in

The Twilight Zone Yeniden Ekranlara Geliyor!

Bir dönemin televizyon tarihine damga vuran “The Twilight Zone” dizisi, Oscar Ödüllü oyuncu Jordan Peele önderliğinde tekrar ekranlara geliyor!

the twilight zone dizi
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl yeşil ışık yakılan, Jordan Peele’in elinden çıkacak The Twilight Zone serisi resmi olarak 2019 yılı içinde bizlerle olacak. Peele bu yeniden çekimde Rod Serling’in koltuğuna hem yapımcı hem de anlatıcı olarak geçecek.

The Twilight Zone televizyon tarihinin en sıra dışı işlerinden biri. Black Mirror günümüz izleyicisine çok orijinal görünse de bundan yaklaşık 50 yıl önce benzer şeyler yapılmıştı bile. 1959-1964 yılları arasında beş sezon olarak yayınlanan antoloji günümüzde nice eserlere esin kaynağı oldu. Ülkemizde TRT’de Alacakaranlık Kuşağı adıyla yayınlanan şov oldukça sevilmiş olsa da yurt dışında olduğu kadar yankı uyandıramamıştı. Dizinin yayınlandığı dönemde ABD televizyonlarında sürrealizme bakış açısı kalıcı olarak değişmişti. Truman Show, Black Mirror, The X-Files ve daha sayısız eserde Twilight Zone izlerini görebilirsiniz.

Jordan Peele kısa bir tanıtım videosuyla serinin 2019′da bizlerle olacağını duyurdu.

- Reklam -

Halka ayna olabilen sayılı kişilerden biri de Jordan Peele. Oscar ödüllü Get Out filmi gibi işlerine baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz. O yüzden içimiz biraz rahat açıkçası.

Bu deneme CBS‘in ünlü seriyi ilk kez uyandırmaya çalışması değil. Yapım 1985’te üç sezon ve 2002’de bir sezon olarak tekrar izleyici karşısına çıkmış olsa da istenilen etki bir türlü yakalanamamıştı. Peele bunu başarabilecek bir isim olarak görülüyor. Bekleyip göreceğiz!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Jordan Peele, atılım üstüne atılım gerçekştiriyor :astonished: Bir bu, bir de Lovecraft Country dizisisinin yapımcısı. Adının anıldığı, ama kesin olmayan proje bile korku klasiği Candyman’in yeniden çevrimi. Komedinin değil, korkunun prensi olmaya karar vermiş gibi :thinking:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Çok küçük yaşlarda, TRT 1’de izledim bunu. Hatta o kadar küçüktüm ki kanalın adı daha TV 1’di o zamanlar :smiley: Ekrana yapışarak, meraktan ve korkudan ölerek izlerdik. Bir de Alfred Hitchcock’un şovu vardı bu tarzda, o da güzeldi. Kotarabilirler umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölü Dalgıcın Sonbaharı - İnceleme

Ölü Dalgıcın Sonbaharı: Patenli Örümceklerin Dansına Hoş Geldiniz

Kayıp Rıhtım

Kayıp Rıhtım Yeni Yazarlarını Arıyor #2