in

The Sandman Dizisi Çekimleri Başlıyor

The Sandman çekimleri ekim ayında başlıyor. Neil Gaiman’ın popüler çizgi roman serisinden uyarlanacak Netflix dizisi ufukta gözüktü.

The Sandman Morpheus
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın dünya çapında çok satan çizgi roman serisi 1989’dan 1996’ya kadar sürdü ve toplamda 75 sayı yayımlandı. Morpheus’un veya diğer adıyla Dream’in 70 yıllık esaretten sonra yok olmuş krallığını yeniden kurmak için çalışmalarını izlediğimiz seri Netflix’e emin adımlarla geliyor. Morpheus’un maceralarını bu sefer 21. yüzyılda izleyeceğimiz dizide Neil Gaiman senarist ve yaratıcı olarak görev alıyor.

Diziyle ilgili en son ComicCon@Home etkinliğinde konuşan Gaiman çekimlere çoktan başlanacağını fakat Koronavirüs pandemisinin yapımı sekteye uğrattığını belirtmişti. Yeni takvimlerine göre çekimlerin sonbaharda başlamasını umduğunu söylemişti. Görünen o ki yeni takvim sorunsuz ilerliyor.

Gaiman geçen gün attığı bir Tweet’le güzel haberi duyurdu:

- Reklam -

Ünlü yazar çekimlerin 3 hafta içerisinde, yani ekim ayında başlayacağını bildirirken bir de dizinin ilk bölümünün senaryosundan bir kesit paylaştı. Kesitte dizinin çekim yerlerinden birisi olarak “evrenler arasındaki boşluk” belirtilmiş. Ufak bir karesinden bile net bir Neil Gaiman tadı alınan dizinin net yayın tarihiyse belli değil.

The Sandman Dizisinin 2021’de Ekranlara Gelmesi Bekleniyor

The Sandman’in uyarlandığı tek mecra dizi değil, geçmişte pek çok kez filme adapte edilmeye çalışılmış fakat hepsi iptal edilmişti. En son 2016’daki bir film uyarlaması için senaryo hazırlayan Eric Heisserer (Arrival) yapımın film formatına uymadığını, dizi olması gerektiğini bile belirtmişti.

The Sandman Dizisi Çekimleri Netflix

- Reklam -

Gaiman’ın da filmlerle ilgili kötü anıları var, eline geçen pek çok film senaryosunun, “Tamamen Sandman uyarlaması değil, oradan buradan bazı materyaller alıp karıştırdık,” cümlesiyle birlikte eline tutuşturulduğunu ve hiçbirini de beğenmediğini belirtiyor. Netflix’in dizisindeyse durum bu değil. Sandman’in maceralarına sadık bir uyarlama olacağı hem Gaiman’ın işe sonuna kadar dahil olmasından hem de Netflix’in yaratıcı ekibine verdiği özgürlüklerin sonsuzluğundan bile belli oluyor.

Geçen aylarda The Sandman, James McAvoy’un başrolünde olduğu bir radyo dizisiyle de karşımıza çıkmıştı. Gaiman bunun da aslına uygun bir uyarlama olduğunu belirterek övmüştü. Radyo dizisinin serinin sadece ilk 25 sayısını uyarladığını da belirtelim.

Çekimlerin başlamasıyla dizinin yapım süreci de hızlanacaktır. The Sandman’in çizgi romanında da gördüğümüz rüyaların doğası, kimlik sorunları, cinsiyet sorunları, gerçekliğin ne olduğu gibi konuları Netflix ekranlarında izleyebilmek için 2021 yılını bekleyeceğiz.

The Sandman Dizisi Netflix

Sizce The Sandman diziye başarıyla uyarlanabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* Moon Knight Dizisi Çekimleri Yakında Başlıyor

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Gaiman işe dahilmiş, iyi bir uyarlama izleriz.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Çok sevindirici bir haber. Ben bu dizinin animasyon olmasını dilerdim. Audible versiyonundaki seslendirmeler olsa ağlaya ağlaya izlerdim heralde :blush:
    Senaryo konusunda güvenim sonsuz. Ben diğer isim David S Goyer’ı da blade zamanlarından beridir takip eder severim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Kazananı - Jale Parla

2020 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Kazananı Açıklandı

The Lord of the Rings Dizisi Amazon Prime

The Lord of the Rings Dizisi Çekimleri Yeniden Başlıyor: Amazon Prime Yapımı Geliyor!