in ,

Park Chan-Wook, Viet Thanh Nguyen’in Sempatizan Kitabını Diziye Uyarlıyor

Oldboy’un yönetmeni Park Chan-Wook, Viet Thanh Nguyen’in Pulitzer ödüllü romanı Sempatizan’ı ekrana uyarlayacak.

The Sympathizer Dizi Park Chan-Wook
- Reklam -
- Reklam -

Oldboy ve The Handmaiden filmleriyle tanıdığımız Güney Koreli yönetmen Park Chan-Wook uzun bir aradan sonra yeni projelerle geri dönüyor. Yönetmen şu an üzerinde çalıştığı filmi Decision to Leave’in yanı sıra, Vietnam asıllı Amerikan yazar Viet Thanh Nguyen’in The Sympathizer adlı romanını A24 ortaklığında televizyon dizisi için uyarlıyor.

Sempatizan, Vietnam’daki savaş sonucu hayatını kaybeden milyonlarca insanı, Vietnamlı bir mültecinin gözünden Amerika’ya anlatıyor.

The Sympathizer birçok ödülün yanında 2016’da kurgu dalında Pulitzer ödülünü de kazandı. Eser, Duygu Akın’ın Türkçeye tercümesiyle Kafka Kitap etiketi altında Sempatizan adıyla dilimizde de yayımlandı. En çok satan romanlar arasında yer alan kitap New York Times gazetesinde Editörün Seçimi olarak belirlenen eserler arasında bulunuyor.

- Reklam -

Sempatizan, bir siyasi tutsağın zorla itiraf ederek verdiği ifadesiyle Güney Vietnam hükümetinin 1975’te düşüşünü ve ardından Los Angeles’ta sürgünde gizlice yaşayan yarı Vietnamlı yarı Fransız komünist ajanın bakış açısından gelişen olayları konu alıyor.

Sempatizan, “hem kimlik ve göçmenlik üzerine çok yoğun bir keşif yolculuğu, hem insanı esir alan bir casusluk romanı, hem de güçlü bir aşk ve dostluk hikâyesi” olarak tanıtılıyor.

Park Chan-Wook sempatizan

Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde profesör olan 1971 doğumlu yazar, savaşta Güney Vietnam’ın başkenti Saigon’un düşmesiyle 1975’te ailesiyle Amerika’ya geldi. Bir süre ailesinden ayrı Amerikalı bir ailenin yanında yaşayan Nguyen, mülteciliğin nasıl bir şey olduğunu ilk o zamanlar anladığını söylüyor.

Oldboy’un Yönetmeni The Sympathizer için Kamera Başına Geçiyor

Viet Thanh Nguyen, Twitter hesabında yönetmen Park’la çalışacağına dair haberi şu sözlerle duyurdu:

- Reklam -

Sempatizan’ın Park Chan-Wook’un yönetmenliğinde, A24 yapımla televizyona uyarlanacağını büyük bir heyecanla duyuruyorum! Bu iş için daha iyi bir isim olamazdı çünkü Oldboy filminin kitabımın üzerinde büyük etkisi var!”

A24’u Minari, Midsommar, Hereditary, The Lighthouse ve Moonlight gibi ses getiren yapımlarla tanıyoruz.

Dizinin oyuncu kadrosu, senarist ekibi ve çekim tarihi gibi bilgiler ise henüz açıklanmış değil.

Sempatizan’ın devam hikâyesi ve yazarın ikinci romanı The Committed ise 2 Mart 2021 tarihinde yayımlandı. Bu eser henüz dilimize kazandırılmadı.

Park Chan-Wook’un yönetmenliğini nasıl buluyorsunuz? The Sympathizer kitabını okuma fırsatı yakaladınız mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da biizmle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Empire Online

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eloghosa Osunde, 2021 Plimpton Kurgu Ödülü

2021 Plimpton Kurgu Ödülü Eloghosa Osunde’nin Oldu

Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss: “40 Yaşıma Girdiğim Gün Büyükanne Rolü için Teklif Aldım”