in

The Walking Dead Reytinglerine En Büyük Darbe Negan’dan

IMDB’nin veri tablosu The Walking Dead hakkındaki bazı gerçekleri açığa çıkardı. Dizinin reytinglerinin Negan’ın gelmesiyle düşüşe geçtiği anlaşıldı.

The Walking Dead
- Reklam -
- Reklam -

Negan, The Walking Dead çizgi romanlarının en çok sevilen isimlerinden birisi. Negan karakteri Walking Dead’in 6. sezon finalinde Jean Deffrey Morgan’ın oyunculuğuyla izleyenlere sunulmuştu. Serinin hayranları Morgan’ın karakteri canlandırma şeklini övgü yağmuruna tutmuş olsalar da, yeni gelen bilgiler aksini iddia etmeye başladı.

IMDB’nin veri koleksiyonundan bakılarak varılan bir sonuçla beraber, The Walking Dead dizisinin Negan yapıma girdikten sonra oldukça büyük bir izleyici kitlesi kaybettiği anlaşıldı.

Dizinin 6. sezonu, Glenn, Daryl, Michonne ve daha birçok sevilen karakteri ipin ucunda bırakan nefes kesici bir finalle sona ermişti. Üzerine dikenli tel sarılı beyzbol sopasıyla karakterlerin başında bekleyen Negan’ın, sopasıyla birinin başını kesinlikle ezdiğini görmüştük. Bu durumda 7. sezona kadar sevilen kadrodan kimin öldüğünü beklemek kalmıştı. İşin garip yani bu sezon finalinin oldukça yüksek bir izleyici oranına sahip olmasıydı.

- Reklam -

The Walking Dead 7. Sezonda Büyük Kan Kaybetti

Aradan geçen birkaç ayın ardından 7. sezonun ilk bölümü geldi ve Negan’ın kimi, daha doğrusu kimleri öldürdüğü ortaya çıktı. Öncelikle Abraham karakterinin kafasını tuzla buz eden Negan, ardından Glenn’in kafasını da oldukça kanlı bir sahneyle parçalamıştı. Düğümün çözüldüğü bu bölümden sonra ise The Walking Dead için işler pek yolunda gitmemeye başladı.

the walking dead analiz

Hayranlar bu izleyici düşüşünün sebebi olarak 7. sezonda Rick’in ve ailesi gibi olmuş arkadaşlarına ait her şeyin Negan’a ve Saviors’a bağlı olarak kalmasını gösteriyorlar. Herkes bu noktadan sonra dizi kalitesinin “uçurumdan aşağıya düşer gibi” olduğunu iddia ediyor. Yani kısaca bu veri grafiği, Negan’ın Walking Dead’in başına gelmiş en kötü şey olduğu ispatlıyor.

- Reklam -

The Walking Dead 7. sezonun başlangıcından itibaren bir daha asla aynı izleyici sayısına ulaşamamış olsa da, şimdilik 7. ve 8. sezonlara oranla daha iyi durumda. Yapım şu sıralar 10. sezonuyla yoluna devam ediyor.

Bu sırada bir başka Yürüyen Ölüler dizisi olan World Beyond da yavaş yavaş şekillenmeyi sürdürüyor. Yeni diziden yayınlanan ilk fragmanı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Siz bu tespit hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* The Walking Dead’in Yaratıcısı Robert Kirkman’la Röportaj

Kaynak: Comic Book

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Diziyi pek bilmiyorum, ilk 2-3 sezon sonrasını izlemedim ama çizgi romanlarda ne yaptığını bilen, mizahi bir dili olan, yaptığı kötülüklere bahane bulmayan, Rick ve “tarikatından” daha kötü olmayan karakter.

  2. Avatar for Laneila Laneila dedi ki:

    Ben de son olarak 7 ci sezonu izlemiştim galiba sonra bıraktım. Ama bırakmamın sebebi pek de Negan değildi. Sadece sıkıldım olaylardan. Hep aynı şeyler dönüp duruyordu sanki ve en önemlisi 7 bölüm olaylar çok yavaş gidiyor yarıfinaldan önce bir şeyler oluyordu sonra gene 7 bölüm boş boş izle. 1-2 bölümde rahat verile bilecek olayları kaç bölüme dağıtıyorlardı. Tak etti ve izleyemedim

  3. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    çizgi romanlarını bilmiyorum ancak bende 3. sezon yada 4. sezonda ne zaman zombileri ana konu olmayı bırakıp insanlar arasındaki klasik hükmetme savaşı başladı ben bıraktım. Bana “hani olay zombiydi kötüler zombiydi” dedirtmişti.

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Çizgi romanda olay ilk cillte bile zombiler değildi tüm kanunlar kalkınca insanların nasıl davranacağıydı. Çizgi romanda bunu iyi yazılmış karakterler ve güzel ideolojik çatışmalara verince dizideki kadar rahatsız etmiyor.

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Çizgi roman, yan hikayeler dizi ve kitaplarda esas hikaye ve olay zombiler değil.

    Esas sorun ölüler değil, yaşayanlar diye karakterlerin diyalogları var ve takip ediyorsanız olayların her zaman merkezinde yaşayanlar var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

H.P. Lovecraft alfa

H.P. Lovecraft Eserleri Ciltli Baskılarda Bir Araya Geldi

Martin Scorsese

Martin Scorsese Durmuyor: Yeni Filmi Killers of the Flower Moon Yolda!