in ,

The Sandman Dizisinden İlk Video: Neil Gaiman Anlatıyor

The Sandman dizisi için ilk video yayınlandı. Neil Gaiman’ın konuk olduğu tanıtımda, yapımın dekorlarına ve sanat tasarımına yakından bir bakış atıyoruz.

The Sandman Dizisi Video Neil Gaiman Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman tarafından yaratılan Vertigo çizgi roman serisi The Sandman dizi olma yolunda. Netflix tarafından ekrana uyarlanan yapımdan ilk kamera arkası videosu yayınlandı. Tanıtım videosunda Gaiman yapıma dair açıklamalarda bulunuyor.

Dizinin perde arkasına erken bir bakış olarak tanımlanan videoda, Neil Gaiman dizinin prodüksiyonunu üstlenen Shepperton Stüdyoları’nı ziyaret ediyor. Dekorlara ve prop’lara duyduğu hayranlığını dile getiriyor. Video aynı zamanda oyuncu ekibinden bazı isimlerin uyarlamaya duyduğu heyecanı da ortaya çıkartıyor.

The Sandman Dizisi Video Neil Gaiman Netflix

- Reklam -

“Ben takıntılı bir Sandman hayranıyım. Bu müthiş bir sorumluluk çünkü bu çok fazla sevilen bir şey,” diyor bir Rüya rolü ile karşımıza çıkacak olan Tom Sturridge. Lucifer’a hayat verecek olan Gwendoline Christie ise şu sözleri ifade ediyor:

“Sandman çizgi romanlarını okudum. Bu yüzden bu projede yer almam gerektiğini biliyorum. Çünkü gerçekten eşsiz bir şey olacaktı. Setler çok geniş, çok fazla ayrıntı var. Ve bunlar hayata geçirilirken çok özen gösterildi.”

Neil Gaiman, The Sandman Dizisi Stüdyolarında

Söz Neil Gaiman’a gelince işler biraz daha heyecanlı bir hâl alıyor.

“Sandman gözlerimizi kapattığımızda gittiğimiz yerin, rüya görmenin hikâyesidir. Rüyalar Morpheus tarafından yönetilir. 32 yıldır, Sandman okuyan herkes, çizgi romanları okudu. O dünya sona eriyor. Şimdi rüyaları hayata geçirdiğimizde neler olacağını görmek için Shepperton Stüdyoları’ndayım.”

The Sandman Dizisi Video Neil Gaiman Netflix

Sanat tasarımına hayranlığını gizleyemeyen Gaiman, şöyle konuşuyor:

“İnanılmaz. Undercraft’tayız. Sanat departmanımız, set dekoratörlerimiz, prodüksiyon tasarımcılarımız. Onlar büyücü. Kesinlikle sihirbazlar. Ve burada ne yarattıklarını görmek kendi rüyanızın içinde dolaşmak gibi.”

Ünlü yazar sözlerini şu şekilde tamamlıyor:

- Reklam -

“Bu Sandman’i sevenler tarafından Sandman’i sevenler için yapılmış bir Sandman. İnsanların bunları görmesi için sabırsızlanıyorum.”

The Sandman Dizisi Perde Arkasına Bakış Videosu | İZLE

YouTube video

Videonun Türkçe altyazılı versiyonunu buradan izleyebilirsiniz.

DC Comics’in alt markası Vertigo imzası ile yayımlanan The Sandman çizgi romanları ilk defa 1988 yılında yayımlandı. Toplamda 10 cilt ve 75 sayı süren maceranın yazarlığını Neil Gaiman üstlendi. Yaratıcı koltuğunda Gaiman’a Sam Kieth ve Mike Dringenberg eşlik etti. Ana hikâye 1996 yılında noktalandı.

The Sandman Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Diğer Detaylar

Aslına sadık bir uyarlama olacağı söylenen Sandman’in hikâyesinin günümüzde geçeceği de biliniyor.

Çekimleri Koronavirüs salgını nedeniyle aksayan yapımın oyuncu kadrosu da belli olmuş durumda.

Rüya rolünde Tom Sturridge, Lucifer rolünde Gwendoline Christie, Lucienne rolünde Vivienne Acheampong, Roderick Burgess rolünde Charles Dance, Cain rolünde Sanjeev Baskar, Abel rolünde Asim Chaudhry, The Crointhian rolünde Boyd Holbrook, Ölüm rolünde Kirby Howell-Babpiste, Arzu rolünde Mason-Alexander Park, Umutsuzluk rolünde Donna Preston, Lyta Hall rolünde Razane Jammal, Ethel Cripps rolünde Joely Richardson, genç Ethel Cripps rolünde Niamh Walsh, John Dee rolünde David Thewlis, Rose Walker rolünde Kyo Ra, Kuzgun Matthew rolünde Patton Oswalt, Gilbert rolünde Stephen Fry, Johanna Constantine rolünde Jenna Coleman ve Unity Kincaid rolünde Sandra James Young karşımıza çıkıyor.

The Sandman 1. sezon yayın tarihi henüz belli olmuş değil. 11 bölümden oluşacak ilk sezon, Prelüdler ve Noktürnler cildine odaklanacak.

Diziden beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Serhat Serhat dedi ki:

    Bir kaç isim dışında iyi bir kadroya sahip. Merakla bekliyorum, eğer aslına sadık kalınırsa oldukça başarılı bir dizi izleyebiliriz.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Sandman okumadım ama dizinin görselleri göze hoş görünüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Richard Robinson Harry Potter

Harry Potter’ın Yayımcısı Scholastic’in Başkanı Richard Robinson Hayatını Kaybetti

ciltli malamander çekiliş

Çekiliş: 8 Kişiye 2 Kitaplık Ciltli Malamander Seti