in

The OA Dizisinin İptali Sonrası Netflix Binası Önünde Açlık Grevi

İptal kararı sonrası Netflix’in The OA dizisini geri getirmesi için yapılan protestolar giderek büyüyor. Bir hayran Netflix genel merkezi önünde açlık grevine başladı.

The OA
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’te yayınlanan bilimkurgu dizisi The OA geçtiğimiz haftalarda sürpriz şekilde iptal edilmişti. Kendine has bir hayran kitlesi edinen yapımın fişi 2 sezonun ardından çekilmişti.

Şimdiyse bir hayran Netflix’in Hollywood’daki genel merkezinin önünde protesto amaçlı açlık grevine başladı.

Brit Marling ve Jason Isaacs’in başrollerini paylaştığı The OA dizisi, 2. sezonun ardından iptal edilmişti.

- Reklam -

Hayranlar Twitter platformunda #SaveTheOA etiketiyle dizinin geri gelmesi için kampanya düzenlemiş, ardından da Sunset Bulvarı’ndaki Netflix genel merkezinin önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Yapımın tutkulu hayranlarından birisi olan 35 yaşındaki Emperial Young ise işleri biraz daha ileri götürerek Netflix binası önünde açlık grevine başladı. Young, dizinin yeni sezon onayı gelene kadar grevine devam edeceğini bildirdi.

Bir süredir işsiz olduğunu belirten Young, televizyonun kendisi ve kendisi gibi iş bulamayanlar için ’başa çıkma mekanizması’ görevi gördüğünü ifade etti.

Young şöyle diyor:

“Bir televizyon şovunun iptalini açlık greviyle protesto etmek saçma ve aşırı bir tepki. Bunu onaylıyorum, ancak OA protestosu çok sayıda farklı faktörün bir sonucudur.”

the oa protesto

Bunun nedenini ise protestoyu organize edenlerden Mandy Paris şöyle açıklıyor:

“Dizideki fiziksel ve ruhsal sağlıkları yerinde olmayan karakterlerin, LGBTQI karakterlerin ve siyah karakterlerinin varlığı, toplumdaki dezavantajlı gruplar adına çığır açıcıydı. YouTube’a bakarsanız bipolar bozuklukları, depresyon ve diğer rahatsızlıklara sahip kişilerin diziyi izledikten sonra ’anlaşılmış ve görünür’ hissettiklerini söyledikleri birçok video var.”

- Reklam -

’Netflix Algoritması Yetersiz’

Young ayrıca, “Eğlence insan ruhunun besinidir ve Netflix’in algoritması şu anda bunu ölçmüyor,” diye konuştu.

Protestosunun ’kapitalist güçlere karşı’ da olduğunu vurgulayan Young, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ben diziyi sona erdiren kapitalist güçleri, sosyal destek kaynaklarının genel eksikliğini protesto ediyor ve yapay zeka öğretiminin doğru yapılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyorum.”

Netflix cephesinden ise açlık grevine dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Protestonun Facebook Sayfasına Topluluk Kurallarını İhlal Gerekçesi

Facebook’ta Young’a katılmak isteyen hayranlar için oluşturulan sayfanın, sosyal medya platformunun kullanım şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle şikayetler alıyor ve kaldırılması isteniyor.

The OA

Bu sayfayı desteklemeyen Young, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla başka kimselerin de açlık grevi yapmasını engellemeye çalışıyor.

Ayrıca dizi için GoFundMe sitesinde başlatılan kampanya da da sadece 24 saatte 5 bin dolardan fazla bağış toplandı.

Peki siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? İptal için böyle bir protesto yöntemi biraz aşırı mı? Başa çıkma mekanizması hakkındaki yorumlara dair ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Kuveytli Sanatçıdan Anlamlı Protesto: “Yasaklara Karşı Kitap Mezarlığı”

* Game of Thrones Hayranları Sezonun Tekrar Çekilmesi İçin Uçak Kiraladı!

Kaynak: Sputnik, Insider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rüyet

Rüyet: Doğu ile Batı’nın Yeni Bir Sentezi

Christopher Nolan

Christopher Nolan, Tenet ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman