in

Stranger Things’in Yaratıcıları, Stephen King ve Peter Straub’ın “Talisman” Eserini Ekrana Uyarlıyor

The Talisman dizisi Stranger Things’in yaratıcısı Duffer Kardeşler tarafından ekrana taşınacak. Stephen King ve Peter Straub’ın ünlü romanı Tılsım, Netflix uyarlaması oluyor.

the talisman dizisi duffer kardesler
- Reklam -
- Reklam -

The Talisman dizisi Duffer Kardeşler imzasıyla gelecek. Netflix, Stephen King ve Peter Straub ikilisinin ünlü romanı Tılsım için platformun popüler yapımlarından Stranger Things’in yaratıcılarıyla anlaştı.

Matt ve Ross Duffer, Stephen King ve Peter Straub tarafından kaleme alınan 1984 tarihli The Talisman kitabını ekrana taşıyacak. Diz, Duffer Kardeşler’in Netflix ile yaptığı genel anlaşmanın bir parçası olarak film ve dizi yapımları geliştirecek olan yeni yapım şirketi Upside Down Pictures bünyesinde hazırlanacak.

Epik gerilim türündeki The Talisman, Jack Sawyer adlı bir çocuğun hasta annesini kurtarmak için gereken iksiri aramasını ve bunu yapabilmek için paralel evrenler arasında çıktığı yolculuğu konu alıyor. Kitap 2002 yılında İnkılap Kitabevi tarafından Türkçe olarak da yayımlanmıştı.

- Reklam -

upside down pictures

The Talisman uyarlamasının yolda olduğu haberi 2018 yılında ciddileşmiş, 2021’de ise Steven Spielberg’ün yürütücülüğünde geliştirilmeye başlanmıştı.

The Talisman Dizisi Güçlü Bir Yapım Ekibine Sahip

Netflix dizisinin yapımına Duffer Kardeşler adına Upside Down Pictures, Steven Spielberg adına Amblin Enternaintment ve Paramount Television ortak olacak.

Stranger Things’te yazar ve yardımcı yapımcı olan Curtis Gwinn, The Talisman’da baş yazar ve yürütücü koltuğuna oturacak.

Matt Duffer daha önce yaptığı bir açıklamada Tılsım ve Stranger Things arasında benzerlikler olsa da Tılsım’ın çok daha fazla fantastik unsura sahip olduğunu ve onu çok sevdiklerini kaydetmişti. Duffer ayrıca, Tılsım’ın “gelmiş geçmiş en iyi kurt adam karakterine sahip olduğunu” aktarmıştı.

- Reklam -

the talisman roman

Proje gerçekleşirse Tılsım, Netflix’te izleyicilerle buluşacak ve Stephen King imzası taşıyacak beşinci yapım olacak. Platform daha önce Gerard’s Game, 1922 ve Tall Grass’ı ekrana uyarlamıştı. Mr. Harrigan’s Phone’un ise 2022 sonunda yayına girmesi bekleniyor.

The Talisman dizisi için çıkış tarihi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar henüz paylaşılmadı.

Stranger Things 4. sezon 2. kısım 1 Temmuz 2022 tarihinde izleyicilerle buluştu. Dizinin 5. sezonu ise 2024 yılının ortasında gelecek. Duffer Kardeşler, bu süre içerisinde yeni Stranger Things spin-off’ları geliştirmeye devam edecek.

Siz bu uyarlamadan neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Güzel haber. Stranger Things’te, King etkisi ve göndermeleri (It, Carrie, Sis, King’in eşinin adının bir karaktere verilmesi vs.) görmek mümkün. O yüzden King uyarlaması yapacak olmaları pek de şaşırtıcı olmadı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ninja Kaplumbağalar'ın Yükselişi Fragmanı (İzle)

Ninja Kaplumbağalar’ın Netflix’e Gelecek Animasyon Filminden İlk Fragman

Kazuki Takahashi: Yu-Gi-Oh Yaratıcısı Öldü

Yu-Gi-Oh’nun Yaratıcısı Kazuki Takahashi 60 Yaşında Hayatını Kaybetti