in

The Outsider 2. Sezon İptal Edildi: HBO’nun Stephen King Uyarlaması Kısa Sürdü

The Outsider 2. sezon HBO tarafından iptal edildi. Stephen King uyarlaması gerilim ve polisiye türlerindeki dizi, yeni evini arıyor.

The Outsider 2 Sezon HBO İptal Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı işlerin sinema ve televizyona uyarlanması artık alıştığımız bir mesele. Ancak iptal haberleri için aynı şey çoğunlukla geçerli değil. Yazarın 2018 yılında yayımlanan romanı The Outsider 2. sezon bölümlerine kavuşamadan HBO tarafından iptal edildi.

Türkçeye Yabancı adıyla Altın Kitaplar etiketiyle kazandırılan roman, polisiye ve gerilim türündeydi. HBO’nun, aslında 2. sezona bir hayli sıcak baktığı ve Stephen King’in de projenin senaryo aşamasını onayladığı biliniyordu. Ancak son gelen haberler, Amerikan kablolu kanalının projeye daha fazla devam etmeyeceğini ortaya çıkardı.

Başrollerinde Ben Mendelsohn ve Cynthia Erivo’nun yer aldığı The Outsider, HBO ile yola devam etmeyecek. Fakat dizinin yapımcı stüdyosu MRC, yapımın devam bölümlerinden umudu kesmiş değil. Yabancı, şimdi kendisine yeni bir ev arıyor.

- Reklam -

1. sezon bölümleri Mayıs 2018 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve King’in kısa zamanda çoksatar olan romanından uyarlanan seri, ilk sezonu ile ciddi bir ilgi toplamıştı. Yapımın IMDb’deki şu anki puanı ise 7,8 olarak geçiyor. İlk sezon toplamda 10 bölümden oluşuyor.

The Outsider 2. Sezon HBO Stephen King

HBO’nun Deadline’a yaptığı açıklama ise şu şekilde oldu:

“Richard Price, Jason Bateman, Andrew Bernstein ve MRC ekibiyle iş birliğimizden keyif aldık. Stephen King’in parlak dünyasının devam ettirilmesini diliyoruz.”

The Outsider 2. Sezon HBO Yerine Başka Bir Kanalda Devam Edebilir

MRC’nin House of Cards ve Ozark dizileri nedeniyle Netflix ile uzun süren bir ilişkisi olduğu biliniyor. Bu noktada Yabancı’nın yola Netflix ile devam etmesi kesinlikle sürpriz olmaz.

- Reklam -

The Outsider, HBO’da kendisine istikrarlı bir izleyici kitlesi oluşturmayı başardı. Dizinin ilk bölümü 1,2 milyon kişi tarafından izlenirken final bölümünde bu sayı 2,2 milyona kadar yükseldi. Elbette bunlar sadece ABD’deki kablolu televizyon istatistikleri. Yapımın, uluslararası bölgelerde de iyi iş yaptığı düşünülüyor.

The Outsider 2 Sezon HBO İptal Stephen King

On bir yaşındaki bir çocuğun korkunç bir şekilde cinayete kurban gitmesi sonrası başlatılan soruşturma sürecini konu alan yapım; dram, polisiye ve gerilim gibi farklı türleri bir araya getiriyor.

Peki siz The Outsider dizisini izliyor muydunuz? Yapımın uyarlandığı kitabı okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:
    1. sezon kitabın tamamını yansıtmıştı zaten, 2. sezonu nereden çıkardılar acaba? Bildiğim kadarıyla devam kitabı da yok.
  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Üzerinden uzun zaman geçmiş yine de yazayım. :slight_smile:

    “Kan Varsa” öyküsünün haklarını HBO’nun aldığı ve dizinin 2. sezonunun bu öyküden uyarlanacağı yazılmıştı.

    İptal edildiğine göre öykünün dizi / film olarak yapılmasından da vazgeçilmiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

-satranc-ve-dramanin-dansi

The Queen’s Gambit İncelemesi: Satranç ve Dramanın Dansı

Poetik ve Politik - Besim F. Dellaloğlu | Haftanın Kitabı #154

Poetik ve Politik – Besim F. Dellaloğlu | Haftanın Kitabı #154