in ,

The Office: Karakterleriyle İkonikleşen Sahneler

The Office karakterleri ile birçok unutulmaz âna sahip. Michael Scott başta olmak üzere işte ikonik dizinin oyuncuları ile özdeşleşen 10 unutulmaz sahnesi.

The Office: Karakterleri ile İkonikleşen Sahneler
- Reklam -
- Reklam -

The Office, karakterleri ve bazı sahneleri ile sit-com türünün en iyi dizilerinden biri olarak yerini korumaya devam ediyor. 2005 yılından başlayarak 2013’e kadar toplam 9 sezon ve 201 bölüm süren dizinin bugün hâlâ sosyal medyada meme ve gif’leri dönüyor. Günlük diyaloglarda bile bazı sahnelere referanslar yapılmaya devam ediliyor. Hatta bazen, hayat kurtarıyor.

İşte ne kadar eskirse eskisin unutulmayan bu enfes dizinin ana karakterleri, kendilerini en iyi anlatan bazı unutulmaz sahnelere sahip. Onları en iyi anlatan, onlarla en çok bağdaştırılan sahnelere daha detaylı şekilde göz atma zamanı.

The Office Karakterleri ile Unutulmaz Hâle Gelen 10 İkonik Sahne

10. Kelly Kapoor: Kelly Kendi Departmanını Kuruyor

The Office Kelly Kapoor

- Reklam -

Kelly hepimizin bildiği üzere en geveze ve saf karakterlerden birisi. Bütün ofis arkadaşları, onun sonsuza kadar devam eden diyaloglarından kaçmak için kendilerini sakınırlar, çünkü konuşması tam bir kelime yağmurundan ibarettir, başkaları asla cevap şansı yakalayamaz. Böylece sizle konuştuğunu zannederken, o aslında tek kişilik bir soru cevap monoloğundadır.

Delilikleri ve tuhaflıkları Kelly’yi The Office’in en komik karakterlerinden biri yaparken, aynı zamanda uzun saatler boyunca çalışmaktan yorulduğunu da unutmayalım. Böylece en sonunda Kelly kendi departmanını kurmaya karar verir ama Jim ona departmandaki tek kişi olduğunu söyleyerek durumun absürtlüğünü gösterdiğinde Kelly kendini aslında çok iyi tanıdığını gösteren müthiş bir replikle cevap veriyor:

“Evet Jim, ama ben idare etmesi kolay biri değilim.”

9. Andy Bernard: Andy Bernard Gölde Sürüklenir, Sürüklenir…

The Office Andy Bernard

Pek az sahne Andy Bernard’ın göle düştüğü ve şişme sumo kostümüyle sürüklendiği sahneyle yarışabilir. Bu bölümdeki hâline biraz da üzülmüyor değiliz ama mizah ağır basıyor.

Çünkü bütün tatil gününü tek başına, gölde anlamsızca sürüklenerek ve kıyıya ulaşamadan geçiriyor.

Elbette hatırlıyorsanız Angela, onun yardım için bağırdığını duyuyor ama anlamazdan geliyor. O esnada kamera, sudaki Andy’nin çırpınan kol ve bacaklarına zoom yapıyor. Kamera ekibi de açıkça bu sahnedeki saçma çırpınışın absürtlüğünden zevk almış olmalı. Gece olduğunda Andy hâlâ suda sürüklenmeye devam ediyor.

8. Jan Levinson: Akşam Yemeğinde Çıldıran Bir Kadın

Jan Levinson

Soğuk karakterli ve gergin Jan Levinson, kendinden beklenmeyecek şekilde bütün ofisi evinde bir akşam yemeğine davet eder. Micheal ve Jan çiftinin pasif-agresif ilişkisi ve tartışmaları yüzünden etraftaki tüm misafirler alabildiğine konforsuz bir akşam geçirir. Böylece, asla içinde bulunmak istemeyeceğiniz ama dışarıdan izleyenler için müthiş komik bir sahne ortaya çıkar. Açık olan şey ise, Micheal’ın Jan ile olan ilişkisinde rahat olmadığıdır. Nedenlerini bu sahnede bulmak bir hayli mümkün.

Yine yukarıda akşam yemeği olarak bahsettiğimiz bölümden, aslında bu sahneyle bağlantılı efsaneleşmiş bir sahne daha var. Jan bildiğiniz üzere bütün vaktini arkadaşça bir tondan da olsa insanlara hakaretler ederek geçiriyor. Bu nedenle onunla yan yana olduğunuz takdirde gerginlik sizi bıçak gibi kesebilir. Ama o gece, aniden ortalığı yumuşatmak adına, asistanının yaptığı oldukça “orijinal” ama vasat bir şarkıyı çalarak Jim’le dans etmeye başladığında durum iyice absürtleşiyor. Bu sahne sosyal medyada birçok meme konusu olmuştu. Birçoğu Jan’in kırmızı şarap döküşünü ve içmesini içeriyor.

7. Jim Halpert: Jim Pavlov’un Köpeği Teorisini Dwigt Üzerinde Denerse

Jim Halpert

Jim’in Dwight üzerindeki bu ufak deneyi, psikoloji fakültelerinde öğrencilere teoriyi özetlemek üzere gösterilen bir sahneymiş. Pavlov’un klasik koşullanma teorisini oldukça güzel gösteren sahnede, deneyin başarılı olması ise sadece şakayı daha komik hâle getiriyor.

Jim’in bilgisayarı belli bir sesi çıkarttığı zaman, Jim Dwight’a bir altoid şeker ikram eder. Bunu haftalarca bilgisayarın sesiyle senkronize şekilde yapar. Böylece Dwight sesle, şeker ödülünü birbirine bağlar. Bir gün yine bilgisayar o sesi çıkarınca Dwight istemsizce elini uzatır. Jim ona, “Ne yapıyorsun?” diye sorar. Dwight’ın neden böyle hissettiği yönündeki kafasına ilişkin Jim’in tespitleri harikadır. Jim, Dwight’ın bu davranışını, bir köpeğinkine benzetir.

6. Angela Martin: Baş Ağrısına Hazırlık

Angela Martin

Angela baş ağrısına ağrı kesicilerle hazırlanır. Angela’nın bir kutu ağrı kesiciyi açarken ki fotoğrafları, genellikle birisinin yapmak istemediği bir şeyi yapmak üzere olduğu durumlarda sosyal medyada kullanılıyor. Elbette bu nispeten sahneyle de uyumlu bir kullanım.

Çünkü Dunder Mifflin ofisinde asla huzurlu bir gün yoktur ve çalışanlar genellikle kaosa alışkındır. Bu yüzden, memnuniyetsiz Angela henüz daha ofise yeni geldiğinde dahi bir kutu ağrı kesiciyi açarken kamera ona yaklaşır:

“Başım ağrımıyor, sadece baş ağrısına hazırlanıyorum.”

5. Stanley Hudson: “Sağır mısın?”

The Office Stanley Hudson

- Reklam -

Stanley Hudson, iş ahlakı söz konusu olduğunda dizideki en uyumlu karakterlerden biri ve her gününü de sakince bitmesini bekleyerek geçiriyor. Çalışanların geri kalanı her zaman Michael’ın saçmalıklarına bir tür tepki gösterir, ancak Stanley oldukça sakindir ve onu görmezden gelir.

Ama Michael, Stanley’yi grupla etkileşime sokmaya çalışır. Fakat o sadece bulmacasını çözmeye devam eder. Michael ısrarcı olduğunda, Stanley ünlü repliğini haykırır: “Did i stutter?!” Bunu birebir çevirmek biraz zor olsa da, “Sağır mısın?” gibi bir tepkiye benzetilebilir. Stanley’den beklenmeyecek bir çıkışla ikonikleşmiş sahne Micheal’ın da deliye dönmesiyle devam eder.

4. Dwight Schrute: Yangın Tatbikatı

Dwight Schrute

Dwight Schrute’a ait o kadar çok ikonik sahne var ki, herhangi birini seçmek çok zor olacaktır. Dwight’ın, bir ilk yardım mankeninin yüzünü kesmesi de en iyilerden biridir. Yine de yangın varmış gibi davrandığında ortaya çıkan kaos, dizinin en komik sahnelerinden biri olarak kalacak.

Çünkü kimse Dwight’ın Yangın Güvenliği PowerPoint sunumunu dikkatle izlemez. Böylece o da kötücül kıyamet senaryolarının ciddiliğini göstermek için daha pratik bir yaklaşım dener. Ancak sonuçta ofis panikten deliye dönerken Stanley’nin kalp krizi geçirmesine neden olur. Dwight’ın yaptıklarından sonra hâlâ kovulmaması ise bizlerde tatlı bir şaşkınlık bırakır.

3. Erin Hannon: Holly’nin Ayrılığını Kutladığında

Erin Hannon

Michael ve Erin şampanya getirir ve ofiste kutlama yaparlar çünkü Micheal’ın âşık olduğu Holly birinden ayrılmıştır ve yeniden bekârdır. Michael ve Erin’in Holly’nin ayrılığını kutladığı sahneye ait bir gif de yine efsaneleşmiştir. Michael şampanyayı adeta Erin’in yüzünde patlatır.

Hatta Erin, her ihtimale karşı Michael için, biri mutlu, diğeri üzgün surat baskılı iki kutu bile hazırlamıştır. İyi haberi duyunca mutlu kutuyu kapar ve Michael’ı konfeti yağmuruna tutar.

Erin, Michael mutlu olduğu zaman gerçekten mutlu oluyordu. Bu da tepkilerini daha iyi hâle getiriyordu.

2. Pam Beesly: Chili’s’te Bir Dundie Kazanıyor

Pam Beesly

The Dundies ödülleri The Office dizisinde gelenekselleşmiş bir ödül gecesine referanstır. İsmi de The Dundies olan bölümde geçen bu sahnede Pam, Chili’s barda geçen bir Dundies gecesinde öyle sarhoş olur ki, barmen onun ödül konuşması esnasında sözünü kesmek zorunda kalır.

Bu sahne de daha önce hep çekingen ve içe kapanık gördüğümüz Pam’in başka bir yönünü ilk defa yakaladığımızdan ikonik hâle gelmiştir. Çünkü “En Beyaz Spor Ayakkabılar” Dundie’sini kazandığında Pam öyle heyecanlanır ki uzun bir konuşma yapmak ister. Bu sayede o ikonik replik gelir:

“Bu gece, bu Chili’s akşamında tanrıyı burada hissediyorum.”

Pam, abartıp başkalarının içkilerini gizlice almaya başladığında Chili’s’ten yasaklanır ve kameradaki zafer çığlığı unutulmaz.

1. Michael Scott: Çatıda Bir Güvenlik Eğitimi Canlandırması

The Office Michael Scott

Michael Scott’ın güvenlik eğitimi canlandırması, sadece The Office için değil, sit-com tarihinin belki de en unutulmaz sahnelerinden biridir. Michael, Darryl’ı depoda yaraladıktan sonra, ofis güvenlik eğitiminden geçer. Michael da akıl sağlığının önemini vurgulamak için bir canlandırma yapmayı tercih eder ama bunu oldukça yanlış bir şekilde yapar.

Sahnede Michael ofisin çatısında durur ve depresyonun ne kadar tehlikeli olabileceğini ilk elden göstermeyi planlar. Bu yüzden aynı zamanda problemlerine dair tuhaf laflar eder. Dwight ise ona bakarken, depresyonun sadece “sersem yerine kullanılan süslü bir kelime” olup olmadığını sorar. Michael, tam da burada The Office’in en ünlü repliği olan, “Dwight, you ignorant slut” yanıtını verir. Cevabı ise sadece tuhaf bir hakaret değil, aynı zamanda Micheal’ın performansı bağlamında kesinlikle hiçbir anlam ifade etmeyen, onun hassas ve alıngan karakterine dair ilk doneyi bizlere veren bir tepki olduğundan, sahne ikonik bir hâl alır.


Sizler için bu sahneler dışında The Office dizisinde özel olan sahneler ve karakterler hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Buse Arıs

1996 İzmir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Eğitim hayatının soğukluğu fantastik edebiyata ilgisini canlandırdı. Yaşına bakmadan hâlâ iyi bir masal okuyucusudur. Çeşitli sinema filmleri ve kitaplar, çizgi romanlar hakkında çoğunlukla sözlüklerde eleştiriler/incelemeler yazar. İleride felsefe alanında yüksek lisans yapmak istemekte.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Refrigerator Full of Heads DC Comics Black Label

Refrigerator Full of Heads: Basketful of Heads’in Devamı Korku ve Komedi Karışımı Olarak Geliyor

Sung Kang, Obi-Wan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Hızlı ve Öfkeli’nin “Han”ı, Obi-Wan Kenobi Dizisine Katıldı