in ,

Tarihin En Uzun Soluklu Animasyon Dizisi “The Simpsons” İki Yeni Sezon Onayı Daha Aldı

The Simpsons 35. sezon ve 36. sezon onaylarını birlikte aldı. Televizyon tarihinin en uzun soluklu çizgi yapımı, 800 bölüm barajını geçmeye hazırlanıyor.

The Simpsons 35. Sezon ve 36. Sezon Onaylarını Aldı
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons 35. sezon ve 36. sezon bölümleri için yeşil ışık yandı. Televizyon tarihinin en uzun soluklu animasyon dizisi, kendi rekorunu kırmaya devam ediyor.

Fox kanalı, adını kehanetlere ve rekorlarla sık sık duyuran komedi animasyon dizisi The Simpsons’a iki yeni sezon onayı daha verdiğini duyurdu. Yaklaşan 34. sezon finali, dizinin 750. bölüm olacak. Böylece The Simpsons, özel bölümler de hesaba katıldığı takdirde, iki yeni sezonla birlikte dudak uçuklatan 800 bölümlük kilometre taşını geçmiş olacak.

Kanal, 27. ve 28. sezon yenilemelerinden bu yana iki sezonluk aralıklarla yapıma onay vermeye devam ediyor. Simpsonlar sadece en uzun soluklu komedi ya da en uzun soluklu animasyon programı değil, aynı zamanda televizyon tarihindeki en uzun soluklu senaryolu prime time dizisi olma rekorunu da elinde bulunduruyor. Daha önce 633 bölümle Gunsmoke’a ait olan bu rekoru 2018’e kırmayı başaran Simpsonlar, şimdi de rekorunu bir üst seviyeye taşıyacak. Dizinin şu anki sorumlu yapımcısı Matt Selman, “Simpsonlar bile 800 bölüm olabileceğini tahmin edemezdi,” dedi.

- Reklam -

2024 ve 2025 sezonlarını kapsayan bu yenileme, Fox’un şimdilik pazar animasyon bloğunun mihenk taşını elinde tutmasına izin veriyor. Disney’in 2019’da 21st Century Fox’u satın alması, The Simpsons’ı yapan stüdyo 20th Television’ı da içeriyor. Şirket, şu anda geniş Simpsonlar kitaplığının bulunduğu yayıncı Disney+’ı büyütmeye odaklanıyor. (Mevcut sezonun bölümleri Disney’in sahibi olduğu Hulu’da, ülkemiz ve birçok farklı ülkede ise Disney+ üzerinden yayınlanıyor).

The Simpsons 35. Sezon ve 36. Sezon Onayı

The Simpsons 35. Sezon ve 36. Sezon Onayları ile Gelenek Bozulmadı

Matt Groening tarafından yaratılan ve ilk olarak 1987 yılında The Tracey Ullman Show’da kısa dizi olarak lanse edilen Simpsonlar, 1989’da haftalık bir dizi haline geldi. 35 Emmy Ödülü kazandı ve 2007’de dünya çapında 530 milyon dolardan fazla hasılat yapan The Simpsons Movie ile beyaz perdeye de uyarlandı.

Animasyon dizisinin seslendirme kadrosunda Dan Castellaneta, Julie Kavner, Yeardley Smith, Nancy Cartwright, Harry Shearer ve Hank Azaria yer alıyor. 34. sezonun konuk seslendirme kadrosu arasında ise Anna Faris, Jane Kaczmarek, Jay Pharaoh, Megan Mullally, Drew Barrymore, Aubrey Plaza, Melissa McCarthy, Simu Liu ve Natasha Lyonne yer alıyor.

- Reklam -

34. sezonun 13. bölümü olan “The Many Saints of Springfield”, 19 Şubat 2023 tarihinde yayınlanacak.

The Simpsons 35. Sezon ve 36. Sezon Onayı

The Simpsons’ı güncel olarak takip ediyor musunuz? Animasyon macerasına iki yeni sezon onayı verilmesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Misir En Eski Mumya

Mısır’da Bugüne Dek Bulunmuş ‘En Eski ve Eksiksiz’ Mumya Gün Yüzüne Çıkartıldı

Mezarlığın Sırrı / Sırlar Serisi - Deniz Erbulak

Deniz Erbulak’ın Yeni Kitabı “Mezarlığın Sırrı” Raflardaki Yerini Aldı