in

The Walking Dead Evreninde Zombi Salgınının Ortaya Çıkış Sebebi Açıklandı

The Walking Dead evreninde zombi salgını nasıl ortaya çıktı sorusu yanıt buldu. Yürüyen Ölüler dizisindeki önemli bir detay ortaya çıktı.

The Walking Dead Zombi Salgını Neden Ortaya Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead evreninde zombi salgını nasıl başladı sorusu uzun yıllardır tartışma konusuydu. Sonunda cevap belli oldu. Ancak ortaya çıkan yeni bilgi, daha önce Robert Kirkman’ın Yürüyen Ölüler için verdiği bir cevabı da yalanlamış oldu.

The Walking Dead macerası hem ana serisi hem de yan serisi ile ekran yolculuğuna devam ediyor. Dünyayı saran zombi istilası sonrası hayatta kalmaya çalışan insanların maceralarını anlatan yapım, yayın hayatına başladığı 2010’dan bu yana hayranların gözde içeriklerinden biri. Ana serisi final verecek olsa bile hem yan serileri hem de Rick Grimes sinema filmi ile projeler gelmeye devam edecek. Ancak Yürüyen Ölüler’in bugünlerde tekrar gündem olmasına neden olan şey ise, 10 yıldan fazla bir süredir merak edilen sorunun nihayet cevap bulmasıyla ilgili oldu.

Aslında Robert Kirkman, TWD serisini yazarken de kasıtlı olarak virüsün kökenini açıklamıyordu. Seriyi kaleme aldığı tüm hikâye boyunca gerçeği deşifre etmeye hiçbir zaman yaklaşmadı. AMC’nin dizi uyarlaması da çizgi romanların mirasını devam ettirdi ve bugüne kadar yayınlandığı 11 sezon boyunca izleyiciye bilim dersi vermekten sürekli olarak kaçındı. Ancak şimdi, The Walking Dead: World Beyond dizisi ile bu soru cevap bulmuş oldu.

- Reklam -

The Walking Dead Zombi Salgını Neden Ortaya Çıktı

The Walking Dead Zombi Salgını Neden Ortaya Çıktı Sorusu World Beyond ile Cevap Buldu

Serinin yan dizilerinden biri olan World Beyond’un yayınlanan son bölümünün kapanış sahnesi Fransa’daki bir biyomedikal tesiste geçiyor. Terk edilmiş olmasına rağmen, laboratuvarın eski araştırmacılarından biri, bir tedavi bulmak için çalışmalarına devam etme umuduyla tesise geri dönüyor. Ancak tam o anda, sigara içen ve kimliği belirsiz bir kişi kendisine yaklaşıp saldırıyor.

Bilim insanı, zombi istilasını sona erdirmek için burada olduğunu ve başka bir niyetinin olmadığını söylüyor. Ancak bu iyi niyet göstergesi sonrası ona saldıran kişi “Bunu sonlandırmak mı? Bunu siz başlattınız,” diye yanıt veriyor.

O sırada duvarda Fransızca dilinde bir mesaj yer alıyor: “Les Morts Sont Nés Ici”. Fransızca dilinde bu ifade “Ölüler Burada Doğdu” anlamına geliyor.

Bu iki ipucu, zombi virüsünün insan yapımı olduğunu ve ilk defa Fransa’daki bu özel laboratuvarda başladığını gösteriyor. Sigara içen adama göre, tesis bu proje üzerinde çalışan çok sayıda ekibi (Violet ekibi ve Primrose ekibinden bahsediyor) barındırıyordu. Primrose ekibinin salgın başladıktan kısa bir süre önce ABD’ye seyahat ettiği biliniyor. Bu da diğer ülkelerdeki farklı araştırma tesislerinin de bu projeye dahil olmuş olabileceği anlamına geliyor.

- Reklam -

the walking dead: world beyond zombi virüsü

World Beyond’daki kapanış sahnesi ile virüsün dünya dışı veya doğal olduğuna dair geçmiş teoriler artık resmi olarak reddedilebilir. Ancak yine de bu aşamada neden böyle bir kendi kendini yok eden patojenin Fransızlar tarafından yaratıldığı sorusu hâlâ geçerliliğini koruyor.

Bundan yaklaşık 2 yıl önce Robert Kirkman, kendisine Twitter’da sorulan bir soru üzerine virüsün uzaydan gelen bir patojen olduğunu iddia etmişti. Fakat son gelişmeyle birlikte bu bilgi de yalanlanmış oldu.

Virüsün ortaya çıkış sebebinin yıllar sonra gelen cevabı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce tatmin edici bir cevap mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bence korona ile ilgili doğal mı değil mi tartışmaları senaristlerin virüsün kaynagı için laboratuvar demelerinde etkili olmuştur.

    Korona olmasaydı uzay teorisi devam ediyor olabilirdi.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Belki de Umbrella’ nın yan kuruluşudur veya şubesidir. Öyle görünüyor. :slight_smile:

    umbrella

  3. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Dizi daha yeni başladı ve bütün sırrı bozdular :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pueblo tarihin en kötü yılı

Tarihin ‘En Kötü’ Yılından Yalnızca Tek Bir Uygarlık Güçlenerek Çıktı: “Pueblo”

Cleopatra filmi yönetmen değişikliği

Gal Gadot’lu Cleopatra Filminde Beklenmedik Yönetmen Değişikliği: Patty Jenkins Görevden Ayrıldı