in

The Turkish Detective Dizisi Geliyor: Uluslararası Türk Polisiye Kahramanına Hazır Olun!

Barbara Nadel’ın polisiye roman serisi, The Turkish Detective adıyla dizi oluyor. Müfettiş Çetin İkmen’in suçla mücadelesi ekranlara gelecek.

The Turkish Detective Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

ViacomCBS ve Miramax şirketleri “The Turkish Detective” dizisi için kolları sıvadı. İngiliz yazar Barbara Nadel’ın “Dünyanın en eski şehirlerinden birinde, dünyanın en eski mesleklerinden birini” icra eden Müfettiş Çetin İkmen’in suçla savaşını işlediği 21 kitaplık The Cetin Ikmen Crime Novels (Inspector Ikmen) adıyla bilinen serisinden uyarlanacak dizi 2021’de ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

Diziyle ilgili açıklanan ilk özet bilgiler şöyle:

“The Turkish Detective (Türk Detektif) 21 romanlık, kahramanıyla aynı addaki seriden uyarlanacak. Ana karakter Müfettiş Çetin İkmen ve partneri Mehmet Süleyman’ın meslek hayatlarındaki güzel ve trajik günleri işleyecek. Serideki her suç köklerini İstanbul’un çok sesli, zengin kültüründen ve günümüz Türkiye’sinin renkli, heyecan verici gündelik yaşamından alacak.”

- Reklam -

Dizinin uygulayıcı yapımcılık görevi Kanada ve Birleşik Krallık’ta pek çok televizyon programında yapımcılık yapan Jill Offman’a verilecek. Offman son birkaç yıldır The Turkish Detective’i de çekecek olan ViacomCBS’nin idari ekibindeki görevi dolayısıyla yapımcılık görevlerini bırakmıştı. Bu diziyle birlikte 2016’daki Drunk History’den dört yıl sonra ilk kez bir dizide görev alacak.

Miramax’ın Uluslararası Yayıncılık Müdürü Marc Helwig, serinin yazarı Barbara Nadel’le ilgili şu cümleleri kurdu:

Barbara Nadel harika bir yazar. Elden bırakılmayan romanları; kaliteli hikaye anlatıcılığı ve sürükleyici dili kitapların sahip olduğu özel otantik hisle birleştiğinde çok renkli eserlere dönüşüyor. CBS’yle birlikte bu özel yapımı uluslararası izleyicilere sunacağımız için çok heyecanlıyım.”

The Turkish Detective Dizisi 2021’de Ekranlarda Olacak

The Cetin Ikmen Crime Novels

- Reklam -

Şirketten gelen açıklamalara göre dizinin her bölümü 60 dakikalık olacak. Dizinin tüm yayın hakları CBS’e ait olmayacak; uluslararası pazar için üretilen diziyi her ülkede farklı yayın grupları yayınlayabilecek. Dizinin yapımcılığını yürüten Miramax şirketinin Türkiye’de de faaliyet gösteren BeIN Media Group’a ait olduğunu ve dizinin BeIN kanallarında yayınlanma ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtelim.

2021’in bahar aylarında, İstanbul’da çekimlerine başlayacak dizinin aynı yılın aralık ayında yayınlanması planlanıyor. Henüz oyuncu veya yönetmen seçimleriyle ilgili bir bilgimiz yok. Dizinin hangi dilde olacağına dair bir açıklama da gelmiş değil. Romanların yazarının dizinin senaryosunda görev alıp almayacağını bilmiyoruz.

Barbara Nadel’ın Çetin İkmen Suç Romanları serisinin Oğlak ve Maceraperest Yayınları’ndan çıkan bazı kitaplarını “Türkiye Polisiyeleri” üst başlığı altında sahaflardan bulmak mümkün. Serinin yeni Türkçe baskıları dizi ile birlikte tekrar gündeme gelir mi, hep birlikte göreceğiz.

The Turkish Detective sizi heyecanlandıran bir proje mi? Çetin İkmen Suç Romanları serisini okumuş muydunuz? Kayıp Rıhtım Forum yorumlarında buluşalım.

Kaynak: Hollywood Reporter

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Umarım başarılı olur. Muhtemelen İstanbul’un arka sokaklarını gösterecektir ama umarım iyi bir etki bırakır uluslararası alanda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Karayip Korsanları Filmi Başrolü Margot Robbie

Yeni Karayip Korsanları Filmi Başrolü Margot Robbie Oldu!

Dark 3. Sezon Netflix Yayın İzle

Dark 3. Sezon Netflix’te Yayında: Final Zamanı