in

The Stand Dizisi İlk Görseller: Stephen King’in Mahşer’i Geliyor!

The Stand dizisinden ilk görseller geldi. Stephen King’in Mahşer’inden uyarlanan yapım sonunda ufukta gözüktü!

The Stand Dizi Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Yalnızca korku türünün değil edebiyatın tüm dallarında sayısız başarılı eserler üreten Stephen King’in, en popüler romanlarından The Stand uzun süredir dizi uyarlaması çalışmalarıyla gündemdeydi. Sonunda Mahşer’den ilk görseller yayınlandı.

Bir virüsün tüm dünyayı mahşer yerine çevirdiği, Stephen King’in en önemli eserlerinden birisi olan The Stand (Mahşer), dizi uyarlamasına sonunda kavuşuyor. Bundan önce 1994 yılında bir mini dizi olarak ekrana taşınan yapım, şimdi daha kapsamlı bir adaptasyona hazırlanıyor. Yeni King dizisinin adresi ise Star Trek: Discovery ve yeni The Twilight Zone (Alacakaranlık Kuşağı) yapımlarıyla iyice popüler bir hal alan CBS All Access olacak.

The Stand Dizi Stephen King

- Reklam -

ABD’nin köklü dergilerinden Vanity Fair, Stephen King’in merakla beklenen Mahşer uyarlamasından ilk fotoğrafları hayranlarla paylaştı.

The Stand (Mahşer) Dizisi Kadrosundaki İsimlerle Göz Alıyor

King’in aynı adlı romanından ekranlara taşınan dizide şimdiye dek kilit rollerin neredeyse tamamı açıklandı. King okurlarının yakından tanıdığı, kötü adam rolündeki Randall Flagg rolünde Alexander Skarsgård yer alacak. Mother Abagail’i Whoopi Goldberg, Larry Underwood’u Jovan Adepo, Rita Blakemoor’u Heather Graham, Harold Lauder’ı Owen Teague ve Frannie Goldsmith’i Odessa Young canlandırıyor. Ayrıca ünlü müzisyen Marilyn Manson da yapımın kadrosundaki isimler arasında. Manson hem oyuncu olarak hem de müzisyen olarak yapıma katkı sağlayacak.

The Stand Dizi Stephen King

The Stand dizisinin başındaki isim ise The New Mutants filminin yönetmeni Josh Boone. Boone yapımda senarist, yönetmen ve yapımcı olarak da yer alıyor. Kendisine Justified ile bilinen Benjamin Cavell eşlik ediyor.

The Stand – Mahşer Romanı Bir Virüs Salgını Sonrasında Geçiyor

İlk sezonu toplamda 9 bölümden oluşacak olan yapımın çekimleri, Koronavirüs nedeniyle kesintiye uğradı. Ancak Mahşer dizisi ne zaman gelecek sorusunun yanıtı hâlâ 2020’nin son çeyreğinde saklı. Açıklanan bilgilere göre çekimler yalnızca 4 gün aksadı.

Mahşer romanı, dünya nüfusunun önemli bir kısmını yer yüzünden silen bir salgın sonrası kalan insanların mücadelesini konu alıyor. Dizinin çekimlerinin Covid-19 pandemisine denk gelmesi ise oldukça ironik. Yapım ekibinden Benjamin Cavell, dizideki salgına benzer bir durumla gerçek hayatta karşılaşmayı oldukça “gerçeküstü” bulduğunu açıkladı.

- Reklam -

The Stand Dizi Stephen King

Cavell, dizinin 1994 tarihli önceki uyarlamasına atıfta bulunarak yaklaşımlarının daha farklı olduğunu açıkladı. Yeni seri, önceki uyarlamanın aksine salgın sonrası kaos günleriyle birlikte başlayacak.

Cavell ayrıca dizinin izleyicilere sunduğu bakışı da özetliyor:
“Kıyamet, başka yerlerde neler olduğundan bihaber olduğumuz bir durum. Diğer insanlara neler olduğunu bilmiyorsunuz. Sadece kendi deneyimlerinizi yaşayabiliyorsunuz.”
the stand dizi stephen king cbs 3

the stand dizi stephen king cbs 2

the stand dizi stephen king cbs 6

Peki siz yeni Stephen King uyarlamasına nasıl yaklaşıyorsunuz? İlk görseller ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Stephen King, Mahşer Romanı Üzerinden Koronavirüs Uyarısı Yaptı

Kaynak: Game Spot

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Yorum

Yorum Yap
  1. Romanı yıllar önce okumuştum ve çok beğenmiştim, dizisinin yapılacağını öğrendiğimde de çok sevinmiştim. Hele de Randall Flagg rolünde Alexander Skarsgård’ın olacağını öğrenince çok heyecanlandım, kesinlikle harika bir seçim. İnşallah dizi beklentilerimizi karşılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Game of Thrones Good Bad & Undead

Game of Thrones Yıldızları Good Bad & Undead Adlı Vampir Filminde Rol Alacak

Shoplifter En İyi Japon Filmleri

1925’ten Günümüze En İyi Japon Filmleri