in

The Mandalorian Kamera Arkası Belgesel Oluyor

The Mandalorian 1. sezon kamera arkası belgesel olarak geliyor. “Dünya Star Wars Günü”nde yayınlanacak yapım 8 bölümden oluşacak.

The Mandalorian Filmi
- Reklam -
- Reklam -

The Mandalorian, Star Wars evreninin gerçek oyuncularla canlandırılan ilk dizisi. Bu yapımın neredeyse kusursuz bir şekilde sunulması, onu hayranların gözünde bambaşka bir yere koymaya yetti. İlk sezonu milyonlar tarafından izlenen ve Disney’e ciddi miktarlar kazandıran dizi, yaklaşan Dünya Star Wars gününün şerefine birkaç bölümlük belgesele kavuşacak. Bu yapım, dizinin ekranlara hiç yansıtılmamış çekimlerini, kamera arkası görüntülerini ve benzeri içerikleri hayranlara sunacak.

Dizinin kendisi gibi Disney+ platformunda yer alması planlanan belgesel, Disney Gallery: The Mandalorian başlığıyla yayınlanacak ve toplamda 8 bölümden oluşacak. Sekiz bölümün her biri diziye ait farklı bir kısmı inceleyecek.

Disney Star Wars The Mandalorian

- Reklam -

Bilindiği üzere The Mandalorian şimdiye kadar sadece Star Wars filmlerinde kullanılmış olan ILM teknolojisini bambaşka bir boyuta taşımış; bununla beraber film endüstrisinde çığır açan bir görsel efekt yeniliği yaratmayı başarmıştı. En çok merak edilen konulardan birisi olan ILM, oyuncularla ve kamera arkasındaki büyük çaplı ekiple olan röportajlar ve bütün ekibi kapsayan bir yuvarlak masa toplantısı bu bölümlerin içeriklerinden sadece birkaç.

Disney Gallery: The Mandalorian Ne Zaman Yayınlanacak?

Belgeselde kendisi de büyük yer edinecek olan baş yapımcı Jon Favreau şunları söylüyor:
“Disney Gallery: The Mandalorian, hayranların daha derinlere inmesini ve diziye farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlayacak. The Mandalorian ekibiyle muhteşem derecede yetenekli oyuncu kadrosunun birinci sezon için nasıl bir araya geldiğini çok daha harika bir şekilde anlamaları için bir fırsat sunacak. Diziyi yaparken çok güzel deneyimler edindik ve bu deneyimleri sizlerle paylaşmak için can atıyoruz.”

Jon Favreau
Jon Favreau

Bu belgesel-dizinin yayın tarihi aynı zamanda Dünya Star Wars Günü ismiyle de anılan 4 Mayıs 2020 olarak planlandı. 4 Mayıs aynı zamanda 7 sezondur devam eden Star Wars: The Clone Wars animasyon dizisinin son bölümünün de yayınlandığı gün olacak. Her iki yapıma da aynı gün içerisinde Disney+ platformundan ulaşılabilecek.

- Reklam -

The Mandalorian 2. sezon ise bu yılın Ekim ayında yayınlanacak. Ancak dünyada etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenme ihtimali de olası.

Dizinin ilk sezonunu sizler nasıl bulmuştunuz? Kamera arkası çekimlerini ve ekiple röportajları içeren belgeseli de izlemeyi düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Agents of S.H.I.E.L.D. 7. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

Kaynak: engadget

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Kamara arkası çekimler daima keyifli oluyor. Bebek Yoda (değil ama) sahnelerini özellikle merak ediyorum. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Özgen Aydos Kitap Önerisi

Özgen Aydos Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 5 Kitap

san diego comic-con

San Diego Comic-Con 2020 İptal Edildi