in

The Walking Dead En Karanlık Bölümleriyle Dönüyor

The Walking Dead 10. sezon arasından birbirinden karanlık iki bölümle birlikte dönüyor. Yürüyen Ölüler kült korku filmlerini hatırlatıyor.

The Walking Dead 10. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 2010 yılında AMC ekranlarında yayınlanmaya başlayan çizgi roman uyarlaması The Walking Dead dizisi yoluna devam ediyor. Şu sıralar 10. sezona kısa bir süre ara vermiş olan yapım, yeni bölümleriyle iddialı şekilde geri dönecek.

Dizinin 10. sezonu 24 Kasım 2019’da yayınlanan 8. bölüm ile sezon arasına gitmişti. 23 Şubat 2020’de ise 9. bölüm ile macera kaldığı yerden sürecek. Üstelik dizinin sıradaki iki bölümü, gelen bilgilere göre yapımın en karanlık kısımlarını içinde barındıracak.

Squeeze adını taşıması beklenen ve 45 dakikadan oluşacak 9. bölüm 23 Şubat’ta hayranların karşısına çıkacak. Bölümün ilham kaynağı ise korku filmi hayranlarının yakından tanıdığı bir yapım. Neil Marshall’ın yönettiği 2005 tarihli The Descent (Cehenneme Bir Adım) filmi, sezonun prömiyerinin zemini oluşturacak. Film, bir grup tatilcinin yer altında insan yiyen yaratıklarla kapana kısılması sonrası hayatta kalma macerasına odaklanıyor.

- Reklam -

The Walking Dead 10. Sezon

Not: Haberin bundan sonrası 10. sezonda güncel bölümlere yetişmemiş okurlar için spoiler içermektedir.

The Walking Dead 10. Sezon Yeni Bölümlerinde The Descent ve Halloween Esintileri

Sezon arası finalinde Daryl (Norman Reedus), Carol (Melissa McBride), Aaron (Ross Marquand), Connie (Lauren Ridloff), Kelly (Angel Theory), Magna (Nadia Hilker) ve Jerry’yi (Cooper Andrews) Whispererlar’ın lideri Alpha’nın (Samantha Morton) kontrolündeki sürüyle sarılmış bir mağarada kapana kısılmış olarak görmüştük. Bu nokta, bölümü The Descent filmi ile oldukça yakınlaştırıyor.

Yürüyen Ölüler ile çevrili mağaradan dışarı yapılacak kaçış planının insanı klostrofobi ile yeniden tanışmayı vadediyor.

Dizinin 1 Mart 2020 tarihinde yayınlanacak Stalker adlı bölümünde ise aksiyon mağaranın dışına çıkıyor. 10. bölüm için ilham alınan film ise John Carpenter’ın 1978 tarihli kült korku filmi Halloween (Yabancı) oldu. Alexandria adlı güvenli bölgenin içine sızan maskeli bir katil ile boğuşmak zorunda kalan kahramanlarımız; The Walking Dead evrenine dönüşün her zamankinden sert olacağını gözler önüne sermek ister gibi.

- Reklam -

The Walking Dead Devam

Robert Kirkman’ın çizgi roman serisinden uyarlanan The Walking Dead, izlenme sayılarında isteneni bir süredir veremiyor olsa da; evrenini genişleterek yoluna devam etmeyi planlıyor.

Dizi 11. sezon onayını çoktan aldı. Öte yandan aynı evrende geçecek yeni yan dizi World Beyond için de çalışmalar devam ediyor.

Sizin sezonun kalanına dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Walking Dead Evreninde Zombi Virüsünün Kaynağı Belli Oldu

Kaynak: ComicBook

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

piramit

Seçkide 127. Sayı: “Piramit Öyküleri”

sam rowley fareler kapak

Yılın Doğal Yaşam Fotoğrafı Seçildi: Farelerin Dövüşü