in

The Queen’s Gambit İzlenme Rakamları ile Netflix Rekoru Kırdı

The Queen’s Gambit izlenme rakamları ile Netflix rekoru kırdı. Dizi, yayında olduğu ilk ayında toplamda 62 milyon eve ulaşmayı başardı.

The Queen's Gambit İzlenme Rakamları Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix’in yeni dönem dizilerinden The Queen’s Gambit, izlenme rakamları ile rekora koştu. Başrolünde Anya Taylor-Joy’un yer aldığı yapım 23 Ekim 2020 tarihinde yayına girdi. İzleyicilerle buluştuğu 1 aylık sürede ise toplamda 62 milyon hanede izlenerek platformun rekorunu kırdı. Yapım, aynı zamanda toplamda 63 ülkede Top 10 listesinin ilk sırasında yer aldı.

Amerikalı romancı ve öykü yazarı Walter Tevis’in 1983 yılında kaleme aldığı romanından uyarlanan dizi, bir satranç yıldızının yaşamını konu alıyor. Mini dizi formatına geliştirilen ve toplamda 7 bölümden oluşan yapım; Scott Frank (Out of Sight, Logan) ve Allan Scott (Don’t Look Now, The Preacher’s Wife, The Witches) ikilisi tarafından geliştirildi.

İzleyici ve eleştirmenlerin genelinde olumlu bir izlenim bırakan The Queen’s Gambit dizisi, Netflix’te de listeleri altüst etmeyi başardı. Kısa zamanda kulaktan kulağa yayılarak herkesin diline düşen yapım platformun da en çok izlenen işlerinden birisi olmayı başardı.

- Reklam -

The Queen's Gambit İzlenme Rakamları Netflix

Netflix’te orijinal diziler bölümünün başkan yardımcısı olan Peer Friedlander, yaptığı açıklamada yapımın toplam 62 milyon evde izleyicinin karşısına çıktığını belirtti. Friedlander aynı zamanda serinin 92 ülkede en çok izlenen listelerine girerken bunlardan 63’ünde de 1. sırada yer aldığını açıkladı.

The Queen’s Gambit Rekoru ile Birlikte Dizinin İlham Aldığı Kitabın da Satışları Patladı

Diziyle birlikte yapıma kaynaklık eden Walter Tevis’in kitabı, yayımlandıktan tam 37 yıl sonra yeniden çoksatar listelerine girdi. Öte yandan arama motorlarında en çok aranan kelimeler arasına, “Satranç nasıl oynanır?” sorusu da hızlı bir şekilde giriş yaptı.

Beth Harmon adındaki kimsesiz bir satranç dehasının, 8 yaşından 22 yaşına kadar yaşadığı olayları konu alan yapımda; Harmon’ın dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma macerasını ve uyuşturucu bağımlılığına karşı verdiği zorlu savaşı izliyoruz.

- Reklam -

Zamanında Heath Ledger tarafından da sinemaya uyarlanmak istenen The Queen’s Gambit’in 2. sezonu için bir çalışma olmadığını belirtelim.

The Queen’s Gambit

Başrolünde Peaky Blinders, The VVitch: A New-England Folktale, Emma. ve The New Mutants yapımlarından tanıdığımız Anya Taylor-Joy’un yer aldığı dizide; Chloe Pirrie, Bill Camp, Marielle Heller, Marcin Dorocinski, Thomas Brodie-Sangster ve Moses Ingram gibi oyuncular yer alıyor.

Peki siz diziyi nasıl buldunuz? Yapımın bu kadar popüler olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

beyaz veba karel capek

Beyaz Veba: Karel Capek’ten Salgın Gölgesinde Bir Faşizm Alegorisi

Doctor Who Captain Jack Harkness

Captain Jack Harkness, Doctor Who Evrenine Geri Dönüyor