in

The Office Dizisine Suudi Arabistan Uyarlaması Geliyor: “Al Maktab”

The Office dizisi için bir Suudi Arabistan uyarlaması geliyor. Al Maktab, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

The Office Suudi Arabistan Uyarlaması "Al Maktab" Yolda
- Reklam -
- Reklam -

The Office dizisi Suudi Arabistan’a uyarlanıyor. İkonik hale gelen ve finali üzerinden neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen hâlâ izlenmeye devam eden sitcom dizisi, yeni bir uyarlamaya kavuşuyor.

Beş defa Altın Küre ödüllerini sunan komedyen Ricky Gervais’in başrolünde yer aldığı ve Stephen Merchant ile ortaklaşa hazırladıkları orijinal BBC dizisi, Wernham Hogg Paper Company’nin Slough Ofisi’nin günlük yaşamlarındaki maceralarını konu edindi. Toplam 2 tam sezon ve 2 özel bölüm içeren 3. sezon ile ekranlara veda eden İngiliz dizisinin ana kadrosunda Gervais dışında Tim rolüyle Martin Freeman, Gareth rolüyle Mackenzie Crook ve Dawn Lucy Davis yer alıyordu.

BBC dizisinin ardından 2005 yılında başlayan Amerikan uyarlamasında Steve Carell, John Krasinski, Mindy Kaling, Ed Helms ve Rainn Wilson gibi isimler rol aldı. 2005’ten 2013’e kadar 9 sezon süren yapım, tüm zamanların en popüler sitcom’larından biri haline geldi.

- Reklam -

Şimdi de The Office yeni bir uyarlamaya daha kavuşuyor. Orijinal diziden neredeyse 20 yıl sonra, BBC Studios ve Arabistan’daki yerel yapımcı ve yayıncı MBC arasında yapılan bir anlaşma ile yeni bir uyarlama geliyor.

20 bölümden oluşması beklenen dizinin adı Al Maktab olacak. Slough’da bir kâğıt şirketinde çalışan David Brent rolünde Ricky Gervais’in yer aldığı ikonik orijinal dizinin aksine, Al Maktab bir kurye hizmetleri şirketinde geçecek. Deadline’ın haberine göre başrolde yer alacak olan Saleh Abuamrh, ’kendini özümsemiş ancak sevimli patron’ Malik Al-Tumaifi karakterini canlandıracak.

The Office Suudi Arabistan Uyarlaması “Al Maktab” 2022 Yılının Sonlarına Doğru Yayınlanacak

The Office dizisi Suudi Arabistan

BBC Studios için format satışlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı André Renaud, yeni uyarlama ile ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

“Ofiste çalışmak 2022’de birçoğumuz için biraz farklı görünse de, bu iyi gözlemlenmiş karakterlerin küçük rekabetlerde, dostluk ve mizah anlarında ve bazen kendilerini aptal yerine koyan bir patronla dolaşırken tanıdık gelen şeyler hâlâ aynı derecede doğru. Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki izleyicilerin, yirmi yıl önce İngiltere’de David Brent ile izleyicilerin yaptığı kadar Malik ve ekibini seveceklerine eminim.”

The Office’in Suudi Arabistan versiyonu, Kanada, Şili, Fransa, Hindistan ve Polonya gibi ülkelerden sonra dizinin 12. uyarlaması olacak. Dizinin bu yıl Orta Doğu ülkelerinde yayınlanması bekleniyor.

The Office’in farklı ülkeler için yapılan uyarlamaları konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye versiyonu da olmalı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Metro

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Her seferinde Al Matkap diye okuyabilir mi bir insan :sweat_smile:

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:
  3. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    Ne yaparlarsa yapsınlar halklarını uyutmak için, berbat rejimleri birgün son bulacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 3. Sezon Amazon Prime Türkiye'de Sansürlendi

Amazon Prime Türkiye, The Boys’un 3. Sezonundan Bazı Sahneleri Sansürledi

tron 3 filmi disney karari

Tron 3’ün Gecikme Sebebi, Disney’in Marvel ve Star Wars Aşkı