in ,

The Stratford: Shakespeare Eserleri Modern Dizi Uyarlaması ile Geliyor

The Stratford geliyor. William Shakespeare’in 16. yüzyılda yazılan eserleri, Grimm dizisinin yazarları ile günümüze uyarlanıyor.

The Stratford: Shakespeare Eserleri Dizi
- Reklam -

Sean Hayes ve Todd Milliner ikilisi klasik eserleri günümüz dünyasına taşıma görevlerine ara vermeden devam ediyor. En son Grimm Kardeşler’in klasik masallarını Grimm adıyla günümüzde geçen doğaüstü bir polisiye dizisine çeviren kardeşler şimdi de William Shakespeare eserlerini The Stratford adıyla, bir Amerikan dram dizisine uyarlayacak.

NBC’de 6 başarılı sezon geçirip 2017’de tamamlanan Grimm dizisinde yazarlık ve uygulayıcı yapımcılık görevlerinde çalışan ikili son yıllarda bir Rapunzel çizgi dizisi ve sit-com Will & Grace üzerinde çalışıyordu.

Hayes ve Milliner’e  yeni görevlerinde senarist olarak Vincent Angell eşlik edecek. Angell ABC yapımı The Rookie ve NBC’nin The Blacklist dizileriyle tanınıyor.

- Reklam -
Grimm
Grimm (2011 – 2017)

The Stratford lüks bir New York otelinde geçiyor. Genç bir adamın babasının katlini araştırdığı yapım Shakespeare’in yarattığı dünyayı 21. yüzyıla taşıyacak. Dışarıdan modern bir hikâye gibi gözüken yapımda, Shakespeare’in çok çeşitli karakterlerinin yenilenmiş versiyonları karşımıza çıkacak.

The Stratford Dizisinde İlk Olarak Shakespeare Klasiği Hamlet Karşımıza Çıkabilir

Babasının katlini araştıran genç bir adam tanımı Shakespeare’in en bilinen eserlerinden Hamlet’e son derece benzerlik gösteriyor. Hakkında detaylı bilgiler olmayan dizinin başka hangi William Shakespeare eserlerine odaklanacağını ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

The Stratford muhtemelen dizinin geçtiği otelin ismi. Aynı zamanda Shakespaere’in doğum yeri. 1564’te Warwickshire’ın Stratford bölgesinde doğan ünlü yazar 1589’da başladığı kariyerine 1613’e kadar devam etti. 1616’da yaşamını yitiren isim ,İngiliz edebiyatının en önemli oyun yazarlarından birisi olarak görülüyor. Hamlet, Romeo ve Juliet, Othello, Kral Lear ve Macbeth gibi pek çok büyük klasiğe imza atan yazarın hepsi Dünya edebiyatında büyük yere sahip 39 oyunu ve 154 sonesi var.

- Reklam -
The Stratford - William Shakespeare
William Shakespeare’in Evi, Stratford

Oyunları 1589’da sahnelenmeye başlanan Shakespeare aradan geçen 431 yılda popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Kariyerinin ilk yıllarında üniversite eğitimi alan çağdaş yazarları tarafından hor görülen isim zamanla Kraliçe Elizabeth’in bile izlemeye geldiği bir seviyeye ulaşmıştı. Dizide yazarın kendisine ve hayatına yer verilip verilmeyeceği henüz belirsiz.

Şu an senaryosunun yazıldığı The Stratford dizisinin oyuncu kadrosu, çekim takvimi ve ne zaman yayınlanacağı belli değil.

Shakespeare’in oyunlarını günümüz dünyasında görmek sizi heyecanlandırıyor mu? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* William Shakespeare Hakkında 14 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haruki Murakami Animasyon Filmi

Haruki Murakami Öyküleri Animasyon Filmi Oluyor

The Mandalorian 2. Sezon inceleme

The Mandalorian 2. Sezon Fragmanı: Star Wars Macerası Devam Ediyor