in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi, Peter Jackson’ın İzinden Gitmeyecek

The Rings of Power dizisinden yeni bir görsel paylaşılırken serinin yapımcılarından dikkat çeken açıklamalar da geldi.

The Rings of Power dizisi peter jackson
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power dizisinden yeni bir görsel paylaşıldı. Bununla birlikte, Amazon Prime uyarlaması için serinin yapımcılarından bazı özel açıklamalar da geldi.

Amazon’un büyük bir bütçe ile ekrana taşımaya hazırlandığı The Rings of Power dizisinden yeni bir görsel hayranların beğenisine sunuldu. Diğer taraftan dizinin yapımcı ve yönetmeni seriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ekip, farklı bir zamanda geçen serinin Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyor.

J.R.R. Tolkien’in fantazi dünyasının temellerini oluşturan eserlerden birisi olan Yüzüklerin Efendisi dizisi Amazon’un çabalarıyla birlikte ekrana gelmeye hazırlanıyor. Şimdiye kadar dizi dünyası için harcanmış en büyük bütçe ile izleyicilerin karşısına gelecek eser oldukça büyük bir beklenti yaratmış durumda. Karakter posterleri, fragmanlar ve açıklanan oyuncu kadrosundan sonra hayranlar ikiye ayrılmışken serinin yapımcılarından diziye dair ipuçları veren ifadeler geldi.

- Reklam -

The Rings of Power yeni ilk bakış

The Rings of Power dizisinin yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay Empire dergisine verdikleri demeçte hayranların endişelerine açıklık getirdi. İkili ekrana taşınan yapımın Peter Jackson’ın filmleri ile kıyaslanmaması gerektiğini söylüyor.

“Yüzüklerin Efendisi’ni perdede görenler, Peter Jackson’ın eseri ne kadar güzel bir şekilde sinemaya taşıdığını düşünmekte haksız sayılmazlar. Ancak biz bir miktar uzaktan seviyoruz, o kadar. The Rings of Power (Jackson) ile yarışma derdinde değil.”

The Rings of Power, Yüzüklerin Efendisi Evreninde Daha Önce Uyarlanmamış Hikâyeleri Takip Edecek

Diğer taraftan McKay kaynak eserin birçok farklı tonu bir arada taşıdığını ve kendilerinin bu kaynak materyalde daha önce uyarlamalarda işlenmemiş parçaları kullandıklarını söylüyor:

“Tolkien piyanonun her sesini kullanıyor. Birçok farklı ses var. Garip eğlenceli insanlar, Harry Potter’ı ünlü yapan arkadaşlık ve mizah var. Ancak diğer taraftan sofistik konular, politika, tarih, mitoloji ve derinlikler de var. Başkalarının neyi nasıl işlediğinden daha çok, mesele bizim biraz daha derine inebilmek. ‘Tolkien olsaydı ne yapardı?’ diye sorabilmek.”

- Reklam -

The Rings of Power Fragmanı

Tolkien’in yazdığı Yüzüklerin Efendisi evreninin İkinci Çağı’nı konu alacak yapım Amazon Prime’ın imzasını taşıyacak. Toplam 5 sezon olarak tasarlanan dizinin 2. sezon çalışmaları ise uzun süre önce başlamış durumda. İlk fragmanı sonrası karışık tepkiler alan dizinin nasıl bir tepkiyle karşılaşacağı ise 2 Eylül 2022 tarihinden itibaren ortaya çıkacak.

Dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacakla beklenen yapımın ilk bölümü, 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinden sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Empire

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yok zaten kıyaslamayacağız. O seviyelere çıkabileceğinizi pek sanmıyoruz :slight_smile:

  2. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    PJ tekrar kendi seviyesine çıkamadı hatta yanından bile geçemedi. Bunlar neler yapacak merak konusu. Zaman Çarkı’ndan iyi olsun yeter. :grin:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ben Zaman Çarkı’nı da izlemedim :slight_smile: Tepkilere göre izleyip izlemeyeceğime karar vereceğim muhtemelen.

  4. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Kitaplar ne kadar iyiyse dizi de o kadar kötü. Çekimler çok iyi çekimin yapıldığı m kanlar çok iyi gerisi berbat. :grin:

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Bu gibi büyük yapımlarda çekimlerin, görsel efektlerin iyi olması zaten kaçınılmaz. Bundan sonra yapımın iyi ya da kötü olmasını cast, oyunculuk yetenekleri, yönetmenin becerisi, duyguların iyi yansıtılıp yansıtılmadığı vs belirliyor bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Amber Heard Aquman The Lost Kingdom rolu

Amber Heard’ün Yeni Aquaman Filminden Tamamen Çıkartılacağı Öne Sürüldü

2022 MTV Sinema ve TV Ödülleri Kazananları

2022 MTV Sinema ve TV Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu