in

The Legend of Zelda Dizisi Sızıntılar Nedeniyle İptal Edildi

The Legend of Zelda dizi projesi, Nintendo’nun isteğiyle iptal edildi. Şirketin, Netflix’in haberi basına sızdırması gerekçesiyle bu kararı aldığını düşünülüyor.

the legend of zelda dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Video oyunu devi Nintendo, Netflix‘in hazırlayacağı ve canlı aksiyon türünde olacağı söylenen The Legend of Zelda dizisini iptal etti. Sebebi ise bir şirket çalışanının projeyi internette sızdırması.

En beğenilen video oyun serilerinden biri olan Zelda, oldukça büyük bir dünya ve hikâye üzerine inşa edilmişti. Üzerinde çalışılacak çok fazla malzeme olduğu için, bir dizi uyarlamasının sınırsız potansiyeli vardı. Ancak Netflix için düşünülen proje artık gelmeyecek gibi gözüküyor.

Nintendo’nun fantastik RPG tarzındaki oyunu olan The Legend of Zelda’yı ilk defa oyuncularla buluşturması 1986 yılında oldu. Bir yıl içinde serinin ikinci oyunu olan The Adventure of Link geldi ve dönemine göre iyi bir çıkış yakaladı. Ancak 1980’lerin ve 90’ların geri kalanı boyunca Nintendo, seri ile ilgili nispeten daha az şey yaptı ve sadece üç oyun yayınladı.

- Reklam -

Sonraki on yıllar boyunca, The Legend of Zelda öncekinden çok daha güçlü konsollarda kendini yeni şekillerde yeniden göstermeye başladı. Seri, uzun süredir hayranlarını tatmin etmeyi sürdürürken yeni nesil hayranlarla birlikte, Nintendo da oyun için yeni şeyler düşünmeye başladı.

2015 yılı itibarıyla Netflix’in bir canlı aksiyon Zelda dizisi yapmak için Nintendo ile anlaşma yaptığı haberleri çıkınca hayranlar bu duruma oldukça sevindiler. Hatta 2018 yılında da projenin bir başka Netflix işi olan Castelvania yapımcılarına emanet edildiği ile ilgili bir haber bile yayınlandı. Ancak ne yazık ki, proje iptal edildi.

- Reklam -

“Nintendo Sızıntı Nedeniyle Çılgına Döndü ve The Legend of Zelda Dizi Projesinin Fişini Çekti”

the legend of zelda dizisi netflix

Adam Conover’in podcast programı The Serf Times’ta yaptığı son açıklamaya göre; Nintendo’nun bir The Legend of Zelda dizisi için Netflix ile çalışma planının yanı sıra Star Fox için düşündüğü uyarlaması da aniden iptal edildi. İptale sebep olan şeyin ise, Zelda dizisinin haberlerini internete sızdıran bir Netflix çalışanından kaynaklandığı bildirildi. Sızıntı, Nintendo’nun “çıldırmasına” ve “her şeyin” fişini çekmesine neden oldu.
“Birden Netflix’in artık Legend of Zelda’yı yapmayacağı bildirildi. ’Ne oldu?’ diye düşündüm. Sonra patronumdan artık Star Fox uyarlamasının da olmayacağını duydum. ’Neler oluyor?’ dedim. ’Netflix’ten biri Zelda olaylarını sızdırmış. Bunun hakkında konuşmamaları gerekiyordu. Nintendo çıldırdı… Bu uyarlamalara dair yaptıkları her şeyi iptal ettiler, her şeyin fişini çektiler.’”
Şu anda, Netflix veya Nintendo’dan, bu projelerdeki ilişkilerini sona erdiren bir sızıntı olduğuna dair hiçbir onay yok. Ancak Nintendo’nun bu konulardaki yaklaşımı oyuncular tarafından da bilindiğinden yakında gelecek benzer bir habere kimsenin şaşırmayacağı düşünülüyor.

The Legend of Zelda dizi projesinin iptali hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mam2 Mam2 dedi ki:

    Kötü haber. :sinir: Üzüldüm.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ateş Sönene Kadar Aylin Balboa

Aylin Balboa Yeni Öykü Kitabı “Ateş Sönene Kadar” ile Geliyor

Hacopoulos Köşkü Edebiyat Müzesi Restorasyon

Büyükada’daki Hacopoulos Köşkü Edebiyat Müzesi Oluyor