in

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi Dizisi Açılış Gününde Rekor İzleyiciye Ulaştı

The Rings of Power dizisi ilk 24 saatteki izlenme rakamları ile Amazon Prime Video rekorunu kırdı. Yeni Yüzüklerin Efendisi uyarlaması prömiyer gününde 25 milyon kişiye ulaştı.

The Rings of Power İzlenme Rakamları ile Rekor Kırdı
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power ilk gün izlenme rakamları ile platform rekorunu kırmayı başardı. Yüzüklerin Efendisi uyarlaması dizisi, birinci gününde 25 milyon izleyiciye ulaştı.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül serisi, selefinden binlerce yıl önce geçiyor ve J.R.R Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’da, Güneşin İkinci Çağı’nda geçiyor. Sadece ilk sezonu 465 milyon dolarlık bir bütçeyle oluşturulan The Rings of Power’ın toplam 5 sezonuna yapılacak harcama ise 1 milyar doları bulacak.

İlk iki bölümü yayınlamış olan dizi hem olumlu hem de olumsuz birçok eleştiri aldı. Yapım, Rotten Tomatoes’da %37’lik bir izleyici puanı aldı, Amazon da kendi platformundaki yorumları geçici olarak askıya aldı. Site, özellikle kötü niyetli kişiler tarafından olumsuz yorum bombardımanına tutuldu. Birçoğu özellikle dizinin Orta Dünya’nın sakinlerini canlandırmak için farklı ten rengindeki oyuncuları seçmesini kınıyordu.

- Reklam -

The Rings of Power İzlenme Rakamları ile Rekor Kırdı

Tüm bunlara rağmen Amazon, dizinin iyi bir başarı yakaladığını göstermek için ilk gün izlenme rakamlarını paylaştı. Variety’nin bildirdiğine göre Amazon, destansı Yüzüklerin Efendisi dizisinin yayınlanmasının ilk 24 saatinde dünya çapında 25 milyon izleyici tarafından izlendiğini söylüyor. Teknoloji devi, The Rings of Power’ın önceki tüm dizi izlenme rekorlarını kırdığını ve Prime Video tarihindeki en büyük prömiyeri işaret ettiğini de belirtti. Amazon Prime Video şu anda 240’tan fazla ülke ve bölgede hizmet veriyor.

The Rings of Power İzlenme Rakamları ile House of the Dragon’ı Geride Bıraktı

Söz konusu başarı, Game of Thrones’un öncül dizisi House of the Dragon’ın yaklaşık 10 milyon hanede izlendiği ve HBO rekoru kırdığı haberinden yaklaşık 2 hafta sonra geldi. Ancak HBO’nun açıkladığı verilerin sadece Amerika’daki haneleri ve HBO Max platformunu kapsadığını hatırlatmak gerekir. Amazon ise duyuruyu dünya çapındaki izleyici kitlesi verisine dayanarak yaptı.

Her ikisi de benzer zamanlarda yayına başlayan diziler ister istemez izleyiciler tarafından sıklıkla karşılaştırmaya maruz kalıyor. Ancak belli ki bu sadece izleyici bazında kalmıyor. HBO, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk iki bölümünün yayınlandığı gün, House of the Dragon’ın ilk bölümünü ücretsiz bir şekilde YouTube’ta yayınlamıştı.

- Reklam -

the rings of power yüzüklerin efendisi eleştirileri

The Rings of Power’ın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde ilk sezonun final bölümü 14 Ekim 2022’de Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin izlenme rakamları konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu rakamları yeni bölümlerde de tutturabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Düşer o izlenme oranı. Millet bi bakalım ne çekmişler diyip izlemiştir, benim gibi :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozorlardan Bile Eski Canlı Fosili Tesadüfen Bulundu

Sahilde Yürüyüş Yaparken Tesadüf Eseri Dinozorlardan Bile Eski Bir Canlının Fosiline Rastladı

Spider-Man: No Way Home More Fun Stuff - Eklenen Tüm Sahneler

Yeniden Sinemalara Gelen “Spider-Man: No Way Home”a Eklenen Tüm Yeni Sahneler