in

The Walking Dead, İzlenmelerde Geride Kaldı

The Walking Dead dizisi reytinglerde eski günlerini aratmayı sürdürüyor. Yapım, izlenme sayıları açısından tahtını Succession’a kaptırdı.

The Walking Dead
Eleanor Matsuura as Yumiko, Danai Gurira as Michonne - The Walking Dead _ Season 10 - Photo Credit: Jackson Lee Davis/AMC
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead dizisi neredeyse onuncu yılını doldurmak üzere. Ancak ilk sezonlarındaki inanılmaz yüksek izleyici sayısına bakılacak olursa şimdilerde bu kitlede ciddi anlamda kayıplar yaşanmış durumda.

Halen AMC kanalında yayınlanan dizinin yeni bölümleri, AMC Premiere isimli abonelik sistemine kayıtlı izleyicilere 3 gün önceden sunuluyor. Hal böyle olunca serinin sıkı hayranları diziyi üç gün önceden internet üzerinden izleyebiliyorlar. Bunun sonucunda da televizyon reytingleri giderek düşüyor.

2014 yılı The Walking Dead dizisi için altın çağ sayılabilir. Çünkü canlı olarak kanaldan ortalama 20 milyon kişi dizinin 4. sezonunu takip ediyordu.

- Reklam -

Şimdilerde yeni bölümler toplamda 3 milyon kişiye zor ulaştırılıyor. Hayranlar artık dizinin ana kaynağı olan çizgi romanlardan hayli uzaklaşılmış olunmasından şikayetçiler. Ancak bizzat yapımcılar bu olayın farkında olduklarını ve bunun bir problem olmadığını; hatta diziyi gittiği yere kadar çekmek istediklerini geçmişte söylemişlerdi.

The Walking Dead’i Geri Plana Düşüren Etkenlerden Birisi de Succession

Geçen sene ise HBO kanalında The Walking Dead ile aynı günlerde ve saatlerde bir dizi yayınlanmaya başladı: Succession.

- Reklam -

Succession başlarda pek rağbet görmemiş olsa da, ilerleyen zamanlarda oldukça büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Asıl zirve noktasını ise geçtiğimiz haftalarda gördü. İkinci sezon finalini yayınlayan yapım daha şimdiden The Walking Dead’in altın çağlarındaki izleyici sayısını kazanmayı başardı. TWD reyting ölçümlerinde zaten ikinci sıraya düşmeye alışmıştı ancak bu sezon finaliyle beraber fark devasa bir şekilde açıldı.

Hâlâ kendi kemik kitlesini televizyon karşısında tutabilen The Walking Dead kötü bir durumda sayılmaz; ancak tahtını Succession’a kaptırdığı da bir gerçek.

Succession 2020’de 3. sezonuyla ekranlara geri dönüş yapacak. The Walking Dead’in ise 16 bölüm olması planlanan 10. sezonu hâlâ yayınlanmaya devam ediyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    İlk sezonlarında nasıl heyecanla izlediğimi hatırlıyorum da sonrasında ne oldu da bu kadar hayranlıkla izlediğim diziden soğudum gerçekten bilmiyorum. Hayır çizgi romandan ayrılma mevzusu da değil benimki, baştan çizgi romanlarını hiç okumadım zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Greta Thunberg

Greta Thunberg’in Adı Doğada Yaşayacak

Taika Waititi Thor

Thor 4, Ragnarok’taki Çılgınlığı İkiye Katlayacak