in

The Stand Dizisi Yayın Tarihi Belli Oldu: Stephen King’in Mahşer’i Geliyor

The Stand dizisi yayın tarihi belli oldu. Stephen King’in Mahşer adlı kült romanından uyarlanan yapım, yazarının kaleminden özel bir final ile geliyor!

The Stand Dizisi Fragmanı Yayın Tarihi CBS
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in devasa romanı Mahşer’in dizi uyarlaması The Stand bu yılın sonunda yayınlanmaya başlayacak. 9 bölümlük mini dizi her hafta CBS’in internet yayıncılığı servisi CBS All Access’tan yayınlanacak. Hem de Stephen King tarafından dizi için hazırlanmış yeni bir sonla birlikte.

The Stand konusu itibarıyla günümüz için en ideal içeriklerden olmayabilir: 1978’te yayımlanan roman bir grip virüsünün dünya nüfusunun %99,4’ünü öldürmesiyle başlıyor.

Kalan küçük insan topluluğu, medeniyeti yeniden inşa etmek için uğraşırken King romanı iyiyle kötünün savaşı olarak anlatıyor. Bir tarafta rahibe Abigail ve diğer tarafta şeytani Randall Flagg’ın güç için savaşını okuyoruz.

- Reklam -

The Stand Daha Önce de Ekranlara Gelmişti

Roman 1994’te bir diziye uyarlanmıştı Mick Garris’in yönettiği dört bölümlük mini dizi ortalama üstü puanlar almıştı. Sonrasında 2011’de David Yates’in yönetip Ben Affleck’in başrolünde olacağı bir film tasarlandı fakat hayata geçirilemedi. Warner Bros. 2014’te Josh Boone’u yönetmenliğe getirerek bir deneme daha yaptı. Proje ilerledikçe bir film dört filmlik bir seri oldu. Nihayetinde de sonu bir filmle getirilecek mini dizi haline geldi. O proje de bir türlü meyvelerini veremeyince 2016’da romanın uyarlama hakları CBS’e geçti.

The Stand Dizi Stephen King

Mini dizi fikri CBS’e de cazip geldi, 2019’da Josh Boone’un bütün diziyi yöneteceği duyuruldu. Sonrasında 9 bölümlük The Stand uyarlaması için çekimlere resmen başlandı. Yapımdan ilk görseller ise mayıs ayında paylaşıldı.

Dizi, hikâyesini zamanda ileri ve geri giderek anlatmayı tercih edecek. Geçmiş olaylar, salgının başlangıcı ve sonu gibi dönemler önemli karakterleri tanıtmak için kullanılacak. Dizinin ana karakteri de Odessa Young’un canlandırdığı Fran olacak. Kendisi virüse bağışıklığı bulunan hamile bir karakter.

Dizinin yaratıcılarından Taylor Elmore, Fran’ın modern insanın bir yansıması olacağını belirtiyor. “Günümüz kadınının bu şartlarda yapacağı nedir? 20 yaşında, hamile bir kız dünya sona erdiğinde ne yapar?” gibi sorular Fran aracılığıyla işlenecek.

- Reklam -

Whoopi Goldberg: “Abigail’in Sıradan Olmaması için Çok Uğraştım”

Tabii ki romanın esas odağı olan Abigail ve Randal Flagg’ın savaşı da es geçilmeyecek. Rahibe Abigail’i canlandıran Whoopi Goldberg için bu karakter uzun süredir hayallerini süslüyor ve sıradan olmaması için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtiyor. Kendi kelimeleriyle:

“Abigail’in Mistik Siyahi stereotipi olmaması için çok uğraştım çünkü gerçekten de çok karmaşık bir karakter.”

The Stand dizisi 17 Aralık 2020 tarihinde ekranlardaki yerini almaya başlayacak.

the stand dizi stephen king cbs 2

The Stand için heyecanlı mısınız? King’in yazdığı ekstra son, romanı ve diziyi değiştirecek midir? Kayıp Rıhtım Forum’da beklentilerinizi paylaşabilirsiniz.


* Stephen King, Mahşer Romanı Üzerinden Koronavirüs Uyarısı Yaptı

Kaynak: Tor

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye'deki Halk Kütüphaneleri Sayısı

Türkiye’deki Halk Kütüphanelerinin Sayısı Belli Oldu

Culture Uyarlamasi İptal Iain M. Banks

Culture Uyarlaması İptal Edildi: Amazon, Iain M. Banks’in Ünlü Serisinin Fişini Çekti