in

The Rings of Power’ın Resmi Hesabından Irkçı Yorumlara Cevap: “Kadromuzla Dayanışma İçindeyiz”

“The Rings of Power” oyuncularına yönelik ırkçı tepkilerin ardından, dizinin resmi hesabı üzerinden tepkileri kınayan bir açıklama yapıldı.

the rings of power oyuncularına yönelik ırkçı tepkiler açıklama
- Reklam -

The Rings of Power dizisinin oyuncu kadrsouna yönelik yapılan ırkçı tepkilerin çoğalmasıyla, dizinin resmi sosyal meya hesapları üzerinden oyuncularını savunan bir açıklama yapıldı.

Merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi, 2 Eylül’de yayınlanan ilk iki bölümüyle macerasına başladı. Yayınlanışından bu yana olumlu ve olumsuz pek çok yorum alan yapım, sadece ilk 24 saatte 25 milyon kişi tarafından izlendi.

J.R.R. Tolkien’in kaleme aldığı üçlemeden ve Peter Jackson’ın da kitaplardan uyarladığı Yüzüklerin Efendisi olaylarından binlerce yıl önce geçen Güç Yüzükleri, Orta Dünya’da Güneşin İkinci Çağı olaylarını konu alıyor. Seride, Orta Dünya mitolojisine yeni katılanların yanı sıra Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterler de yer alıyor.

- Reklam -

the rings of power ırkçı tepkiler açıklama

Yeni dizi, Tolkien’in çalışmalarını daha farklı uyarlamalarda görmek isteyen hayranları için heyecan verici bir an olsa da, dizi yayınlanmadan önce bile gelmeye başlayan ırkçı tepkiler tarafından kısmen gölgelendi. Dizinin konusu ve işleyişisinden çok, farklı ten rengine sahip oyuncu seçimleri üzerinde hakarete varan yorumlar yapıldı. Neil Gaiman ve Yüzüklerin Efendisi yıldızları da dahil olmak üzere birçok kişi bu saldırılara karşı tepkisini dile getirdi.

The Rings of Power sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Kadromuzla dayanışma içindeyiz” başlıklı yeni bir açıklamada da, hakarete varan yorumlar şiddetle kınandı. Tolkein’in eserinin, farklı kültürlerden insanları ortak yarar için bir araya getirmekle ilgili olduğunu ve fantazinin hiçbir zaman beyaz erkeklerle ilgili olmadığı belirtildi. Dizi, ırkçı saldırılar dalgasına yakalanan tüm renkli hayranlarına sevgilerini sunarak, desteklerinin Orta Dünya’yı nasıl daha zengin ve daha güçlü bir yer haline getirdiğini anlatıyor.

The Rings of Power Kadrosu: “Irkçı Tepkiler Karşısında Farklı Ten Rengine Sahip Oyuncularımızla Dayanışma İçindeyiz”

yüzüklerin efendisi dizisi ırkçı tepkiler açıklama

“The Rings of Power kadrosu olarak bizler, farklı ten renklerine sahip bazı arkadaşlarımızın her gün maruz kaldığı amansız ırkçılığa, tehditlere ve tacize karşı mutlak bir dayanışma içinde bir aradayız. Onları görmezden gelmeyi veya tahammül etmeyi reddediyoruz.

- Reklam -

J.R.R. Tolkien, tanımı gereği çok kültürlü bir dünya yarattı. Kötülüğün güçlerini yenmek için farklı ırklardan ve kültürlerden özgür insanların dostluk içinde bir araya geldiği bir dünya. Güç Yüzükleri bunun bir yansıması. Dünyamız hiçbir zaman tamamen beyazlardan oluşmadı, fantazi hiçbir zaman tamamen beyaz olmadı, Orta Dünya da tamamen beyaz değil. Renkli insanlar Orta Dünya’ya aitler ve buradalar.

Son olarak, tüm sevgimiz ve dostluğumuz bizi destekleyen hayranlara, özellikle de sırf bu evrende var oldukları için saldırıya uğrayan farklı ten renklerindeki hayranlara gidiyor. Sizi, cesaretinizi ve sonsuz yaratıcılığınızı görüyoruz. Cosplay’leriniz, video kesitleriniz, çizimleriniz ve paylaştığınız duygularınız bu topluluğu daha zengin bir yer haline getiriyor ve bize amacımızı hatırlatıyor. Geçerlisin, seviliyorsun ve buraya aitsin. LotR ailesinin ayrılmaz bir parçasısın. Bizimle olduğun için teşekkürler.”

Kısa bir süre önce siyah elf karakter Arondir’i canlandıran Porto Rikolu oyuncu Ismael Cruz Cordova da bir açıklama yapmış ve ilk günden bu yana kötü mesajlar aldığını, buna rağmen yoluna kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.

The Rings of Power dizisi oyuncularına karşı yapılan bu tepkiler konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Dizi yönetiminin bu tepkilere sessiz kalmaması ve oyuncu kadrosunu savunması doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Orta dünya evreni ile ilgili dizi yaptıklarını sanıyorlar.Aldıkları uyuşturuyu merak ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ketebe yayınları indirim

Ketebe Yayınları’nın Tüm Kitapları, Eylül Ayı Boyunca Yüzde 40’a Varan İndirimlerle Okurları Bekliyor

bilinen en eski memeli canlı keşfi

Tanımlanan En Eski Memeli, 225 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir Kır Sivri Faresi Benzeri Canlı Oldu