in

The Mandalorian 2. Sezon Clone Wars Yönetmeni ile Geliyor

The Mandalorian 2. sezon yönetmenleri arasında, ilk sezonda da görev alan ve Star Wars: Clone Wars’un yaratıcı yazarı olarak bilinen Dave Filoni de var.

The Mandalorian belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars’un ilk televizyon yapımı olan The Clone Wars dizisinin yaratıcısı Dave Filoni, The Mandalorian serisinin birinci ve beşinci bölümlerini yönetmişti. Filoni, şimdi de 2. sezonda henüz açıklanmayan bir bölüm için Yıldız Savaşları dünyasına geri dönüyor.

The Mandalorian, The Clone Wars ve Rebels’tan sonra Star Wars’un üçüncü televizyon yapımı. Aynı zamanda markanın ilk animasyon olmayan dizisi.

Yapıma adını veren Mandalorian, artık eski günlerdeki gücünü yitirmiş Mandalore adındaki gizli itikadın bir üyesi ve kiralık askerlik yapıyor. İşverenine içeriğini bilmediği bir kargoyu teslim etmesi için görevlendirildikten sonra “kargo”yla kurduğu bağ sonucunda arananlar listesine giriyor ve dizinin ilk sezonu da kargoyu korumaya karar vermesiyle başlıyor.

- Reklam -

Haberin bundan sonraki kısmı, diziyi izlemeyenler için spoiler (sürprizbozan) etkisi yaratabilir.

Dave Filoni ilk bölümü yönettikten sonra dizi Star Wars evreninin sunduğu sonsuzlukla farklı gezegen ve hikâyeler anlattı. Ancak ana konusu olan Bebek Yoda’nın hikâyesi, ilk sezonun sonunda Mandalorian’ın “işvereni” Moff Gideon’ın yıkılmış İmparatorluk’un bir hizmetkarı olduğu ve efsanevi Darksaber’i taşıdığı açıklanarak ikinci sezon için heyecanlanacak pek çok şey bırakıldı.

Dave Filoni’nin ikinci sezon için dönüşünü dizinin sinematografisini yapan Baz Idoine İnstagram’dan paylaştığı bir fotoğrafla duyurdu.

https://www.instagram.com/p/B9fDVlCpAUm/?utm_source=ig_embed

Dave Filoni, The Mandalorian 2. Sezon Final Bölümü ile Karşımıza Çıkabilir

Filoni’nin yeni sezonda hangi bölümü yöneteceği açıklanmamış olsa da, Idoine’in fotoğrafın altına bıraktığı, “İkinci sezonu da böylece tamamladık,” yorumu, sezon finali olduğu düşüncesini güçlendiriyor.

Dizinin bölümleri elbette sırasıyla çekilmek zorunda değil. Ancak yine de bunun bir ihtimal olduğun belirtmek gerekiyor.

The Mandalorian 2. Sezon

- Reklam -

İkinci sezonda yönetmenlik koltuğuna oturacağını bildiğimiz diğer isimler de Filoni kadar heyecan veren birkaç isim daha var. Wolverine’e veda ettiğimiz Logan filminin yönetmeni James Mangold onlardan birisi. Diğeri ise From Dusk Until Dawn dizisinden tanıyabileceğiniz Robert Rodriguez.

İlk sezonun dördüncü bölümü “The Sanctuary”i yöneten Bryce Dallas Howard da ikinci sezonda geri döneceği onaylanmış bir başka isim.

The Mandalorian, geçen aralıkta The Skywalker Saga’nın son halkası The Rise of Skywalker’dan hayal kırıklı ile ayrılan pek çok Star Wars hayranı için yaslanılacak bir omuz görevi gördü. Evreni İmparatorluk, Cumhuriyet, İsyan, Devrim gibi büyük kavramlardan çıkartıp daha küçük hikâyeler izleme şansını izleyicilere sundu. Yapım birçok yanıyla son yılların önemli Yıldız Savaşları işlerinden birisi oldu.

Disney Star Wars Mandalorian

Disney’in altın çocuğu Jon Favreu ve Star Wars emektarı Dave Filoni’nin güvenilir elleriyle çekilen ikinci sezon Ekim 2020’de Disney+’ta yayınlanacak.

Dizinin yeni sezonundan beklentilerinizi, Bebek Yoda’nın geleceğiyle ilgili teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Kahramanını Yabancı Diyarlara Sürükleyen 25 Etkileyici Film

Kaynak: ScreenRant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

black widow incelemesi

Black Widow Son Fragmanı Yayınlandı

Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge Fragmanı Yayında