in

The Peripheral: William Gibson Bilimkurgusu Westworld Yaratıcılarının Eliyle Dizi Oluyor

The Peripheral dizi oluyor. William Gibson’ın bilimkurgu romanı, Westworld yaratıcılarının elinde Amazon Prime ekranlarına uyarlanıyor.

The Peripheral amazon dizi - Chloë Grace Moretz
- Reklam -
- Reklam -

Siberpunk türünün babası olarak tanınan, Neuromancer’ın yazarı William Gibson imzalı bir eser daha uyarlama kervanına katılıyor. Yazarın 2014 yılında yayımlanan ve Jackpot serisinin ilk kitabı olma özelliği taşıyan The Peripheral adlı eseri dizi oluyor. Uyarlamanın arkasında ise Westworld dizisinin yaratıcıları var. Yapımın platformu ise Amazon Prime.

Dizinin başrolünde 1997 doğumlu Chloe Grace Moretz yer alıyor. Moretz’i True Detective, Seven ve Gerald’s Game gibi yapımlardan tanıyoruz. Oyuncu, başlangıçta izlediği şeyin bir sanal gerçeklik yayını olduğunu sandığı olayın aslında gerçek bir cinayet olduğuna şahitlik eden ve yakın gelecekte kırsal Amerika’da yaşayan Flynne adlı karaktere hayat verecek.

William Gibson’ın 2014 tarihli kitabı oldukça ağır bir bilim kurgu romanı. İçinde birçok farklı evreni, alternatif zaman çizelgelerini ve iki farklı ana karakteri barındırıyor. Hikâye Flynne ve Wilf Netherton karakterlerinin yaşamını konu alıyor. İki ana kahramanın arasındaki olay akışı ve zamanla birbirleriyle etkileşime geçmeleriyle olaylar sürüyor.

- Reklam -

The Peripheral amazon dizi - Chloë Grace Moretz

Eseri diziye aktarmak oldukça zahmetli gibi gözüküyor. Ancak diziyi izlemesi bir o kadar ilginç ve zorlu olacak. Moretz, kariyeriyle izleyiciyi heyecanlandıran bir portfolyoya sahip. Genç oyuncunun Suspiria ve Kick-Ass gibi yapımlarda etkileyici rollerle dolu bir kariyeri bulunuyor.

The Peripheral Dizisinin Yayın Tarihi Henüz Belli Değil

Oscar adayı yazar Scott B. Smith’in senarist ve yapımcılığını üstleneceği yapımda aynı zamanda oyuncu olarak da yer alacak. Westworldün yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy da serinin yürütücü yapımcılığını üstleniyorlar. Cube adlı bağımsız bilimkurgu – korku filminin yönetmeni ve ortak yazarı Vincenzo Natali de dizinin yönetmenlik koltuğuna oturacak.

Westworld yaratıcıları dizi onayını 2019 yılında aldı. Yapım halihazırda ön hazırlık aşamasında. Ancak şu an için hangi tarihte izleyiciye sunulacağı bilinmiyor. The Peripheral dizisi Amazon Prime ekranlarına gelecek.

- Reklam -

The Peripheral amazon dizi

William Gibson imzalı Jackpot serisinin ikinci romanı Agency 2020 yılında yayımlandı. Her iki kitap da ülkemizde herhangi bir Türkçe çeviriye sahip değil.

Peki siz William Gibson’ın bu eserini okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Dizi uyarlaması haberine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yapımcı ekip sizleri de heyecanlandırdı mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Yapay Zekâ Reddit’i Birbirine Kattı: GPT-3 Botu İnsan “Kılığındaki” Yorumlarıyla Platformu Karıştırdı

Kaynak: Collider

Ayça Aracıçam

Çocukluk yıllarından beri tam bir film aşığıyım. Sinema türünde yazıp çizmeye bayılırım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Hilall Hilall dedi ki:

    Oyuncu 5.dalga filminde de gayet iyiydi bakalım burada nasıl bir performans sergileyecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yarı Erkek, Yarı Dişi Kuş

Yarı Erkek, Yarı Dişi Bir Kuş Keşfedildi

Spider-Man 3 Doctor Strange Benedict Cumberbatch

Spider-Man 3, Benedict Cumberbatch’li Doctor Strange Karakterini İçerecek