in

The Walking Dead: Ölümsüz Rick Grimes Teorisi

The Walking Dead 10. sezon finalini beklerken hayranlar teoriler üretmeyi sürdürüyor. Ölümsüz Rick Grimes teorisi için yeni kanıtlar ortaya çıkartıldı.

The Walking Dead Rick Grimes Teori
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead dizi dünyasının en ucu açık yapımlarından biri olma konusunda adım adım ilerliyor. 10 sezonu final bölümü hariç geride bırakan yapım artık çizgi romanlardan ilham aldığı hikâyeyi sonlandırarak tamamen bağımsız bir kurgu hikâyeye geçiş yapmak üzere. AMC’nin sevilen dizisi hakkında bugünlerde oldukça popülerlik kazanan bir teori var; bu teoriye göre başta Rick Grimes olmak üzere bazı karakterler ölümsüz olabilir.

The Walking Dead ve yan dizileri hakkında pek çok kez teoriler ortaya atıldı. Başta gelen en popüler teori, çizgi romandaki hikâyenin Carl’ın yaşlı bir hali tarafından anlatıldığını söylüyordu. Geçen günlerde sonlanan çizgi roman serisi bu teoriyi yüzeysel olarak da olsa onayladı denebilir. Ancak sonradan gelen teoriler çizgi romanlar dahil hiçbir şekilde açıklanamayan zombi virüsünün kaynağı hakkındaydı. Bu teorilerini başını çeken düşünce ise dışarıdan bakıldığında imkansız gelen ve derinlemesine düşünüldüğünde hikâyeye harika oturtulabilecek Rick Grimes’ın ölümsüz olduğu teorisi.

The Walking Dead Rick Grimes Teori

- Reklam -

Gelin zombi virüsünün kaynağı ve Rick’in ölümsüz olmasındaki bağlantıyı yakından inceleyelim.

The Walking Dead Karakterlerinden Rick Grimes Gerçekten de Ölümsüz Olabilir mi?

İlk sezonda şerif olarak görev yapmakta olan Rick’in vurularak komaya girdiğini; komadan çıkmasıyla beraber ıssızlaşmış bir hastanede ilk zombilerle karşılaştığını görmüştük. Şöyle ki bu teoriye göre dünyadaki bazı otoriteler ölümsüzlüğe dair bir formül bulmaya çalışıyorlardı. Sonunda elde edilen ve istenene en yakın bu formül yaşayan ve bilinci kapalı bazı hastalarda denendi. Ancak bu hastaların büyük bir çoğunluğu ölümsüzlüğe kavuşmak yerine et yiyen birer ölü haline geldiler. Öyle ki bu formül insanların beyin fonksiyonlarının ağır yaralanmalardan sonra bile çalışmaya devam etmesini mümkün kıldı.

Yine teorinin devamına göre Rick komada olduğu sırada bu formülün uygulandığı hastalardan bir tanesiydi. Ve kendisi The Walking Dead’in seçilmiş kahramanı olarak formülün insanı zombiye çevirme kısmına bir tür bağışıklık geliştirdi. Gerçekten de formülün ölümsüzlük sağlayan kısmı Rick’in üzerinde işe yaradı ve bu yüzden pek çok insan ölmüş olmasına rağmen Rick Grimes tek başına neredeyse tamamen iyileşmiş bir şekilde komadan uyanmasını sağladı.

- Reklam -

The Walking Dead Rick Grimes Teori

Teori her ne kadar uçuk ve hikâyeyle kısmen bağımsız gelse de, böyle beklentiler yapımcılar tarafından görüldüğünde izleyicilerin ne tür sürprizler beklediği analiz edilebilir. The Walking Dead gecikmeye uğramış 10. sezon finalinden sonra uzun yıllar boyunca sevenleriyle olmaya devam edecek. Ayrıca World Beyond ve Fear of the Walking Dead gibi yan dizilerle evren genişlemeyi sürdürüyor.

Son olarak Rick Grimes filminin yolda olduğunu da hatırlatalım.

Peki siz bu teoriye nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Walking Dead Evreni Daryl Odaklı Filme Hazırlanıyor

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

It's Always Sunny in Philadelphia 15. Sezon

It’s Always Sunny in Philadelphia 15. Sezon Onayı ile Rekora Gidiyor

Bir Gün Mutlaka Delireceğim - Ruhşen Doğan Nar

Bir Gün Mutlaka Delireceğim: Ruhşen Doğan Nar’dan Kara Mizah Öyküleri