in ,

The Sandman Dizisi Yönetmeni Belli Oldu

The Sandman dizisi yönetmenini buldu. Neil Gaiman’ın sevilen çizgi roman serisinin Netflix dizi uyarlaması Doctor Who yönetmenine emanet.

The Sandman Dizisi Yönetmeni
- Reklam -
- Reklam -

Salgından etkilenen eğlence sektörü yeniden toparlanma çabaları içindeyken beklediğimiz birçok yapımdan yeni haberler gelmeye başladı. Kamera önündeki işler durmuş olsa da perde arkasındaki çalışmalar hız kesmedi. Bu çalışmaların, The Sandman Netflix uyarlaması için de durmadığını ve bu uyarlamanın, günümüzde geçeceğine karar verildiğini duyurmuştuk. Ekip, bu kararla birlikte evrenin ve karakterlerin yeniden keşfedilmesi konusunda heyecan verici olduğunu belirtmişti.

Projeden merak edilen bir haber daha geldi. The Illuminerdi’nin haberine göre Netflix’in The Sandman uyarlamasının yönetmenlerinden birisi, Doctor Who ve Black Mirror’dan tanıdığımız Toby Hayes olacak. Hayes’ı özellikle Doctor Who’nun Matt Smith’li bölümlerinden tanıyoruz. Ayrıca ünlü yönetmen, Black Mirror dizisinin Emmy ödüllü “USS Calister” bölümünün de yönetmen koltuğuna oturmuştu.

Neil Gaiman Sandman Netflix

- Reklam -

Joe Simon ve Jack Kirby’nin bizlerle buluşturduğu The Sandman dizisi, Neil Gaiman tarafından kaleme alınan ve okurlara büyük beğeni toplayan bir çizgi roman olarak sunulmuştu. Netflix uyarlamasının senaryosunun Wonder Woman, The Catch ve Grey’s Anatomy ekibinden tanıdığımız Allan Heinberg’in kaleminden çıkacağını hatırlatalım.

The Sandman Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Yapımın ilk sezonunun 10 bölümden oluşması planlanıyor. Bu on bölümlük süreçte Preludes and Nocturnes (Prelüdler & Noktürnler) cildi işlenecek. Bu bölümlerde ana karakterimiz Morpheus’un kara büyücüler tarafından kaçırılıp uzunca bir süre hapsolmuş halde kalmasını izleyeceğiz. Kahramanımız kurtulduğunda gücünü geri kazanmaya çalışacak ve önemli üç eşyanın peşine düşecek.

- Reklam -

Neil Gaiman Sandman Dizisi

Neil Gaiman, önceki röportajlarından birinde yapımla alakalı olarak şunları söylemişti:
“Netflix’le çalışıyoruz ve mayısın sonunda çekimlere başlayacağız. COVID-19 sebebiyle her şey durdu. Netflix versiyonu 2021’de yayınlanacak. Yani bu versiyonda Morpheus yetmiş yıl değil, yüz beş yıl mahkum kalmış olacak. Bu noktadan ilerleyeceğiz ve neler olacağını göreceğiz. Senaryosu yazılmış durumda ve zaten ilginç işler ortaya koydu. Mesela bu karakteri şimdi kurguluyor olsaydık, cinsiyeti ne olurdu? Bu karakteri şimdi kurguluyor olsaydık, kim olurdu? Ne yapıyor olurdu? Buradan ilerleyeceğiz.”
Netflix’in 2. sezon onayını çoktan alan The Sandman uyarlaması ve ekibe katılan yönetmen hakkında ne düşünüyorsunuz? Projenin günümüzde geçecek olması sizi heyecanlandırıyor mu? Karakterlerin oluşabilecek yeni yüzleri hakkında ilginç tahminleriniz var mı? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşın.


* Sandman: Prelüdler ve Noktürnler İncelemesi – Rüyalar ve Kâbuslar Arasındaki Harikalar Diyarı

Kaynak: Geek Tyrant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mulan Disney+

Mulan Filminin Kaderi Belli Oldu: Disney+’a Geliyor!

Mars eski su

Mars Gezegeninin Geçmişi Tahmin Edilenden Daha Az Islak Olabilir