in

Amazon’un “The Rings of Power” Dizisinde 2. Sezon Çekimleri Başladı

The Rings of Power 2. sezon çekimleri başladı. Amazon Prime Video’nun dev bütçeli Yüzüklerin Efendisi uyarlaması, bu sezon Yeni Zelanda’ya veda ediyor.

the rings of power 2 sezon çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power 2. sezon çekimleri resmi olarak başladı. Amazon Prime Video uyarlaması, yeni sezon prodüksiyonunu Yeni Zelanda yerine İngiltere’de gerçekleştiriyor.

J.R.R. Tolkien’in fantastik serisinden uyarlanan ve şimdiye kadar bir dizi için planlanan en yüksek bütçe ile dijital platformda yerini alan The Lord of the Rings: The Rings of Power sekiz bölümlük ilk sezonunu geride bırakmaya hazırlanıyor. Oldukça yüksek bir beklenti ile izleyicilerin karşısına çıkan The Rings of Power görsel dili ile beğeni toplasa da senaryo anlamında eleştirmenler tarafından düşük notlar aldı.

Her şeye rağmen Amazon Prime yapımı 2. sezon ile yoluna devam ediyor. Dizinin çekim yeri ise İngiltere’ye taşınmış durumda. İlk sezon, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesini kameraya aldığı Yeni Zelanda’da çekilmişken, yeni sezon için setler farklı bir bölgeye taşındı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre set değişikliğinin arkasında bazı ekonomik sebepler yatıyor. Diğer taraftan şirketin bölgede yüksek bütçeli yeni bir set kuracağı da söylentiler arasında.

- Reklam -

The Rings of Power 2. Sezon için Resmi Çıkış Tarihi Henüz Paylaşılmadı

Yapımcı Patrick McKey ise set değişikliğine dair verdiği cevap ise yeni sezona dair büyük ipuçları içeriyor:

“Eğer çok detaylı bir cevap verirsem gelecek sezonlardaki maceraları berbat etmiş olurum. Şunu söylemem yeterli olacaktır ki, Tolkien’in evreninde başka yerlere seyahat etmek kendisini tekrar eden bir temadır.

“Bir diğer konu ise Tolkien’in Britanya Adaları’na dair yazıları. Arka bahçesi hakkında yazıyordu. Buradaki doğa tasvirleri, havası, ışığı ve çimeni kitaplarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla bu işi evine geri getirmek birçok olasılığı doğuracakmış gibi hissediyorum.”

the rings of power 2 sezon çekimleri lotr

Patrick McKey ve John D. Payne’in yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği dizi sosyal medya üzerinden ciddi eleştirilere maruz kalsa da izlenme sayılarında Prime Video’nun en çok izlenen yapımları arasında. Yapılan açıklamalara göre dizi çıkış yaptığı tarihten bu yana toplamda 1.3 milyar dakika izlenmeyi başardı.

- Reklam -

İlk sezonun tamamlanmasına iki bölüm kalmışken izleyiciler ilerleyen sezonlarda ne olacağı konusunda merak içinde. J.D. Payne daha öncesinde Empire dergisi için verdiği röportajda hayranların endişelenmemesi gerektiğini, beş sezonun şimdiden hazır olduğunu söylemişti:

“Amazon dizinin haklarını satın aldığında toplamda 50 saatlik bir ekran sürelerinin olduğunu biliyordu. Yani en başından beri tuvalin ne kadar geniş olduğunu biliyorduk. Bu pürüzsüz bir başlangıcı, ortası ve sonu olan bir eser. Dizide son sezona kadar gizemini sürdürecek şeyler var.”

the rings of power 2 sezon çekimleri amazon

The Rings of Power 2. sezon için şu an paylaşılan resmi bir çıkış tarihi yok. Ancak McKey yeni başlayan prodüksiyonun tamamlanması, post prodüksiyon ve dizinin yayına hazırlanması için en az bir yıla ihtiyaçlarının olduğunu söylüyor.

Siz The Rings of Power 2. sezon hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni sezondan beklentileriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cosmopolitan, Movie Web

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher üç yeni oyun projesi

The Witcher Evreninin Gelecek Projeleri Netleşiyor: 5 Yeni Oyun Duyuruldu

Bir Aşk Masalı - Ahmet Ümit

Ahmet Ümit’ten Bir Masal Kitabı: Kaf Dağı’ndan Issız Çöllere Uzanan “Bir Aşk Masalı”