in

The Rings of Power Oyuncusu Dizinin Çeşitlilik Politikası Hakkında Konuştu: “Endüstri Değişmek Zorunda”

The Rings of Power oyuncusu Lenny Henry, Amazon Prime uyarlamasındaki çeşitlilik politikasının neden gerekli olduğunu anlattı.

The Rings of Power Oyuncusu çeşitlilik Lenny Henry
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power dizisi kısa bir süre sonra izleyicilerle buluşacak. Amazon Prime ekranlarında yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi uyarlaması, oyuncu tercihleriyle gündem olmuştu. Kadroda yer alan Sir Lenny Henry ise Amazon’un kararını doğru bulduğunu açıkladı. Emekli komedyen sektörün değiştiğini ve hikâyelerin bugüne göre anlatılması gerektiğini ifade ediyor.

J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisinden uyarlanan The Rings of Power’ın yayına girmesi için bir haftadan kısa bir süre kaldı. 50 saatlik ekran süresi ve yaklaşık 1 milyar dolarlık bütçesiyle dizi tarihinin şimdiye kadar gördüğü en pahalı yapımlar arasında yer alan The Rings of Power, oyuncu kadrosu ile hayranları ikiye bölmeyi başarmıştı. Bir taraf dizide yer alan karakter görünüşlerinin Tolkien’in kitapta yazdığına göre olması gerektiğini söylerken diğer taraf ise uyarlama eserlerde değişikliğe gidilebileceğini savunmuştu.

The Rings of Power Oyuncusu Lenny Henry harfoot

- Reklam -

The Rings of Power Oyuncusu Lenny Henry: “Hikâyeyi Şimdi Anlatıyoruz”

Dizide Sadoc Burrows isimli Harfoot (Kılayak) karakterini canlandıran Sir Lenny Henry hayranların oyuncu kadrosuna dair eleştirilerine cevap verdi. The New York Times’a konuşan oyuncu röportajda endüstrinin sürekli değiştiğini söylerken kadronun Tolkien’in yazdığı gibi sadece beyaz tenli karakterlerden oluşmamasını doğru bulduğunu da sözlerine ekliyor.

“21. yüzyıl ile ilgili bir durum aslında; insanlar kendilerini görmek istiyor. Yani tabii ki, kitapta böyle bir şey yazmadığını, her ne kadar bazı karakterler daha koyu tenli olarak betimlense de, söyleyenler her daim olacak. Fakat o, o zamandı. Biz ise şu andayız ve hikâyeyi şimdi anlatıyoruz.”

Henry sinema sektöründe farklı ırklardan ve ten renginden insanlara daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyor:

“Uzun zamandır bir şeylerin başında olan bana benzer birisini görmedim ve bu çok yalnız hissettiriyor. Artık insanlar benim 2000’li yılların başından bu yana söylediğim şeyi tekrar ettiğini görüyorum: ‘Endüstri değişmek zorunda ve bu biraz hızlı olabilir mi lütfen?’”

The Rings of Power Oyuncusu Lenny Henry

- Reklam -

Orta Dünya’nın daha önce perdede işlenmemiş İkinci Çağı’nı ele alacak The Rings of Power dizisi toplamda 5 sezon sürecek. Yapımın ilk iki bölümü, prömiyer tarihinden iki gün önce Amerika ve Kanada gibi ülkelerde Cinemark tarafından sinemalarda gösterilecek.

Dizinin oyuncu kadrosunda

Peter Mullan, Cynthia Addai-Robinson, Nazanin Boniadi, Benjamin Walker, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Robert Aramayo ve Augustus Prew gibi isimler yer alıyor.

Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi diğer ülkelerde 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Siz Güç Yüzükleri dizisinin oyuncu kadrosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Hikayeleri bugüne göre anlatmakmis iyi o zaman shire saruman sıfır karbon Uruk uretsin.

  2. Avatar for Atasagun Atasagun dedi ki:

    “In July 2018, Henry was awarded a [PhD] degree in Media Arts for the thesis titled Does the Coach Have to be Black? The Sports Film, Screenwriting and Diversity: A Practice-Based Enquiry.”

    Filmlerde çeşitlilik üzerine doktora yapmış zaten bu abimiz. Farklı bir şey söylese tuhaf olurdu sanki.

  3. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Bu dizi yoğun bir lince maruz kaldığında nasıl ağlayacaklar çok merak ediyorum.Sen elfi,cüceyi siyahi yap,lorede olmayan bir insan elf aşkı yap,Galadriel’i zerre alakası olmamasına rağmen savaşlara sokup ortaçağ şovalyesi haline getir sonra çeşitlilik lazım de.Uyarladığı hikayeye ne saygıları var ne sevgileri ama buna rağmen Tolkien fanlarından saygı bekliyorlar.İki yüzlüler.

  4. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Tolkien evrenini bozarak değişecek endüstri başınıza yıkılsın.

  5. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    Var olan bir fantastik evreni değiştirmek yerine sıfırdan çeşitlilik içeren bir evren yaratmak mantıklı değil mi? (Ya da zaten böyle olan bir evren üzerine dizi çekmek?)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Zincir - Adrian McKinty | Haftanın Kitabı #235

Zincir – Adrian McKinty | Haftanın Kitabı #235

Babamın Bağlaması - Kemal Varol

Kemal Varol’dan Âşıklar Bayramı’na İkinci Perde: “Babamın Bağlaması”