in

The Office Dizisinin Gözden Kaçan Karanlık Arka Planı: Bu Belgesel ‘Gerçekten’ Neden Çekiliyor?

The Office dizisinde, belgesel ekibinin Dunder Mifflin şirketini seçmesinin ardında aslında oldukça karanlık bir olay yatıyor.

the office dizisi belgesel nedeni
- Reklam -
- Reklam -

The Office dizisindeki Dunder Mifflin şirketinin günlük yaşantısının neden belgesele çekildiği oldukça karanlık bir sebebe bağlanıyor. İngiliz yapımına benzer olarak NBC tarafından yayınlanan Amerikan uyarlaması da kurmaca belgesel türünde işlenmişti. Ancak hikâyede, set ekibinin neden orada olduğu dizinin büyük bir kısmında gizem olarak kalmıştı.

Dunder Mifflin çalışanlarının gündelik yaşantılarını kaydeden ekip büyük planda olaylara müdahale etmemişti. Sadece son sezonda Chris Diamantopoulos tarafından canlandırılan Brian karakterinin Jenna Fischer’ın oynadığı Pam karakterini bir depo işçisinin saldırısından kurtarırken olaylara dahil olduğu yansıtılmıştı. Brian ise daha sonrasında belgeselden kovulmuştu.

Dizinin 9. sezonunda ise Dunder Mifflin çalışanları en sonunda belgeselin yayınlanacağını öğrenmiş ve Pam neden özellikle kendilerinin bu yapım için kendilerinin kaydedildiğini sormuştu. Ancak daha sonrasında “basit şeylerdeki güzelliği” gördüğünü ekibe anlatmıştı. Yine de The Office yazarlarının ilk etaptaki fikirleri çok daha farklıymış gibi görünüyor.

- Reklam -

The Office DVD Röportajları Dizinin Karanlık Arka Planını Aydınlatıyor

2007 yılında yapılan soru cevap panelinde dizinin yazarları neden Dunder Mifflin Scranton şirketinin ilk etapta kameraya alındığı gerçeğini açıklıyor. Yaratıcı ekip Dunder Mifflin ekibinden birinin intihar ettiğini ve daha sonrasında belgesel ekibinin diğer çalışanların bu durumdan nasıl etkilendiğini görmek amacıyla bu çalışmaya başladığını aktarıyor. Fakat belgeselin yapımcıları daha sonrasında odak noktalarını değiştirerek çalışanların gündelik yaşantılarını çekmeye başlıyor.

the office dizisi nbc

Yazarların belirttiğine göre intihar eden çalışanın ismi Tom Peets. Dizinin dikkatli izleyicileri bu ismi yapımın 2. sezon 8. bölümü olan “Perfomance Review”de duymuştu. Bölümde Michael yıllar sonra ofisin öneri kutusunu açtığında “ofiste depresyonla mücadele eden çalışanlara daha fazla yardımcı olunması gerekiyor” yazan bir mektup bulmuştu. Kendisi bunun doğru olmadığını söylese de Phyllis, Tom’un kendisini vurduğunu söylemişti. Böylece notun şirketin eski muhasebecilerinden Tom’a ait olduğu da doğrulanıyor.

Bu olay daha sonrasında B.J. Novak’ın oynadığı Ryan karakterinin de şirkete geçici eleman olarak gelmesinin arkasında yatan sebep olduğu söyleniyor. Her ne kadar Ryan farklı bir bölümde çalışmaya başlasa da Tom’un boşluğu bu şekilde doldurulmuş olabilir.

- Reklam -

B.J. Novak the office geri dönecek mi

Öte yandan bir süredir yapımın geri döneceği iddiaları konuşulsa da dizinin yönetmen ve oyuncularından B.J. Novak, bu ihtimalin masada olmadığını belirtmişti.

Siz The Office’in bu ayrıntısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix oyun stüdyosu finlandiya

Oyun Sektöründe Tutunmakta Israrcı Olan Netflix, Finlandiya’da Kendine Ait Bir Oyun Stüdyosu Kurdu

blade filmi yönetmensiz kaldı

Marvel’ın Yeni “Blade” Filmi, Çekimlere Günler Kala Yönetmensiz Kaldı