in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Ork Irkına Ait Yeni Görseller Yayınlandı

The Rings of Power dizisindeki Ork ırkına odaklanan yeni görseller yayınlandı. Amazon Prime’ın Yüzüklerin Efendisi uyarlaması yaklaşıyor.

The Rings of Power dizisi ork
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power yapımında boy gösterecek Ork ırkından bazı tanıtım görselleri yayınlandı. Amazon Prime’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yeni dizide The Lord of the Rings ve The Hobbit filmlerinden öncesi, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ı ekrana yansıtılacak.

Hayranlar tarafından merakla beklenen Prime Video dizisi The Rings of Power izleyicilerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Yayınlanan ilk fragmanından bu yana hayranları ikiye bölmeyi başaran dizi oyuncu kadrosu, adaptasyonda ilerlemeyi tercih ettiği yön ve görseller ile dikkat çekmeyi başardı. Dün ise IGN tarafından Orta Dünya’nın kötülükleriyle nam salmış ırklarından Orklara dair bazı dizi içi sahneler paylaşıldı.

- Reklam -

amazon prime yüzüklerin efendisi ork

Görseller Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı The Lord of the Rings üçlemesinden oldukça farklı görünmesiyle merak uyandırdı. Dizinin yapımcıları daha öncesinde yaptıkları açıklamalarda, ‘The Rings of Power dizisinin Peter Jackson’ın izinden gitmeyeceğini,’ söylemişti. Dolayısıyla İkinci Çağ’dan ekrana taşınacak Ork ırkı hayranların daha öncesinde gördüklerine benzer formda değil. Bununla birlikte The Hobbit filmindeki gibi Ork’ların ağır bir özel efekt ile birlikte ekranlara gelmeyecek olması da serinin sevenleri tarafından olumlu karşılandı. Dizinin plastik makyaj ekibinden Jamie Wilson hazırlık sürecini şu şekilde aktarıyor.

“Yapımcılar JD ve Patrick’in kitaplarındaki ilk sayfa Ork’lar ile ilgiliydi. Onlarla ilgili gerçekten oldukça yoğun ve dikkatli çalışıyorlar. Pratik protez tasarlamalarına ilgi duyuyorlar.

“İkinci Çağ’da bir Ork’un nasıl görüneceği konusuna ciddi zaman harcadık. Görünüşlerinin biraz farklı olması gerektiği bize doğru geldi. Birinci Çağ’ın bitimi ve İkinci Çağ’ın daha vahşi, ehlîleştirilmemiş doğasını yansıtmaları gerekiyordu. Bu dönemde henüz büyük ordulardan ziyade dağılmış küçük gruplar halinde yaşıyorlardı. Yani tarihlerindeki farklı bir noktadayız.”

The Rings of Power dizisi ork yüzüklerin efendisi amazon

The Rings of Power Dizisinde Kadın Orklar da Yer Alacak

Diğer taraftan protez departmanının başındaki isim serinin içeriğine dair büyük bir ipucu daha verdi. Lindsey Weber dizinin ilk sezonunda oldukça sevdiği bir kadın Ork karakterin olduğunu söylüyor.

“Sevdiğim kadın Ork karakterler var. Fakat aralarında oldukça uzun, güçlü ve favorim olan bir kadın Ork var. İzleyicilerin favorisi olacağını düşündüğüm bir Elf karakter ile izlemesi keyifli bir dövüşleri olacak.”

orklar yüzüklerin efendisi dizisi

- Reklam -

The Rings of Power dizisi toplamda beş sezonluk macerasıyla şimdiden nasıl bir yönde ilerleyeceği kesinleşmiş durumda. Serinin yapımcıları J.D. Payne ve Partick McKay toplamda 50 saat sürecek dizinin son sahnesini bile planlamış durumda.

Serinin birinci sezonu toplam 8 bölümden oluşacak ve maceranın ilk adımının adı Shadow of the Past (Geçmişin Gölgesi) adını taşıyacak.

The Rings of Power dizisi ork ırkı

J.D. Payne ve Patrick McKay ikilisinin yaratıcı koltuğunu paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda yer aldığı bilinen isimlerden bazıları şu şekilde:

Peter Mullan, Cynthia Addai-Robinson, Nazanin Boniadi, Benjamin Walker, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Robert Aramayo ve Augustus Prew.

orklar yüzüklerin efendisi dizi

The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisi 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime üzerinden yayına başlayacak.

Siz yayınlanan yeni Ork görsellerini nasıl buldunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Esere dair hiçbir şeyi sevmiyorlar sadece eseri sevenlerin sayısını seviyorlar.

  2. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Demek ki evrim Orta Dünya’da da var, belki de evrimi Eru Ilúvatar yaratmıştır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jason Blum, Yeni Elm Sokağı Filmi için İstekli

Jason Blum, Elm Sokağı’na Geri Dönmek İstiyor

Samanyolu Galaksisi'nde Dönen Sarmal Bir Cisim Keşfedildi

Samanyolu’nun Merkezinde Dönen Tuhaf Bir Sarmal Cisim Keşfedildi