in

HBO’nun Son Hiti “The Last of Us”, İzlenme Oranlarında Kanalın Gözbebeği “House of the Dragon”ı Geride Bıraktı

The Last of Us dizisi izlenme sayılarında Game of Thrones’un spin-off yapımı “House of the Dragon”ı gerisinde bırakmayı başardı.

The Last of Us İzlenme Rakamları House of the Dragon
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us dizisi yapımcılarını mutlu etmeye devam ediyor. Sezon finali geçen gün yayınlanan HBO uyarlaması yapım, genel toplamda kanalın son yıldızı House of the Dragon’dan daha fazla izlendi.

The Last of Us 1. sezon finalinin izlenme oranları, bir kez daha zirveye ulaşınca yapım resmi olarak HBO draması House of the Dragon’dan daha fazla seyirciye ulaşmayı başarmış oldu. Naughty Dog’un ünlü kıyamet sonrası oyunundan uyarlanan yapım, ocak ayındaki prömiyerinin ardından ekranda da adından sıkça söz ettirdi.

Neredeyse her bölümüyle büyük bir izleyici kitlesini ekran başına toplayan yapım, bu trendi sezon finaline dek korumaktan geri durmadı.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın haberine göre The Last of Us’ın Look for the Light başlıklı final bölümü tüm HBO platformlarında ortalama 8,2 milyon kişi tarafından izlendi. Dizinin 8. bölümü, 8,1 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

The Last of Us İzlenme Rakamları

HBO’ya göre The Last of Us 1. sezonun ilk 6 bölümü, bölüm başına ortalama 30,4 milyon izleyiciye ulaştı ve House of the Dragon’ın bölüm başına ortalaması olan 29 milyonu geride bıraktı.

The Last of Us İzlenme Oranları 2023’e Damga Vurdu

ABC kanalında yayınlanan 95. Akademi Ödülleri sırasında izleyicilerle buluşan The Last of Us finali, Oscar ile kafa kafaya giderek ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu veri, dizinin ödül törenine herhangi bir izleyici kaptırmamayı alışkanlık hâline getirdiğini de ortaya koyuyor. Çünkü daha önce yapımın 4. bölümü CBS’te yayınlanan Grammy Ödülleri’ne karşı yarışmış ve yine 7,5 milyon izleyici tarafından tüketilmeyi başarmıştı.

Dizi, açılışından sezon finaline dek izleyici kitlesini yüzde 75 oranında büyüterek güçlü bir performans ortaya koydu. The Last of Us’ın prömiyeri, açılış gününde House of the Dragon’ın gerisinde kalmıştı. Ancak ünlü post apokaliptik oyun serisinden uyarlanan dizi, Game of Thrones’un spin-off’unu toplam izlenmelerde mağlup ederek zirveye yerleşmeyi bildi.

- Reklam -

Emilia Clarke House of the Dragon

The Last of Us, gelecek sezon için gözünü bölüm başına 44 milyon izlenme ortalamasına sahip Game of Thrones’a dikmiş durumda.

Dizinin yaratıcıları Craig Mazin ve Neil Druckmann, ikinci oyunun birden çok sezonla ekrana taşınacağını aktarmıştı.

Siz bu izlenme oranları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google Haberler aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Only Murders in the Building 3. Sezon Meryl Streep İlk Bakış

“Only Murders in the Building” 3. Sezondan Oscarlı Aktris Meryl Streep’e İlk Bakış

Odin Adi Gecen En Eski Kayit

‘Tanrıların Tanrısı Odin’in Adının Geçtiği Bilinen En Eski Kayıt Bulundu: İskandinav Mitolojisinin Tarihi Yeniden Şekilleniyor