in ,

The Overstory Uyarlaması Game of Thrones Yaratıcılarına Emanet: Pulitzer Ödüllü Roman Netflix’e Geliyor

The Overstory, Netflix’e uyarlanıyor. Richard Powers’ın Pulitzer ödüllü romanı, Game of Thrones yaratıcılarına emanet.

The Overstory Uyarlaması Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Richard Powers’ın Pulitzer ödüllü romanı The Overstory, Netflix uyarlaması oluyor. Eseri ekrana Game of Thrones adlı popüler yapımın yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi taşıyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı roman serisinden HBO’ya uyarlanan ve toplamda 8 sezon süren dizinin yaratıcıları olan David Benioff ve D.B. Weiss; Netflix ile 200 milyon dolarlık dev bir anlaşmaya imza atmıştı. İkili, dijital yayın platformu için pek çok uzun soluklu yapım üretecek.

David Benioff ve D.B. Weiss’in şimdiye dek kanal için açıklanan işleri arasında The Three-Body Problem, The Chair, Leslie Jones: Time Machine gibi yapımlar bulunuyor. Bunlara bir yenisi ise Pulitzer ödüllü, Booker adayı bir roman uyarlaması oldu. Richard Powers’ın orijinal dilinde 2018 yılında yayımlanan ve pek çok ödülle anılan eseri, artık Netflix uyarlaması yolunda.

- Reklam -

Netflix Uyarlaması Yapılacak The Overstory Romanı, Game of Thrones Yaratıcılarına Emanet

Richard Powers’ın on ikinci romanı olma özelliğini taşıyan The Overstory, ekoloji teması ile dikkat çekiyor. Kitap, dokuz farklı karakterin öyküsüne odaklanıyor. Kahramanların ortak noktası ise ağaçların onlar için oynadığı önemli rolde buluşuyor. Ormanların da karakterler kadar öne çıktığı eser, insanın doğaya uyguladığı tahribatı da çekinmeden ortaya çıkartmayı biliyor.

The Overstory Uyarlaması Game of Thrones

Netflix CEO’su Reed Hastings, eser hakkında daha önce övgü dolu sözlerde bulunmuştu. Kitabı derin ve özgün olarak değerlendiren Hastings, tatil için The Overstory kitabını seçtiği için şanslı olduğunu da belirtiyor. Hastings ayrıca kitabın temasının ekrana nasıl taşınacağını da merak ettiğini söylüyor.

- Reklam -

Kitabın bir diziye mi yoksa filme mi uyarlanacağı belirsizliği ise henüz bilinmiyor. Uyarlama hakkında yeni detaylar geldikçe sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz. Benioff ve Weiss’in, kanal için yeni içeriklerde görev almaya devam edecek.

Eserin Türkçe çevirisinin ise şu an için mevcut olmadığını da hatırlatalım.

Peki siz bu uyarlama haberini nasıl karşılıyorsunuz? Game of Thrones yaratıcılarından aralıksız olarak yeni projelerde görev almaları sizleri heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mehmet_Cakici Mehmet_Cakici dedi ki:

    Kazandıkları parayı kıskanıyorsam iki gözüm önüme aksın, Allah daha çok versin ama bu stüdyo kodamanlarında hiç mi akıl yok? Bu adamlar gelmiş geçmiş en büyük diziyi çuvala koyup duvardan duvara vurup kalan posayı önümüze final sezonu diye sunmadı mı? Niye ve nasıl hem Star Trek hem Üç Cisim hem de buna ellerini atabiliyorlar. Evden çıkacak yüzü olmaması lazım bu adamların.

  2. Avatar for Bjork Bjork dedi ki:

    Ellerinde uyarlayacak malzeme olduğunda çok iyi iş çıkarmışlardı. Son 2 sezon felaketti ama ilk 5 sezon bence muhteşemdi. Eğer son iki kitap da çıkmış olsaydı gayet güzel bir şekilde bitirirlerdi diziyi.

  3. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    unnamed

  4. Avatar for Gedofatuan Gedofatuan dedi ki:

    “belirsizliği ise henüz bozulmuş değil.” google translate mi kullandınız çeviri için?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

one piece 1000. bölüm incelemesi

One Piece 1000. Bölüm İncelemesi: Bir Efsanenin Dönüm Noktası

Facebook: Perde Arkasının Hikâyesi – Steven Levy

Çekiliş: Facebook Perde Arkasının Hikâyesi, Steve Jobs Olmak ve Google Nasıl Yönetiliyor | Kitap Seti