in

Castlevania’nın Yapımcısından “The Legend of Zelda” Dizisi Geliyor

The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunu beğeni rekorları kırmaya devam ederken, Zelda cephesinde yepyeni bir gelişme var. Castlevania’nın animasyon serisinin yapımcısı “The Legend of Zelda” dizisi için sinyali verdi.

the legend of zelda
- Reklam -
- Reklam -

Bootleg Universe” isimli çocuklara yönelik çizgi film ve çizgi romanları, yetişkinlere yönelik daha ciddi ve hatta karanlık denilebilecek tonlarda yeniden yapılandırması ile ünlü Adi Shankar’ın bir sonraki durağı, “The Legend of Zelda olacak.

Shankar’ın 29 Ekim tarihinde Instagram’da yayınladığı bilgiye göre, kendisi “ünlü bir Japon oyun şirketinin simgesi haline gelmiş video oyunu uyarlaması” üzerinde çalışmalarına başlamış. 16 Kasım tarihinde resmi olarak duyurusunu yapacağını belirttiği seri henüz bir kesinliğe kavuşmamış olsa da, pek çokları ve özellikle de oyunun hayranları tarafında ümitler yüksek. Nintendo sözcüsüyse bu konuda açıklayacak bir şeyleri olmadığını belirtti.

https://www.instagram.com/p/BpibkaZn3oJ/?utm_source=ig_web_copy_link

- Reklam -

Geçen ay ikinci sezonu yayınlanan Netflix’in Castlevania serisi izleyiciler ve eleştirmenler tarafından güzel yorumlar almaya devam ediyor. Shankar’ın yapımcılığını üstlendiği bir başka uyarlama ise, Ubisoft’un ünlü Assassins’s Creed serisi. Animasyon olacağı duyurulan serinin çıkış tarihi hakkında henüz bir açıklama ise yok.

Projenin gerçekleşmesi halinde, The Legend of Zelda serisinin televizyon ekranı ile ilk buluşması olmayacak. 1980’lerin sonunda, Nintendo tarafından The Super Mario Bros: Super Show! adı altında yayınlanan Mario Kardeşler ile Link ve Zelda’nın hikâyesini anlatan birer sezonluk bir çizgi film serisi de mevcut. Ne kadar kötü olduğunu ise ben anlatmayayım, ilk bölümünü Youtube’dan izleyerek kendiniz karar verin.

Nintendo’nun uyarlamalar konusundaki başarısızlık listesi ve The Legend of Zelda’nın masum havasına karşın, Shankar’ın son dönemlerdeki yapımlarında izlediği hayranları sevindiren ancak karanlık ton eklendiğinde, şimdiden tartışmalar, çekinceler ve ümitler dile getirilmeye başlandı.

- Reklam -

the legend of zelda 2

Film School Rejetcs‘te yayınlanan habere göre, Shankar’ın The Legend of Zelda projesinin başına geçmesi halinde serinin kronolojik bir sıra izlemek yerine, en ünlü oyunu Ocarina of Time’dan başlaması muhtemel. Alternatif evrenler, zaman yolculuğu, reenkarnasyon gibi temalara sahip olması sebebiyle, hikâye anlatımı konusunda The Legend of Zelda serisinin karmaşık yayın sırasından bağımsız hareket edileceği ve pazarlama açısında Ocarina of Time’ın en kolay seçim olacağı konusuna katılıyorum. Ancak kişisel fikrim ise, Shankar’ın stili ve şimdiye kadar ortaya koyduğu çalışmalar göz önüne alındığında, sadece tek bir sezon olarak kararlaştırılması halinde, The Legend of Zelda: Majora’s Mask’ın çok daha daha ilgi çekici bir proje ortaya çıkarabileceği.

Elbette The Legend of Zelda, anlatılacak hikâye konusunda eksiklik çeken bir oyun değil. Netflix’in son zamanlarda Fullmetal Alchemist, Death Note gibi pek çok anime ve Witcher serisini canlandırma karar aldığı düşünülürse, bizleri kanlı canlı birer Link ve Zelda karşılayacak bile olabilir. Shankar’ın seçimi ne olursa olsun, takımının bizlere sunabileceklerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sizin görüşleriniz neler?

Ece Gürkan

1991 yılında, Tekirdağ’da doğdum. İlk ve orta öğretimimi Tekirdağ’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü, bir adli tıpçı olma umuduyla kazandım. Türkiye’de adli tıbbın, küçük yaşlardan beri televizyonda izlediğim gerçek suç programlarında gösterildiği gibi olmadığını fark etmemle birlikte, hayal kırıklığına uğrasam da zaman içerisinde kendime yeni hayaller edinmeyi öğrendim. Bilimkurgu, fantastik kurgu, masaüstü oyunlar ile bilgisayar oyunları hobilerimden önde gelenler arasında ve bunların birleşiminden ortaya çıkan yapımlar benim için kısa zamanda bir tutkuya dönüştü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

god of war ust

God of War: Sparta’nın Hakiki Oğlu Kratos ve Atreus’un Hikâyesi Raflardaki Yerini Alıyor

gece kuslari cekilis

Çekiliş: George R.R. Martin’den “Gece Kuşları”