in

The Walking Dead Komedi Dizisi Geliyor

The Walking Dead komedi dizisi yolda. AMC, Yürüyen Ölüler evrenini genişletirken sınır tanımamakta kararlı.

The Walking Dead Komedi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead komedi dizisi yolda. AMC, Yürüyen Ölüler evrenine spin-off (yan dizi) hazırlamak konusunda sınır tanımıyor.

İlk olarak 2010 yılında AMC ekranlarında yayınlanmaya başlayan çizgi roman uyarlaması The Walking Dead, kısa zamanda kanalın en popüler işlerinden birisi oldu. Ardından zombi salgınının ilk günlerini konu alan ilk yan dizi Fear the Walking Dead ekranlara gelmeye başladı. Bu yapım da geçen günlerde 7. sezon onayını aldı. Ardından bu yıl World Beyond dizisi geldi. Yürüyen Ölüler evreninde geçen bu yapım, bu defa odağına genç karakterleri alıyordu.

Sırada üç filmden oluşması beklenen bir Rick Grimes üçlemesi, Carol ve Daryl karakterlerine odaklanan yeni diziler ve Tales of the Walking Dead olarak anılan yepyeni bir yapım var.

- Reklam -

Yürüyen Ölüler Komedi

Şimdi ise TWD evreni yeni bir diziye kavuşuyor. Bu yapım, benzerlerinden tür olarak bir hayli farklı olacak.

Walking Dead Holiday Special etkinliğinde konuşan Scott M. Gimple, yeni proje hakkında bilgi verdi.
“Şu anda bir Walking Dead komedisi üzerine çalışıyoruz. Yarattığımız dünyayla dalga geçmiyoruz, ama yeni proje, bu evrene komik bir yorum getiriyor.”

The Walking Dead Komedi Dizisi Yayın Tarihi Belli Değil

Yürüyen Ölüler evreninde “komedi” kavramı, kısıtlı birkaç sahne dışında pek de işlenen bir alan değil. Dizi(ler) daha çok dram, korku ve fantazi üzerinden yürüyor. Seri, genellikle bir “hayatta kalma” üzerine kurulu olduğu için mizah pek de tercih edilen bir anlatı şekli değil.

Komedi dizisi için henüz pek bir detay açıklandı. Ancak serinin yazarı Scott M. Gimple’ın dediğine göre yeni proje evrenin “komik bir taklidi” olmayacak. Bakış açısı, doğrudan komedi üzerine kurulacak.

- Reklam -

Yürüyen Ölüler yazarlarının ağırlıklı olarak işlediği türler arasında da komedinin pek fazla bulunmadığını düşünürsek, TWD ailesine yeni ve başarılı komedi yazarlarının eklenmesi ise an meselesi olarak görülüyor.

The Walking Dead Komedi Dizisi

Şimdilik bu yeni proje hakkında bildiklerimiz sadece Gimple’ın birkaç sözünden ibaret. The Walking Dead’in ana dizisinin 11. sezon ile final yapacağı biliniyor. Haliyle yeni yan projeler merakla bekleniyor.

Peki siz böyle bir işe nasıl yaklaşıyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for huseyin huseyin dedi ki:

    Bence bizim bu ayki zombi temalı öykülerimize bir bakmalılar. Eminim ilgilerini çekecek bir şeyler bulabilirler :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Boba Fett Jeremy Bulloch

Boba Fett Aktörü Jeremy Bulloch Yaşamını Yitirdi

Ottomania - Erim Şişman | Yazarının Kaleminden

Ottomania – Erim Şişman | Yazarının Kaleminden