları arasında yer alan The Last of Us, HBO Max platformu üzerinden izleyici karşısına çıkacak. Naughty Dog ve Sony iş birliğinde PlayStation için hazırlanan oyunun diziye uyarlanacağı haberinden bu yana birçok izleyici yapımı merakla bekliyordu. Başarılı oyuncu Pedro Pascal’ın Joel ve Bella Ramsey’nin ise Ellie karakterini canlandıracağı uyarlama ilk fragmanın çıkmasıyla birlikte beklentileri de yükseltti.

- Reklam -

The Last of Us Dizisi Ellie Rolü Bella Ramsey

Dizinin yapımcısı Craig Mazin ise SFX Magazine’e verdiği röportajda The Last of Us evreninde geçen bu macera için tercih edilen oyuncu seçimlerinde nelere dikkat ettiklerinden bahsetti. Ayrıca Ellie rolünün açıklanması için neden bu kadar beklediklerine de açıklama getiren Mazin, Bella Ramsey’nin ne kadar iyi bir iş çıkardığını söyledi:

“(Oyuncu seçimleri) Ellie rolü için daha uzun sürdü çünkü bu rol seçimi çok zor bir işti. Oyunculuk zaten zor bir iş ve bizler de 14 yaşında bir kızı oyuncu olarak almaya çalışıyoruz. İşlerin çok kötü gitmesi oldukça olası. İşlerin yolunda gitmesi biraz zor ama yine de beklenebilir. Her şeyin beklediğimizden çok daha iyi gitmesi ise muhteşem zor bir iş. Çocukların o kadar da büyük bir hayat tecrübesi yok. Dolayısıyla bu rolü hissedebilecek birisini bulmak oldukça zor.”

The Last of Us Yaratıcıları Doğru Başrolü Bulduklarından Emin

Ellie rolü için 100’ün üzerinde kişi ile görüştüklerini söyleyen Mazin en sonunda Ramsey ile görüştükten sonra doğru kişiyi bulduklarını açıklıyor.

“(Yapımcı) Neil Druckmann ile görüştüğümde biraz paniklemiştim çünkü (Ramsey’yi) sevmezse hayatımın geri kalanını en iyi Ellie’yi kaybettiğimi bilerek yaşamam gerekecekti. Ama neyse ki onu beğendi. Daha iyi bir seçim yapamazdık. Üstelik (Ramsey) inanılmaz iyi bir oyuncu.”

- Reklam -

Bella Ramsey ilk defa böyle kritik bir yapımda yer almıyor. Daha öncesinde yine HBO’nun sevilen dizisi Game of Thrones’ta Lyanna Mormont karakterine hayat veren başarılı aktris aynı zamanda Hilda and the Mountain King animasyonunun seslendirme kadrosunda yer almıştı.

The Last of Us Dizisi Başrol Oyuncuları

Dizide Pascal ve Ramsey’nin yanı sıra içinden geçtikleri yerel bir kasabayı güçlendirmeye yardım eden Frank rolünde Murray Bartlett, Joel’in partneri Tess rolünde Anna Torv, Frank’in eski ortağı Bill rolünde Nick Offerman ve Tommy Miller rolünde Gabriel Luna yer alacak. Daha önceki fragmanda Yellowjackets yıldızı Melanie Lynskey’in de yer alacağı açıklandı. Merle Dandridge, oyun serisinde seslendirdiği karakteri Marlene’i dizide yeniden canlandıracak ve orijinal Joel ve Ellie’yi seslendiren Troy Baker ve Ashley Johnson da açıklanmayan rollerde yer alacak.

The Last of Us dizisi, 15 Ocak 2023 tarihinde HBO ve HBO Max üzerinden izlenebilir olacak. Dizinin ülkemizde hangi kanal veya platform üzerinden yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Siz Bella Ramsey’nin Ellie karakterini canlandırması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022'nin En İyi 50 Kurgu Kitabı

Hürriyet Kitap Sanat, 2022’nin En İyi 50 Kurgu Kitabını Seçti

Kemik Kanseri Fosil

215 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir Canlıda Kemik Kanseri İzi Bulundu