in

The Three-Body Problem Dizisi Yapımcısı Şüpheli Bir Şekilde Hayatını Kaybetti

The Three-Body Problem dizisi yapımcısı Lin Qi, 39 yaşında hayatını kaybetti. Polis, zehirlenme ihtimali üzerinde duruyor.

The Three-Body Problem Dizisi Lin Qi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Three-Body Problem dizisi yapımcısı Lin Qi, genç bir yaşta hayatını kaybetti. Şüpheli kayıp sonrası Netflix yapımcısının zehirle öldürüldüğü ihtimali konuşuluyor.

Çin’in en hızlı büyüyen mobil oyun şirketi Yoozoo’nun CEO’su ve Netflix’in Üç Cisim Problemi uyarlamasında uygulayıcı yapımcılık görevi üstlenen Lin Qi, 25 Aralık’ta hayatını kaybetti. Soruşturma, Lin’in zehirlendiği olasılığı üzerinde duruyor.

Lin, Game of Thrones dizisinden David Benioff ve D.B. Weiss’in diziye uyarlayacağı The Three-Body Problem’de uygulayıcı yapımcılık görevini üstlenmişti. Polis ve kimliğini gizleyen şirket çalışanlarının açıklamalarına göre Lin’in zehirlenerek öldürülmesi, Üç Cisim Problemi dizisiyle alakalı olabilir.

- Reklam -

Lin Qi’nin Yoozoo’su pek çok başarılı mobil oyun ürettikten sonra televizyon dünyasına açılmıştı. 2014’te Youzu adıyla açılan yan şirketin CEO’su, Lin’in iş arkadaşı Xu Yao olmuştu. Xu göreve geldikten sonra ilk iş olarak Cixin Liu’dan Üç Cisim Problemi’nin uyarlama haklarını satın aldı. Lin Qi geçen eylül ayında uyarlama haklarını Netflix’e devretti ve kendisi de uygulayıcı yapımcılık koltuğuna oturdu. Böylece Youzu televizyona yapacağı işlerden en potansiyelli olanını kaybetmiş oldu.

The Three-Body Problem - Üç Cisim Problemi Netflix Dizisi Game of Thrones

Çin kaynaklarından gelen haberlere göre, Lin hastalanmadan önceki hafta Xu Yao ile ciddi bir tartışmaya girmiş. Aralarındaki kavganın sebebi belli olmasa da Xu’nun maaşında yaşanan büyük bir kesintiyle alakalı olduğu düşünülüyor.

The Three-Body Problem Dizisi Yapımcısı Lin Qi’nin Ölümü İçin Birden Fazla Zehir Kullanılmış Olabilir

Lin’in 16 Aralık’ta hastaneye yatışından 25 Aralık’taki vefatına kadar tedavisini sürdüren Dr. Zhou, Lin’in birden fazla zehrin semptomunu gösterdiğini açıkladı. Sorgulanan çalışanlar, Lin’in hastalandığı gün Çin’e özgü ve nadir bir çay olan Pu’erh içtiğini söylemişti. Lin aynı gün normalde ofis mutfağında bulunmayan yaban mersinlerinden de yemiş. Polis ayrıca kardeş şirketlerin CEO’ları olarak Xu’nun, Lin’in gündelik kullandığı ilaçlara ulaşacak kadar yakınında olduğunu da belirtti.

- Reklam -

Doktor, farklı semptomlardan ölüme yol açanın beyne saldıran nörotoksinler olduğunu açıkladı. Bu zehir Çin’de bolca yetişen kirpi balıklarından kolayca edinilebiliyormuş.

Lin Qi
Lin Qi

Yoozoo yönetim kurulu Lin’in ölümü üzerine ailesinin acısını paylaştıklarını belirten bir açıklama yaptıysa da zehirlenme iddialarından bahsetmedi. Şirket çalışanları, yönetim kurulunun çalışanlara özel bir sosyal medya grubundan daha duygusal bir mesaj paylaştığını belirtti. Lin’in idol gördüğü Steve Jobs’a ait olan, “Bütün teknolojimi Socrates’le bir gün geçirmek için feda ederim,” sözünü mesaja ekleyen şirket, “Şimdi Lin, Steve ve Socrates’le birlikte,” diye bitirmiş.

Polisin ölüm üzerindeki soruşturması halen devam ediyor ve Xu Yao da şüpheli olarak tutuklandı.

Konu hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: SCMP

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Saphonlar dünyaya ulaşmış o halde.

  2. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Üzücü bir haber ve şüpheli bir durum.

  3. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Şu D&D ne uğursuz adamlarmış.

  4. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Bu da bir problem olmasın ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fasulye Ayıklama Sanatı Üzerine Bir Tez - Wiesław Myśliwski

Fasulye Ayıklama Sanatı Üzerine Bir Tez: Çağdaş Leh Edebiyatından Wieslaw Mysliwski Türkçede

Atlas Sineması Yeni

Atlas Sineması Yenilenmiş Hâliyle Geri Dönüyor