in

İblis Döngüsü Serisinin İlk Kitabı “Dövmeli Adam” Diziye Uyarlanıyor

The Warded Man dizisi için çalışmalar başladı. Peter V. Brett imzalı “İblis Döngüsü” serisinin ilk kitabı Dövmeli Adam ekrana taşınacak.

The Warded Man dizi iblis döngüsü
- Reklam -
- Reklam -

The Warded Man dizisi duyuruldu. Amerikalı fantazi ve bilimkurgu yazarı Peter V. Brett imzalı İblis Döngüsü (The Demon Cycle) serisinin ilk kitabı olan Dövmeli Adam ekrana uyarlanıyor.

Televizyon dünyası ünlü fantastik edebiyat serilerini televizyona taşımaya devam ediyor. Game of Thrones ile başlayan süreç son dönemde The Wheel of Time, Shadow and Bone, His Dark Materials ve The Witcher gibi yapımlarla devam etmişti.

Şimdiyse yurt dışında oldukça ses getiren, ülkemizdeyse İblis Döngüsü adıyla Epsilon Yayınevi tarafından dilimize kazandırılan serinin ilk adımı için harekete geçildi.

- Reklam -

Adı modern fantastik edebiyatın yıldızları George R. R. Martin, Robert Jordan ve Terry Brooks gibi isimlerle anılan Peter V. Brett’ın İblis Döngüsü serisi 27 dile çevrildi ve uluslararası çoksatar olmayı başardı.

The Warded Man Dizisi “Nightfall Saga” ile Bağlanabilir

Deadline’ın haberine göre Rush Hour ve The Hustle’ın yapımcısı Roger Birnbaum ile Electromagnetic Productions’tan Mark Kimsey; serinin ilk kitabı Dövmeli Adam (The Warded Man) için çalışmalara başladı.

Birnbaum ve Kimsey’ye ek olarak Spike Seldin (The A-Team), Kearie Peak (Leverage, The Librarian), Simon Barry (Warrior Nun, Continuum), Stephen Hegyes (Warrior Nun, Fifty Dead Men) de projede yer alacak.

The Warded Man dizisi iblis döngüsü

Simon Barry ayrıca dizinin senaristliğini üstlenecek ve senaryoları JD Zeik (Witchblade, Ronin) ile birlikte kaleme alacak.

- Reklam -

Dizinin İblis Döngüsü yerine, serinin ilk kitabı olan Dövmeli Adam etrafında şekillenmesi; yapımın ana seriden 15 yıl sonra geçen Nightfall Saga üçlemesine de bağlanabileceği ihtimalini ortaya koydu.

Nüvelik adı verilen iblislerin geceleri terör estirdiği uzak bir gelecekte geçen seride; insanlar hayatta kalmak için bazı büyülü totemler kullanmak zorunda kalıyor. Serinin ilk kitabı Dövmeli Adam, Arlen, Leesha ve Rojer adlı üç genç karaktere odaklanıyor. Nüvelere karşı mücadelenin unutulan yollarından birisi de bir silah olarak vücuda yapılan dövmelerden geçiyor.

Dizinin hangi kanalda ya da platformda ve ne zaman yayınlanacağı gibi bilgiler ise henüz netleşmedi.

Serinin kitapları sırasıyla şu isimlerle Türkçeleştirildi: Dövmeli Adam, Çöl Mızrağı, Günışığı Savaşı, Kafatası Tahtı ve Nüve.

Siz İblis Döngüsü serisini okumuş muydunuz? Ekran uyarlamasından neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline, Winter is Coming

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George RR Martin: "Kış Rüzgârları, En Uzun Kitap Olacak"

George R.R. Martin: “Kış Rüzgârları, Buz ve Ateşin Şarkısı Serisinin En Uzun Kitabı Olabilir”

The Ellen DeGeneres Show Final veriyor

Ellen DeGeneres’ın Ünlü Şov Programı 19 Yıl Sonra Final Yapıyor