in

The Sandman Dizi Evreni Spin-off’larla Genişleyebilir: Neil Gaiman Olası Projelerden Bahsetti

The Sandman dizi evreni için şimdiden çeşitli spin-off alternatifleri konuşuluyor. Serinin yaratıcısı Neil Gaiman, en olası projeleri açıkladı.

the sandman dizi spin-off yeni
- Reklam -
- Reklam -

The Sandman dizi evreni yakın gelecekte spin-off yapımlarla genişleyebilir. Neil Gaiman, hangi karakterlerin ileride kendi serilerine kavuşabileceğine dair ipuçları verdi.

İlk defa 1989’da yayınlanan ve toplam 10 cilt süren The Sandman çizgi romanı, birçok eleştirmen ve hayrana göre çizgi roman anlayışını kökünden değiştirmiş bir etkiye sahip. Zengin karakterleri, kurduğu güçlü ve çağının ötesindeki dünya ve entelektüel derinliği Sandman’i her zaman diğer işlerden ayrı bir noktada konumlandırdı.

30 yılı aşkın süre sonra Netflix tarafından ekrana taşınan The Sandman’in 2. sezonu için resmi onay beklenirken dizi evreninin nasıl genişletilebileceği de şimdiden tartışma konusu olmuş durumda.

- Reklam -

Neil Gaiman, The Sandman Spin-off’ları için Death ve Johanna Constantine Karakterlerini İşaret Etti

Variety’ye konuşan Neil Gaiman, The Sandman için olası yan projeler hakkında bilgi verdi. İngiliz fantazi yazarının ilk sırada bahsettiği karakterler ise Death (Kirby Howell-Baptiste) ve Johanna Constantine (Jenna Coleman) oldu. Yazar, şimdilik bu projelerin resmiyete dökülüp dökülmediğine dair bir ipucu vermedi. Ancak özellikle Death’in çizgi romanlarını temel alarak yeni yapımlara adapte edilebileceğine dair ipuçları paylaştı.

Gaiman’ın olası spin-off projelerine dair verdiği yanıt şu şekilde:

“Death için yazılmış kitaplarımız var. Gidip bunlardan birisini yan dizi çıkartmak harika olabilir. Buna ek olarak The Sandman’in 3. bölümünü gören herkes bize gelerek, “Sence Jenna Coleman ile Johanna Constantine dizisi yapmamız mümkün mü?” diye sordu. Tanrım… O gerçek bir yıldız ve onun iblislerle savaşıp çevresindeki insanların hayatlarını mahvettiğini görmeyi gerçekten istiyorsun. Yani ortada Sandman’i uzun süre devam ettirebilecek materyalimiz var.”

the sandman dizi yeni spin-off death

Gaiman, 1993’te Death: The High Cost of Living ve 1996’da Death: The Time of Your Life adlarını taşıyan iki Death çizgi romanı kaleme almıştı.

Şu Anda Geliştirildiği Bilinen The Sandman Spin-off’ları

Öte yandan yazarın Johanna Constantine yorumu da dikkat çekici. HBO Max’in bir Constantine dizisi geliştirildiği biliniyordu. Ancak Warner Bros. Discovery cephesinden ardı ardına gelen iptal haberlerinden sonra, bu yapımın akıbeti de belirsizliğe düşmüştü.

- Reklam -

Hâlâ geliştirilen bir başka The Sandman dizisi ise Dead Boy Detectives. Bu yapımdaki karakterler Sandman yer alıyor olsalar da Netflix’in projesiyle ortaklık taşımıyor.

the sandman dizi yeni spin-off Constantine

Gaiman’ın söyleşide adını anmadığı bir başka Sandman çıkışlı dizi ise geçen yıl noktalanan Lucifer’dı. Dizi’de Lucifer Morningstar’ı Tom Ellis canlandırıyordu. Yeni uyarlamada ise aynı karakteri Gwendoline Christie oynuyor ve yapımların herhangi bir noktada kesişip kesişmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Kayıp Rıhtım’da yer alan The Sandman dizi incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki siz hangi The Sandman spin-off’unu ekranda görmek isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüz Yıl Savaşları - Michael Prestwich

Michael Prestwich’ten Avrupa’yı Şekillendiren Yüz Yıl Savaşları Hakkında Kaynak Kitap

Lars von Trier parkinson teşhisi

Danimarkalı Yönetmen Lars von Trier’e Parkinson Teşhisi Kondu