in

Netflix’in “The Midnight Club” Dizisi Korku Sahneleriyle Guiness Rekorlar Kitabı’na Girdi

The Midnight Club dizisi, tek bölümde kullandığı ‘jump scare’ sayısıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Mike Flanagan imzalı Netflix yapımı, hızlı bir başlangıç yaptı.

The Midnight Club Guiness rekoru
- Reklam -
- Reklam -

The Midnight Club dizisi rekorla başladı. Netflix kütüphanesindeki yerini alan yeni Mike Flanagan yapımı, tek bölümde kullandığı ’jump scare’ sayısıyla Guiness Rekorlar Kitabı’ndaki yerini aldı.

Başta Gerald’s Game ve Doctor Sleep gibi Stephen King uyarlamaları olmak üzere Netflix’teki The Haunting of Hill, The Haunting of Bly Manor ve Midnight Mass ile adından söz ettiren Mike Flanagan; yeni projesiyle şimdiden dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Amerikalı yazar Christopher Pike’ın The Midnight Club adlı genç yetişkin romanlarından uyarlanan yapım; 7 Ekim 2022 tarihinde toplamda 10 bölümlük ilk sezonuyla Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

- Reklam -

1980’li yıllardan beri kullanılan jump scare, izleyiciyi olaydaki ani bir değişiklikle korkutmayı sağlamak için kullanılan bir teknik olarak biliniyor. Teknik dizi, oyun ve film gibi yapıtlarda sıkça kullanılıyor. Görünüşe göre dizi sektöründeki zirvesini de The Midnight Club ile yapıyor.

Ölümcül hastalıklarla mücadele edenleri konuk eden gizemli bakımevi Brightcliffe’te yaşananların işlendiği yapım, kısa süre içerisinde ses getirmeyi başardı.

The Midnight Club Dizisi Jump Scare Sahneleriyle Guiness Rekorlar Kitabı’na Girdi

Mike Flanagan yapımlarında genellikle jump scare yer vermeyi tercih etmeyen bir yönetmen. Ancak son projesi The Midnight Club, yönetmenin bu tercihini göz ardı ediyor.

Flanagan’ın Leah Fong ile birlikte yaratıcı koltuğuna oturduğu son dizisinin ilk bölümü, “tek bir televizyon bölümünde en çok jump scare sahne içeren dizi” olması sayesinde Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi.

The Midnight Club Guiness rekoru netflix

Ödülü kazanan The Final Chapter adlı bölümde, toplam 21 jump scare sahnesi yer alıyor. Flanagan ve yaratıcı ekibine başarılarından dolayı bir Guinness temsilcisi tarafından bir sertifika verildi.

- Reklam -

Ödül, 6 Ekim’de New York Comic Con’da düzenlenen The Midnight Club panelinde resmi Guinness Dünya Rekoru hakemi Andrew Glass tarafından sahiplerine teslim edildi.

Flanagan, Deadline’a yaptığı açıklamada, “Hepsini bir defada yapacağız, eğer doğru yaparsak dizinin geri kalanı için jump scare’lar anlamsız hâle gelecek, diye düşündüm,” ifadelerini kullandı.

The Midnight Club yeni fragman netflix

Dizinin oyuncu kadrosunda Iman Benson, Igby Rigney, Ruth Codd, Annarah Cymone, William Chris Sumpter, Adia, Aya Furukawa, Sauriyan Sapkota, Matt Biedel, Samantha Sloyan, Zach Gilford ve Heather Langenkamp yer alıyor.

Siz dizinin bu tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting, TUDUM

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Need for Speed Unbound türkiye fiyatı sistem gereksinimleri

Yeni Need for Speed Oyunu “Unbound” Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Sistem Gereksinimleri

good omens 2 sezon cikis tarihi

Amazon’un “Good Omens” Dizisinde 2. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu