in

Yüzüklerin Efendisi Uyarlaması “The Rings of Power” Toplam 50 Saat Sürecek

The Rings of Power dizisi toplam 50 saatlik bir ekran süresine sahip olacak. 5 sezon olarak planlanan serinin yapımcıları, son kareyi bile şimdiden tasarladıklarını açıkladı.

The Rings of Power dizisi toplam süre yüzüklerin efendisi
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power dizisi hakkında yeni görseller yayınlandı. Dizinin yaratıcıları Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının nasıl sonlanacağını bile şimdiden kaleme almış durumdalar.

Serinin yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay, Amazon Prime imzasını taşıyan diziye dair açıklamalarda bulundu.

Toplamda 5 sezonluk bir dizi olarak tasarlandığı bilinen The Rings of Power, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ına ışık tutarken elflerin, cücelerin ve Harfoot’ların macerasını ekrana taşıyacak. İlk yüzüklerin yapımına ve Sauron’un nasıl ortaya çıktığına da değinecek dizi serinin hayranları tarafından uzun zamandır merakla bekleniyor.

- Reklam -

Diğer yandan serinin yapımcıları diziye dair ipuçları da vermeye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler sonrası Patrick McKay, The Rings of Power dizisinin Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden farklı bir yönde ilerleyeceğini söylemişti. Empire’a verdiği demeçte seriye dair başka ipuçları veren Payne ise beş sezonluk dizinin nasıl son bulacağını şimdiden bildiklerini açıkladı.

“Son bölümün son karesinin bile nasıl olacağını şimdiden biliyoruz. Amazon dizinin haklarını satın aldığında toplamda 50 saatlik bir ekran sürelerinin olduğunu biliyordu. Yani en başından beri tuvalin ne kadar geniş olduğunu biliyorduk. Bu pürüzsüz bir başlangıcı, ortası ve sonu olan bir eser. Dizide son sezona kadar gizemini sürdürecek şeyler var.”

The Rings of Power dizisi toplam süre sezon yüzüklerin efendisi amazon
Galadriel / Morfydd Clark

“The Rings of Power Dizisi ile Tolkien’in Yapmamızı İstediği Şeyi Yapıyoruz”

Diğer taraftan J.D. Payne Yüzüklerin Efendisi evrenine farklı bir bakış açısı getireceklerini söyleyerek Tolkien’in mirasına sadık kaldıklarını belirtiyor.

“Durumumuz Tolkien yıldızları gökyüzüne yerleştirmiş ve biz de onlardan takımyıldızları çıkarıyormuşuz gibi aslında. Kendi yazdığına göre (ki bu bir yayıncıya gönderdiği bir mektupta yer alıyor) Tolkien kurduğu bu mitolojinin daha sonrasında resim, müzik ya da drama üreten başka zihinler ve eller ile büyümeye devam etmesini istediğini söylüyor. Biz Tolkien’in arzuladığı şeyi yapıyoruz. Onun bıraktığı mirasa uygun olduğunu hissettiğimiz sürece doğru yolda olduğumuza inanıyoruz.”

- Reklam -

yüzüklerin efendisi dizisi güç yüzükleri karakterler

2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime kütüphanesinde yerini almaya başlayacak dizi için geri sayım devam ediyor. The Rings of Power dizisinin 2. sezon hazırlıkları ise uzun süredir devam ediyor.

Siz Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Empire

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Kendi yazdığına göre (ki bu bir yayıncıya gönderdiği bir mektupta yer alıyor) Tolkien kurduğu bu mitolojinin daha sonrasında resim, müzik ya da drama üreten başka zihinler ve eller ile büyümeye devam etmesini istediğini söylüyor. Şu lafın arkalarına niye her yerde sığınıyorlar. Kısacası ‘Tolkien’in yaptığının halini aldık berbat ettik.’ diyemiyorsunuz. Bu lafı kullanıyorsunuz. Diziyi izlemekle izlememek arasında bu kadar kalmazdım.

  2. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Bu yapımcıların her açıklamalarında Tolkien’in bir mektubundan yazdığı sözü söyleyip duruyorlar.Güya Tolkien kendi eserlerinde boş bıraktığı şeyleri başkaları tamamlasın istiyormuş.İşin kolpa tarafı şu Tolkien bu sözü yazdığı mektubu daha Yüzük serisi bile yayınlamadan önce yazmış.Bu sözü ilk hedefi olan bir İngiliz mitolojisi için söylemiş adam.Zaten sonra bu hedefin mümkün olmayacağını düşünüp bırakıyor bu hayali.Orta Dünya için söylememiş bu sözü.Yani Amazon milleti kandırıyor bile isteye.Murat Sönmez daha iyi açıklamış konuyu.

    Özet

    https://youtu.be/ryRwiQYZGrg

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Evet, bu videoyu ben de izledim ve söylediğinize katılıyorum. Sanki ortada bir alengir var …

  4. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Amazon insanları manüpüle etmeye çalışıyor resmen.Ne yaptıklarını biliyorlar ve çok fazla tepki gelmemesi için Tolkien adını kullanıyorlar.Keşke böyle işlerle uğraşacaklarına doğru düzgün yapsalar diziyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cabinet of Curiosities Fragmanı: Guillermo del Toro Korku Dizisi

Guillermo del Toro’nun Korku Antolojisi “Cabinet of Curiosities”ten Fragman

Shadow and Bone 2. sezon çekimleri tamamlandı

Netflix’in Fantastik Roman Uyarlaması “Shadow and Bone” Dizisinde 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı