in

Netflix’in Neil Gaiman Uyarlamasında Belirsizlik Sona Erdi: The Sandman Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

The Sandman 2. sezon onayı geldi. Netflix’in Neil Gaiman’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisinden uyarladığı dizisi,

the sandman 2 sezon onay
- Reklam -
- Reklam -

The Sandman 2. sezon ile macerasına devam edecek. Neil Gaiman imzasını taşıyan çizgi roman serisi, ekran yolculuğunu sürdürüyor.

Neil Gaiman’ın ilk olarak Vertigo için 1988 yılında yazmaya başladığı The Sandman çizgi romanları, yıllar içerisinde çizgi roman kültürünü şekillendirme konusunda önemli roller üstlendi. Toplamda 10 cilt, 75 sayı ve birçok yan hikâyeden oluşan seri, büyük bir külliyata dönüştü.

Neil Gaiman, David S. Goyer ve Allan Heinberg üçlüsü tarafından ekrana adapte edilen dizinin ilk sezonu toplam 10 (+1 sürpriz bölüm) sürdü. IMDb üzerinde 7,7’lik puan ortalamasını yakalayan dizinin yeni sezonu, yaklaşık 3 aydır onay bekliyordu.

- Reklam -

the sandman 2 sezon onay netflix

5 Ağustos 2022’de ilk sezonu yayınlanan dizi, bugün itibarıyla resmi onayına kavuştu. Haber, Twitter’da yayılan sahte bir “dizi iptal oldu” haberinin Neil Gaiman’a ulaşmasının hemen ardından geldi. Gaiman, bu haberin asılsız olduğunu duyururken Elon Musk’ın satın almasıyla birlikte mavi tik politikasını yenileyen Twitter’a da göndermede bulundu:

“Sadece düşünün. Artık asılsız, tık tuzağı haberler paylaşan parodi/dolandırıcılık siteleri bile mavi tik satın alabilecek. Ne kadar da eğlenceli.”

The Sandman 2. Sezon ile Geri Dönüyor

Netflix’in en pahalı dizileri arasında ilk sıralarda yer alan The Sandman, ilk sezonunda çizgi roman serisinin ilk iki cildini (Preludes & Nocturnes ve The Doll’s House) konu almıştı.

Hayranlar, Netflix’in iptal politikaları ve uzayan sessizlik nedeniyle 2. sezon için endişe duymaya başlamıştı.

Yapımın başrolü Morpheus/Dream karakteri, Tom Sturridge tarafından canlandırıldı. Sturridge’e Kuzgun Matthew rolünde Patton Oswald, Corinthian rolünde Boyd Holbrook ve Lucienne rolünde Vivienne Acheampong eşlik etti.

- Reklam -

the sandman 2 sezon onayı

Neil Gaiman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Morpheus’u ve diğerlerini bekleyen sürprizlerle dolu hikâyeler var. Şimdi işe dönme zamanı. Ne de olsa önümüzde bir aile yemeği var ve Lucifer, Morpheus’un Cehennem’e dönmesini bekliyor.”

Netflix de duyuru metninde, “Evet, doğru. The Sandman geri dönüyor,” ifadesini kullandı.

YouTube video

The Sandman 2. sezon için herhangi bir yayın tarihi açıklanmadı. Gaiman 2019’da verdiği bir demeçte ilk iki sezonun hikâye örgüsünü tamamladıklarını kaydetmişti.

The Sandman 2. sezon için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Julie Powell - Amy Adams

“Julie & Julia” Filmine İlham Veren Ünlü Yemek Yazarı ve Senarist Julie Powell 49 Yaşında Hayatını Kaybetti

Cadılar Meclisi - Lizzie Fry

Lizzie Fry’ın “Cadılar Meclisi” Romanı Okurla Buluşuyor