in

“The Last of Us” Dizisi Açılış Reytinglerinde HBO’nun En İyileri Arasına Girdi

The Last of Us dizisi açılış bölümü ile HBO’nun en iyilerinden birisi oldu. Ünlü PlayStation oyunundan uyarlanan yapım, büyük yankı uyandırmayı başardı.

The Last of Us Izlenme Reyting
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us dizisi 1. bölüm izleyicilerle buluştu. Yapım, açılış haftasında HBO’nun en iyileri arasına girerek adından söz ettirmeyi başardı.

Dünyaca ünlü PlayStation oyunundan ekrana taşınan The Last of Us, reytinglerde de zirveye oynuyor.

Yapım, HBO’ya son on yılda ilk günden en çok izlenme getiren ikinci dizi oldu. Popüler kablolu TV kanalı, benzer bir performansı son olarak Game of Thrones spin-off’u House of the Dragon ile yaşamıştı.

- Reklam -

Pedro Pascal ve Bella Ramsey’nin başrollerini paylaştığı dizinin ilk bölümü, Nielsen verilerine ve Warner Bros. Discovery’nin ilk ağızdan sağladığı bilgilere göre HBO ve HBO Max’te 4.7 milyon ABD izleyicisine ulaştı.

The Last of Us İzlenme Sayısı ile Ses Getirdi

HBO’nun 2022 yılındaki yıldızı House of the Dragon, prömiyer bölümüyle yaklaşık 10 milyon izleyiciye ulaşmayı başarmıştı. The Last of Us da açılış bölümü izlenme sayısı ile House of the Dragon’ın ardından gelerek ikinci sıraya yerleşti. Benzer bir performansı son olarak 2010 senesinde 4.81 milyon izleyiciyle Terence Winter imzalı Boardwalk Empire yapmıştı.

The Last of Us İzlenme Reytingler

Aradan geçen bu süre zarfında True Detective, The Leftovers, Westworld, Silicon Valley, Succession, Euphoria, Chernobyl ve Veep gibi hit diziler yayınlansa da hiçbirisi The Last of Us’ın seviyesine ulaşmayı başaramadı. Game of Thrones ise 2011’deki açılışını 4.2 milyon izleyiciyle gerçekleştirmişti.

HBO, “Bir HBO dizisinin pazar gecesinde gerçekleşen izlenme oranı, genellikle dizinin bölüm başına toplam brüt izleyicisinin %20-%40’ını temsil eder,” diye belirtiyor. Dolayısıyla bölümün toplam izlenmesinin çok daha fazla olacağı öngörülüyor.

- Reklam -

HBO ve HBO Max içerik başkanı ve CEO’su Casey Bloys, başarılı açılışın ardından şu ifadeleri kullandı:

“Dizi ve oyun hayranlarının bu ikonik hikâyeyi yeni bir şekilde deneyimlemelerinden heyecan duyuyoruz. Onlara hikâyenin başarılı olmasına yardımcı oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu diziyi hayata geçirmek için yorulmadan çalışan Craig, Neil ve harika oyuncular ile teknik ekibi de kutluyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımızın sezonun geri kalanında da yapımdan keyif almasını dört gözle bekliyoruz.”

The Last of Us 1. Bölüm Yayında: BluTV'de Başladı

Dizi Türkiye’de BluTv üzerinden yayınlanıyor. The Last of Us 2. bölüm ülkemizde 23 Ocak 2023 tarihinde saat 06.30’da yayınlanacak.

The Last of Us reytingleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Sizce yapım hak ettiği değeri görüyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Meryl Streep, Only Murders in the Building 3. Sezon Oyuncu Kadrosunda

Oscarlı Aktris Meryl Streep, “Only Murders in the Building” Kadrosuna Katıldı

Biz Savaşı Görmedik - Dulat İysabekov

Çağdaş Kazak Edebiyatı Yazarlarından Dulat İysabekov’un “Biz Savaşı Görmedik” Kitabı İlk Defa Türkçede