in , ,

Spotify’ın Doğuşunu Anlatan Netflix Mini Dizisi “The Playlist”ten İlk Fragman

The Playlist fragmanı yayınlandı. Yeni Netflix mini dizisi, müzik dinleme platformu Spotify’ın nasıl kurulduğunu anlatacak.

The Playlist fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

The Playlist fragmanı yayınlandı. Spotify’ın kuruluş hikâyesini konu alan yeni Netflix İsveç mini dizisi, müzik dinleme platformunun çalkantılı sektörün gidişatını nasıl değiştirdiğini gözler önüne serecek.

Netflix, korsanlıkla çevrili müzik endüstrisini değiştiren genç bir girişimcinin hikâyesini anlatacak olan biyografi draması The Playlist’in ilk teaser’ını paylaştı. Per-Olav Sørensen’ın yönettiği İsveç dizisinde Edvin Endre, Gizem Erdoğan, Ulf Stenberg ve Christian Hillborg gibi isimler yer alıyor.

Oynatma Listesi olarak dilimize çevrilebilecek, ancak Spotify kullananların oldukça aşina olduğu bir terim olan The Playlist, genç İsveçli teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve ortağı Martin Lorentzon’un hikâyesini takip ediyor. Mini dizide, ikilinin korsanlıkla dolu müzik endüstrisini nasıl değiştirdikleri ve kolay erişilebilir müzik akışını tüm dünyada nasıl kabul edilebilir hale getirdikleri anlatılıyor.

- Reklam -

Dizi için yayınlanan ilk tanıtım fragmanı, bu yolculuğun pek de kolay olmadığını gösteriyor. Görüntüler, başroldeki oyuncuya ilk bakış sağlarken, yürüdüğü yolda zorluklar ve olumsuzluklarla dolu geçmişine dair bazı ipuçları veriyor. İnsanlar müziği özgürleştirmenin imkansız bir görev olduğunu ve teknolojisinin Silikon Vadisi’nde rekabet edemediğini söylese de, durmaksızın hayallerinin peşinden gittiği görülüyor.

Hemen aşağıdan yayınlanan ilk fragmanı izleyebilirsiniz.

The Playlist Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Gerçek bir öyküden uyarlanan dizide İsveçli bir teknoloji girişimcisi ve ortakları, yasal bir yayın platformu sunarak müzik sektöründe devrim yaratıyor.

- Reklam -

Korsanlığın zirve yaptığı dönemde büyük şirketler, çalkantılı müzik sektörünün gidişatını önlemeye çalışıyordu. Bu dizi, dünya genelinde ücretsiz ve yasal müzik yayını hizmeti sunarak tüm sektörde devrim yaratan İsveçli genç teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve ortaklarını konu alıyor.

Basit ama heyecan verici fragman, müzik dünyasını sonsuza dek değiştiren ve kaçırılmaması gereken bir hikâyeyle izleyicilere sunacak. Şu an müzik ve podcast dinleme platformları arasında lider konumda olan Spotify’ın, dünyayı gerçekten değiştiren ve müzik endüstrisini tekelleştiren başındaki ismin macerasını izlemek ilginç olacak.

The Playlist spotify

Toplamda 6 bölümden oluşacak dizi, 13 Ekim 2022 tarihinde tüm bölümleri ile Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Facebook ve Apple’dan sonra Spofity’ın kurucusunun hikâyesini de konu alan bir uyarlamanın geliyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Mini dizi ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Çok ilgimi çekiyor kuruluşlar, fikirler vb. Umarım senaryosu güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The School of Good and Evil fragmanı

İyilerin ve Kötülerin Okulu “The School of Good and Evil”dan Yeni Fragman

Gökbilimsel - Tim James

Tim James, Uzayın Esrarengiz Yanlarını Ele Alan “Gökbilimsel” Kitabı ile Raflarda